Румен Радев: Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен!

Необходими са неизбежни кадрови промени, убеден е президентът
Обновена: 22 май 2021 19:45 | 22 май 2021 19:26, Анисия Иванова
616
Румен Радев: Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен, каза пред президентът Румен Радев пред зала България преди тържественото отбелязване на 100 години от създаването на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“. 
.
"Въпросът тук е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега трябва да проверяват сами себе си. Оттук е необходимостта от някои неизбежни кадрови промени“, обясни Радев.

Още по темата

Относно коментар на ГЕРБ, че атаките срещу службите са заради разбитата руска шпионска мрежа, Радев каза:

"Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация допусна не един, а пет български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби.

Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева, похарчени от нашите пари за „Турски поток”, които никога няма да си върнем. Къде бяха и защо мълчаха 10 години, в които премиерът Борисов забатачи безнадеждно интерконектора с Гърция и сега нямаме реална диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 милиона изтеглени кеш от Васил Божков", допълни Румен Радев.

"Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер, или да го бранят с телата си и да пропаднат заедно с него в бездната на неговия морален позор. Те избраха второто", завърши държавният глава.

Относно обвиненията, че служебният кабинет работи като предизборен щаб на президента, Радев коментира:

"Явно е, че подчиняването на институциите и злоупотребата с тях е начин на мислене и действие на предишните управляващи. Служебното правителство има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предишните управляващи в тях пороци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
418
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС управлява България чрез Доган и Пеевски. Борисов е тяхна марионетка. ДАНС е ДС. Прокуратурата е ДС. Крепостта на ДС е ДПС. Годишен оборот на корпорация ДС - около 120 милиарда лева. Годишни кражби на корпорация ДС - около 15 милиарда лева.
417
2
 
4
 
! Отговори
Путколизец Храбър преди 2 години
Така ще остане МунчоФигурантов в историята
416
1
 
2
 
! Отговори
Оствка на хунтата! преди 2 години
Долу Гадев!Да живее България!
415
2
 
3
 
! Отговори
Генерал Гном каза преди 2 години
Генерал МучноГрипенов размаза
414
3
 
4
 
! Отговори
Фигурантът на Черепа преди 2 години
Кукла на конциКаквото му нареди шефа му в Дубай това е
413
2
 
6
 
! Отговори
Мунчо Грипенов преди 2 години
Получава 25000 на месец за нищоправене Празните му приказки не са работаИнституцията Президенство е напълно излишнаМдаа
412
2
 
4
 
! Отговори
Това е преврат! преди 2 години
Хунтата на Радев не е избирана от никого !Хора, бдете!
411
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
christianski teroriz kamikadze. pazete se.
410
1
 
9
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Празнословие, е когато говориш, че една жена е ***, но не казваш коя точно, имаш ли ПРЕКИ улики, доказващи "вината" й, и т.н. Иначе казано, това е клюка, а не версия или дори хипотеза. Защо този измислен президент-оратор не говори с имена, а ръси бисери, като на партийно събрание? That's the fucking question.
409
0
 
0
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Давате определения за този и онзи, наричайки ги "комунисти". Имам сериозни подозрения, че същите са модерни и безскрупулни капиталисти, но поради огромното съдържание на червена тиня в главите са запазили донякъде любовта си към оня мизирабълски строй, но парите им в капиталистическа валута, а задниците - пльоснати на Красний плашчад. Гошо Тарабата е бил прав, когато е казал: "Пазете се от червената буржоазия !!!"
408
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте гербаджии. Боли , много боли Намери се правилният човек който ще ви хвърли в бунището там ви е мястото. Чао
407
1
 
12
 
! Отговори
Скандал преди 2 години
Гномът лъже.Фигурантът маже.
406
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев мачкаи фигурантите от - герб
405
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 451За правопис.
404
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тази държава в която всеки политик пише във частна социална мрежа фейсбук коментари а не иска да бъде записван от службите за национална сигурност които да архивират разговорите тази дигитализация и компютри с харддискове за какво ще се използва ако не за записи
403
1
 
13
 
! Отговори
НЕ ИСКАМЕ В ЕВРАЗИЯ преди 2 години
ПРАВ СИ РАДЕВ- ХАЙДЕ ДАВАЙТЕ ДА РАЗБЕРЕМ КОЙ ЗАПИСА БОРИСОВ И КОЙ ПУСНА ТОЯ СКАЛЪПЕН ЗАПИС,НАРОДЪТ МИСЛИ ЧЕ Е ТВОЯТА ШАЙКА ОТ ДЪРТИ ЧЕНГЕТА ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ- ОКОЛО ТЕБ ВОНИ НА ЧЕРЕПИ, КОВЧЕЗИ, ЧЕРНИ ЧУВАЛИ, НЕКРОЛОЗИ, НЕЧИСТОПЛЪТНИ НАМЕРЕНИЯ И СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ...
402
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че ще ви подслушват, след като сте заплаха за националната сигурност, начело с ковчеци по протестите! От вас и убийства могат да се очакват!
401
3
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
....Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева, похарчени от нашите пари за Турски поток, които никога няма да си върнем....Брех тоя Рундю да не са му сменили чипа? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
400
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какви глупости ни замазва очите. Много добре знаем, че важните тайни разговори се осъществяват на четири очи далеч от телефони и устройства. Каквито са неговите с партиитенот протеста. Нищо няма да намери, губене ня време, да кипи излишен труд и предизборни агитации.
399
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни разваляйте почивните дни с този ненормалник! Не може да види по-далеч от носа си и бълването на злобни измишльотини.