Кадиев: Левицата трябва да разкаже лявата приказка за България

Доходи, екология и борба с корупцията са трите приоритета
25 май 2021 10:35, Анисия Иванова
61

Движение "Нормална държава" на Георги Кадиев подписа споразумение с БСП за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

"Не се връщам в БСП, а се връщам в коалицията като част от лявото пространство. Защото левицата очевидно е в криза, а е ключово важна част от българската политическа система. Едно от решенията е търсене на обединение с цел 1 + 1 да е равно на 3. Никой не харесва семейства, които се карат. Хората искат да бъдем заедно. Масовата реакция беше: "Защо толкова късно", заяви Кадиев в студиото на "България сутрин".

Той отдава лошия резултат на БСП на изборите на 4 април на вътрешните сътресения в партията и на външните атаки. По думите му се е загубила енергията на лявото и хората припознават други партии като носители на модерното и алтернативата.

"БСП се държа като сериозна алтернатива в миналия парламент. Надявам се, че новата коалиция ще има 3 основни задачи - борбата с корупцията, доходите и екология", подчерта Кадиев, който е убеден, че БСП ще подобри резултата си на парламентарните избори.

Още по темата

Той обясни, че смисълът на това обединение е всички заедно да станат по-силни, а не един да мъкне друг на гърба си. БСП са най-голямата формация и тяхната отговорност е най-голяма, отбеляза лидерът на "Нормална държава" пред Bulgaria ON AIR.

"Корнелия Нинова не подаде оставка, това си е решение на БСП. Сега, когато вече сме заедно и отговорността е и моя, ще имам позиция. Нека да видим резултата. Много е важно хората да разберат, че лявото има смисъл. Нашата задача е да разкажем лявата приказка за България", обясни Кадиев.

"Задачата на служебното правителство е да изчегърта връзките на ГЕРБ, които водят държавата в корупцията. Няма времето и възможността да създаде прогреса на България. Задачата на следващия парламент ще бъде да промени изцяло системата и да станем нормална държава", каза още той.

И призна, че е опитвал да убеди "Има такъв народ", а впоследствие и БСП да предложат кабинет и да опитат да съставят правителство в 45-ото Народно събрание.

"Беше груба грешка "Има такъв народ" да не направи правителство. Сега си дадоха повече време да намерят кадри. БСП трябваше да излезе и да каже: "След като тях ги е страх, ние ще направим това, което те не посмяха - ще предложим правителство с няколко точки и ограничен мандат", посочи гостът в студиото.

"Най-вероятно ще бъда водач на листа, все още не знам в кой район. Не е и задължително, ще предложим по-млади хора. Не е драмата да бъдеш депутат за още 4 години. Важен е сигналът, който изпращаме, дори да не ни дадат нито едно място", завърши Кадиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиев е поредният червен милионер. Фирмите на жена му изнасят евтиния ток от АЕЦ. Дългия инкасатор го уреди с лиценз, когато беше енергиен министър.Повръща ми се от такива!
21
0
 
11
 
! Отговори
Тази приказка преди 2 години
в прочита на БСП сме я чели вече - доходи по 3 долара на месец, заменки които ликвидираха черноморието и планините и повсеместна корупция и партийни другари навсякъде. Не ми се чете пак.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото пъти сте се опитвали да разкажете левята си приказка, толкова пъти сте фалирали държавата. Но нека, след като паметта на народа е къса е редно отново да се опари.
19
0
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Точно пък тоя дето е крачеща еманация на думата корупция, жена му има фирми, които купуват ток от аеца и ги препродават в чужбина за 500 млн на година да ми говори! Отврат!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво Кадиев - до всеки селянин - ***, до всяка овца - селянин, за всеки гражданин - по две
17
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Няма лево,няма десно.Всичко във л"ното пресно.ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА.НЕ ОБЩЕСТВЕНИЯ,А ЛИЧНИЯ.ДА СЕ СПУКАШ ОТ СМЯХ ,КАТО ГИ СЛУШАШ ПО МЕДИИТЕ.
16
0
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Знаем точно за кои ДругарЕ ще е валидна тази приказка. Благодаря. Не ми е до приказки.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще разказва? За Народния съд, за концлагерите, за празните магазини, да това, че за един виц заминаваш за Белене, са откритите листове ако искаш да идеш в Петрич, за това, че само ако си член на БКП можеш да се издигнеш в службата, за доностиците, дето си вадеха хляба с доноси. КРАЙ НЯМА! Заврете си левите идеи където слънче не изгрява.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който гласува за тях,гласува за тяхното щастливо социалистическо бъдеще.Корнелий техноимпексов е голям въжеиграч,според интереса.От сдс в бсп скок подскок.А горкият и мъж уреди за 30 бона заплатка в Лукойл.Живи да ги ожалиш!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам каква лява приказка ще радказвате ПАК, ама знам,че ще разкажете играта на целия народ, сомо да докопате властта...
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прав е човека - народе - гласувайте за нашите кандидати - за нашето щастливо социалиситическо бъдеще
11
0
 
11
 
! Отговори
моч преди 2 години
Другарю мастит капиталист Кадиев , на кого ги разказвате тези приказки за "лявата приказка"??? Всички ние сме я изживели няколко пъти и до болка я знаем тази "лява приказка" , която разказва играта на България и винаги завършва с грабеж , фалит и национална катастрофа !!!!
10
0
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Лявата бузлуджанска приказка сме я слушали цели 45 г., а вече и 30 год. след това така че знаем наизуст какво могат да ни кажат другарете и товарищите, занаем я и визията им, познаваме и обещатанията за светло бъдеще и реториката която прелива от пусто в празно, говори ни много без да казва нищо съществено и словоблудства с димите и речта ... !!!
9
0
 
9
 
! Отговори
? преди 2 години
Любопитенсъм как атази приказка ще се съчетае с милионерското лоби в Партията.Та те всички до един са крупни капиталисти и говорят приказки за благоденствие.Приказка не знам но че ще разкажат играта на българския народ съм сигурен
8
0
 
12
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Тази приказка ни я разказваха Луканов и Жан Виденов ,но беше много страшна .
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левица с банани не ми я фали. Едно време ква левица имашее !!! Девет милиона с леви убеждения. И тез дет ръкопляскаха най силно ставаха шефове на пожарни ама не и на държавата . А ся тва ква левица е ?
6
0
 
8
 
! Отговори
tc tc tc преди 2 години
Ха ха ха! Слушайте и дебелейте. Няй-много нова криза да ни докарат, че досега 3 ни бяха малко...
5
0
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Ами то всяко управление на БСП завършва като приказка с главна героиня баба Яга.По-добре да си разказват левите приказки на Позитано,че народа му писна от червени митове и легенди.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а мерси - стига хорър приказки, разказвайте си я на позитано 20 - четирдесет и пет години СТИГА
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И банани не само през коледната седмица.