Кадиев: Левицата трябва да разкаже лявата приказка за България

Доходи, екология и борба с корупцията са трите приоритета
25 май 2021 10:35, Анисия Иванова
61

Движение "Нормална държава" на Георги Кадиев подписа споразумение с БСП за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

"Не се връщам в БСП, а се връщам в коалицията като част от лявото пространство. Защото левицата очевидно е в криза, а е ключово важна част от българската политическа система. Едно от решенията е търсене на обединение с цел 1 + 1 да е равно на 3. Никой не харесва семейства, които се карат. Хората искат да бъдем заедно. Масовата реакция беше: "Защо толкова късно", заяви Кадиев в студиото на "България сутрин".

Той отдава лошия резултат на БСП на изборите на 4 април на вътрешните сътресения в партията и на външните атаки. По думите му се е загубила енергията на лявото и хората припознават други партии като носители на модерното и алтернативата.

"БСП се държа като сериозна алтернатива в миналия парламент. Надявам се, че новата коалиция ще има 3 основни задачи - борбата с корупцията, доходите и екология", подчерта Кадиев, който е убеден, че БСП ще подобри резултата си на парламентарните избори.

Още по темата

Той обясни, че смисълът на това обединение е всички заедно да станат по-силни, а не един да мъкне друг на гърба си. БСП са най-голямата формация и тяхната отговорност е най-голяма, отбеляза лидерът на "Нормална държава" пред Bulgaria ON AIR.

"Корнелия Нинова не подаде оставка, това си е решение на БСП. Сега, когато вече сме заедно и отговорността е и моя, ще имам позиция. Нека да видим резултата. Много е важно хората да разберат, че лявото има смисъл. Нашата задача е да разкажем лявата приказка за България", обясни Кадиев.

"Задачата на служебното правителство е да изчегърта връзките на ГЕРБ, които водят държавата в корупцията. Няма времето и възможността да създаде прогреса на България. Задачата на следващия парламент ще бъде да промени изцяло системата и да станем нормална държава", каза още той.

И призна, че е опитвал да убеди "Има такъв народ", а впоследствие и БСП да предложат кабинет и да опитат да съставят правителство в 45-ото Народно събрание.

"Беше груба грешка "Има такъв народ" да не направи правителство. Сега си дадоха повече време да намерят кадри. БСП трябваше да излезе и да каже: "След като тях ги е страх, ние ще направим това, което те не посмяха - ще предложим правителство с няколко точки и ограничен мандат", посочи гостът в студиото.

"Най-вероятно ще бъда водач на листа, все още не знам в кой район. Не е и задължително, ще предложим по-млади хора. Не е драмата да бъдеш депутат за още 4 години. Важен е сигналът, който изпращаме, дори да не ни дадат нито едно място", завърши Кадиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
41 Изкукуригали, тотално, червените.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приказката на БКП/БСП, е кървавата история на България и просаденият национален интерес, на България.
40
0
 
0
 
! Отговори
е а нема нужда преди 2 години
бе ние тая приказка я знаем ! . , дошли комунистите и хората заживели щастливо :)
39
0
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Просто Ви моля да изгледате видео от последната пресконференция на Жан Виденов и коалиционните му другари. Този индивид определено е с налудост 10 по Рихтер. Няма едно-единсвенно изречение,формулирано според правилата на граматиката и добрите принципи на когнитивната функция. Хипоталамусът? Или педофилията и извращенията на един странен блед индивид? Кадиев пък за приказки говори.
38
1
 
6
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
Главен разказвач Жан Виденов. Да разкаже как за един ден се фалира банковата система в България. Под разказвач Румен Гечев, човекът свързан пряко или косвено с всеки фалит на банка в БГ след 1989г. Чудна приказка ще е тази, ще задминат братя Грим.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще разкаже приказката( играта ) на България , нищо друго.
36
1
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
"ФАЛИТ, и след фалита--ВИНКЕЛ"....ТОВА ЩЕ Е НОВАТА ПРИКАЗКА....ЩОТО ВЕЧЕ НИ ИДВА БАЙГЪН....!!!
35
0
 
7
 
! Отговори
сетила се мара преди 2 години
щом и тоя изпълзя...много сте огладнели комуненца
34
1
 
4
 
! Отговори
Фалит до фалита.... преди 2 години
ТОВА Е "ЛЯВАТА ПРИКАЗКА"....ама после вече ще играе Викнала, май..ха,ха ха..
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато има соц фирми - предприятия.ББР, ДСК, АРЕНДАТОРИ, Общински Болници, и хиляди подобни структори, модели, Централна отоплителна система управлявана от топлоф. АД, Левите ще имат партия и ще крадат от робите които правят продукта.Десните със собствените си основни средства са малко и няма да победят левицата. Навика от миналото да се краде в колектива е останал
32
0
 
9
 
! Отговори
отврат преди 2 години
На този червен мултимилионер жена му/проста даскалица по нещо си/ премяташе фактури за продажба на електричество с благословията на др. Румен Овч. Сега не знам какво прави. Кинти и само кинти искат тия
31
0
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Показателно е колко са се самозабравили, вместо тихо да си крадат от схемите, те имат наглостта да се показват по медиите и да плямпат некви неща дето и дете няма да им повярва. Всичко това е само и само за да се гаврят с народа, те си го смятат като една наследствена рая и тва е. За това за тех СМЕРШ!
30
0
 
11
 
! Отговори
От дето не стават! преди 2 години
Пак ще отворите торбата с лъжите!Стига, до тук бяхте!
29
2
 
1
 
! Отговори
Хи хи хи преди 2 години
Абе всички сте маскари на народа български.вие живеете,децата ., внуците ,бащи,майки,и т.н. а ние къде сме.ами един път гласувайте и за мен да оправя семейството си и фамилия.
28
0
 
9
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Пак ли???
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не ни разкаже приказката Енерджи Съплай или как се става мултимилионер от препродажба на евтин ток. БЕЗСРАМНИК!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лявата приказка всъщност не е никаква приказка, а филм на ужасите с елементи на извратенно геей порно, в което заплатата на т.нар. актьори е 3-4 долара на месец.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиев-най-добре е да разкажеш приказката си на Бай Ставри Страстния...
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лявата приказка е заплата по един $, а за да живееш ти трябват $1000, трябва ти вълшебство
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя по-добре да ни разкаже приказката как се става милионер с едно офисче с два лаптопа и факс, това му е инвестицията. За някои другари става, стига да ти дадат лиценз да изнасяш евтин ток от АЕЦ, а за пенсионерите остава скъпия от ВЕИ-тата на Доган и сие.Мръсни *** и престъпници!!!!!