Митов: Служебният кабинет не трябва да опитва да овладява държавата

Според него подслушванията ще се окажат поредната фалшива новина
23 май 2021 12:31, Елка Василева
286
Митов: Служебният кабинет не трябва да опитва да овладява държавата
Снимка: архив, БГНЕС

"Служебният кабинет прави неща, които не са му работа. Цел на служебните кабинети е да осигурят приемственост в администрацията, да осигурят добрата работа на държавата и на администрацията, да подготвят избори. Не разбирам смяната на шефовете на НАП, на ДНСК, на Митниците. Чисто политически е ясно какво се случва. Връщат се фигури от времето на Орешарски... Служебният кабинет не трябва да се опитва да овладява държавата, не може да прави такива радикални промени“. Това каза пред БНР Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

Още по темата

Според него няма доказателства за подслушвания и те ще се окажат поредната фалшива новина.

„Няма как да се заметат следи, както се твърди. Нека се направи проверка. Няма как да са подслушвани политици от опозицията, няма съд, който да разреши такова нещо. Процедурата е достатъчно сложна и добре подредена, за да не се допусне подобно масово подслушване. Очевидно целта на служебния кабинет е да смени шефовете на служби, което не му е работа“, каза Митов.

„Всички са в изолация в парламента. Ако само ГЕРБ беше в изолация, другите можеше да съставят кабинет. Партиите ще трябва да започнат да дават заявка, че след изборите ще има правителство. Демокрацията е разговор, а не крясъци. В предишната кампания се създаде среда, така че всички се изолираха и не успяхме да влезем в диалог. Държавата не може да стои дълго време без стабилен кабинет“, допълни още Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задачата на служебния кабинет е да прочисти максимално възможно държавата от калинките на шайката.
5
5
 
30
 
! Отговори
Ей преди 2 години
женски полов орган вие от ГРОБ я овладяхте до самозабрава-България е Бананова държава. Да напомням ли - 300 евро мин. заплата в 2021,липса на здравеопазване(103 място в света) и тн и тн. Да не говорим за кражбите на бизнес и рекети и темподобни!!! Рано или късно ще има един край!!
4
9
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Митов, просто замълчи! Слушахме ви предостатъчно! Видяхме на живо как една държава може да се съсипе! Нека компетентните органи си кажат думата. Или вие карате постарому - натиск, манипулации и лъжи! Кой се опитвате да манипулирате сега?
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчегъртване, изчегъртване , изчегъртване...и при бай Ставри!
2
4
 
17
 
! Отговори
гост преди 2 години
Този Шиши и Буци ли са го оформили?
1
37
 
13
 
! Отговори
отговорни действия преди 2 години
Служебния кабинет ще бъде даден на съд и ще понесе отговорност за всичките си действия веднага след приключването на следващите парламентарни избори и състава на новото ИЗБРАНО от народа правителство!