Йорданка Фандъкова: Учителите станаха супергерои

Според нея българският учител може да се справя във всяка ситуация
24 май 2021 10:25, Нели Христова
86
Йорданка Фандъкова: Учителите станаха супергерои
Снимка: БГНЕС

„Честит празник на всички българи! Честит празник на пазителите на българския дух. Хората, които работят в сферите на образованието, науката, културата, изкуствата, наистина продължават да пазят българския дух и им благодарим днес от сърце”. Този поздрав отправи от ефира на NOVA кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на учителите, които, по думите ѝ, са станали супергерои.

„Пандемията показа, че българският учител може да се справя във всяка ситуация. Колегите се адаптираха много бързо. Училищата приеха новите предизвикателства. Смятам, че като цяло, се справиха отлично”, посочи столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
10
 
! Отговори
??? преди 2 години
Супер герои сме ние ,че бачкаме по 12часа да вземем детегледачка, която да учи с детето /2клас/, защото учителката дори и след супер героични усилия не овладя компютъра.Монотонно мрънкане, просто да свърши часа, а след като започнаха редовно -истерични пристъпи ,че нищо не знаят/да учели вечер с родителите до 12ч/. Педагогически подход и любов към професията и децата-нулев! Днешното образование е кошмар.
25
5
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Никоя държава не може без програмисти. Ако ни нямаше нас, щеше да си ядеш бахура и нямаше как да пишеш тук. Утре като те махна като шьофорче, защото вече роботи ще я вършат тази работа, ще дойдеш да ми се молиш да миеш тоалетната чиния за един хляб на ден.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи супер герои? Упражнявали са професията, която са си избрали, както всички хора, които също работеха. Без учители не може, но и без шофьори примерно, също не може. Най-малкото, за да могат учителите да отидат на работа и без водопровидчици не може и т. н. и прочее. Всеки е важен в обществения живот.
23
1
 
7
 
! Отговори
Станишката преди 2 години
Те супергероите са си измислени герои, г-жо Кмет!
22
1
 
11
 
! Отговори
7777 преди 2 години
Фъдъкова какво е общото между българскияат дух и гейпарадите които разрешаваш?
21
4
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Учителите починаха заради родителите, които не могат да си търпят децата и ритаха срещу онлайн обучението. Жалки сте. Давите се в собствен сос на омразата си. Поне един свят ден оставете хората намира с вашите фейкновини и нечовешка жажда да изцапате всичко свято.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е- някои станаха кметове, други водещи в ТВ и медии,трети шефове на важни отрасли на стопанството,независимо какво са завършили ,но както казва поетът - Попаднаха на хора и станаха....На истинските учители честит празник -най-вече здраве и лично щастие ,Вие достатъчно се раздадохте за поколения българи дано да се съхраните като човеци в ка.са..пницата ,наречена БГ училище
19
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Поема за Петър-Емил Митев : П-Е е като дядо си мил. Препънат в гората, върви по тревата. П-Е е признат активист: Турист,комунист,социалист. Доктор на тоталитарните науки. Не е като някои неуки. За всеки проблем ще реши, коя партия не греши. Неговите ученици вече са в редици. Те проблемите си ги решават с песента на витошаря:" Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция, горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация.". Автор Георги Илиев Митев. Трето поколение репре
18
5
 
15
 
! Отговори
Поклон преди 2 години
Поклон пред всички починали учители заради недомислиците на ГРОБ!
17
20
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА - ЕДИНСТВЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК С БЕЗУКОРНА РЕПУТАЦИЯ! ДОРИ ЧЕРВЕНАТА МРЪСОТИЯ И ПСЕВДООТЕЦ ДИОНИСИЙ НЕ МОЖАХА ДА Я ОПЕТНЯТ.
16
6
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Защо са герои? А, да, защото се научиха да ползват интернет. За старото поколение това си е героизъм.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОВА СА ГОЛЕМИ ПРЕУВЕЛИЧЕНИЯ
14
2
 
17
 
! Отговори
Супер дупки преди 2 години
Някои се преквалифицираха като кметици.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко учители, както и близки на ученици починаха заради проформа мерките на хартия?В столицата все още има училища даже и без топла вода.....
11
3
 
19
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Оставка,съд и затвор.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министъра рече, че са на бойната линия, тая, че са супергерои...Истината е, че са едни обикновени ***.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак пък супер герои ,верно че само с тях се занимаваме ама супер герои една година вкъщи и сега трябва да се ръсим за частни уроци.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според нея българският учител може да се справя във всяка ситуация"Да!... успяхте да подложите българския учител на всички възможни ситуации... От дъното и унижението на най-ниско платения труженик, до абсурдите на "извънредните" ситуации...НЯМАТЕ ПРАВО ДА ГО ГЛЕДАТЕ В ОЧИТЕ!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9Минимум трябва да е добре образован български гражданин правист, а не учител. Учителят е да възпитава децата, не да ръководи кметство на столицата на България.Всеки знае, че Борисов я командва и той е кметът в сянка на София.