Директорът на "Вътрешна сигурност" - сред отстранените в МВР

Той видя натиск от страна на Бойко Рашков
27 май 2021 20:00, Петя Славова
37

Поредна рокада в МВР. Директорът на "Вътрешна сигурност" Стефан Банков е отстранен. По неговите думи - това се случва след натиск от министър Бойко Рашков.

Стефан Банков заговори за терор от вътрешния министър, заради който самият той излязъл в болничен. Причина за натиска станала акцията в Пловдив, при която бяха задържани полицаи с голямо количество наркотици. Банков не арестувал шефа на полицията там и последвала покана.

"Бях поканен да освободя сам поста директор на "Вътрешна сигурност". Няколко часа по-късно бях преназначен да подпомагам министъра за изборите. За да покажат колко имат нужда от такива съветници, ми беше предложен един кабинет, който се намира в ъгъл с много малко светлина, непосредствено до входа на тоалетната. Tова е временно преназначена длъжност, нещо като командировка, т.е за изчистване на неудобните служители", заяви Банков.

Още по темата

Заповедта за преназначаването му дошла не от Рашков, а от заместника му, който бил шеф на друг отдел в министерството през 2013 година. Тогава той налагал "същите репресивни действия" над Банков, твърди самият той.

И е категоричен: Подслушване от дирекцията му имало, но само на служители на МВР, не и на политици.

"Този пасквил е един пиар, политици никога не сме подслушвали. В момента в дирекцията тече проверка по разпореждане на министър Рашков. Министърът има уюта да придобие цялата информация, която съдържа дирекцията една година назад. Вие си правете изводите", каза още Банков.

Отстраняването му идва ден след освобождаването на председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Министерският съвет оповести мотивите за отстраняването на Георгиев. Подадената молба за 123 дни отпуск, което демонстрирало нежелание да изпълнява задълженията си и да работи със служебното правителство.

Това давало основания да се допусне, че Георгиев действа пристрастно, нарушавайки принципа за политически неутралитет. А че ДАНС обслужва определени партии и личности, смята и държавният глава.

"Това е затваряне на очите за огромни нарушения, затваряне на очите за огромни корупционни скандали без никакво действие", посочи той.

Радев не е знаел, че вътрешният министър Бойко Рашков е с отнет достъп до секретна информация. Затова обаче потвърдиха от Държавната комисия по сигурността на информацията.

Рокадите в службите коментира и бившият премиер.

"Тези хора, които са в момента, те нямат граници. Няма служба, няма семейство, няма министерство, което да е идеално. И тогава да кажат, че го отстраняват, защото ходи небръснат на работа или ходи с шарени чорапи. Но да кажеш, че му липсва почтеност на човек, който само преди няколко дни, 29 дипломати в НАТО са подкрепили действията му срещу руските шпиони", заяви Борисов.

И призова, ако премиерът има данни за конкретни лица, подслушвани незаконно – те да бъдат изнесени публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето пьрвият признал , че е имало подслушване в полза на - борисовБраво дьржавата се врьща кьм нормалносттаАдмирации за - гн Рашков и служебният кабинет
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го бяха натикали в самата тоалетна!Направо в дупката!
23
2
 
5
 
! Отговори
гост преди 2 години
Що ли не му вярвам. Банкянската мутра обърна на *** МС, НС, ДАНС, МВР, ДАИ и за каквото се сетиш още. Няма невинни от тия дето ги гонят. Първо изчегъртване, после нови хора след избори.
22
7
 
3
 
! Отговори
нищо лично преди 2 години
На свой ред президентът трябва да уволни служитеите и съвениците си, които не са направили добросъестно справката за лицата, които са му били предложени за служебното правителство. Радев лично не може да поддържа бюлетин кой има и кой няма достъп до класифицирана информация. но при подготовката на листата, неговите подчинени са дължни да си свършат работата без пропуски.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо ще ходи по близо до тоалетната
20
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Да,много хора си немат и представа каква разюздана беззаконност се шири в органите на МВР!..Не препоръчвам на никого да разбере!..А както се е изразил колегата долу:-гн Рашков твърде меко постъпва с тия!...Гнилостта във всички области на държавата беше тежко и брутално въведена от Шайката за тия 12 години,откакто Мутрата от Банкя дърпаше конците..Един ден ще "отрезнеете" и ще видите кошмарния мащаб на НАСЛЕДСТВОТО,което Тиквата и неговите продажни ДЪРЖАНКИ нанесоха на СОЦИУМА ни..
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление Бойко Рашков прекалено меко се отнася с такива като "Стефчо"! Бандити в униформа, които сега ще се притатят и ще чакат да дойде тяхното време отново! За да безчинстват и да взимат пари пак, и пак, и пак!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уау, уау ,уаауууу.Моля приемете горните три буквени съчетания като израз на дълбоко съчувствие към отстранения и в същото време, както ной сказва че от реални и същественни болнични го инсталирали в ъглова ттясна и неосветена стая в която от съседната етажна тоалетна долитат охканалийте и ароматите отделяни от околни служители и техни служебни и лични гости, всеки от които с радодт се изголямо нуждва след като предния ден количествено и качествено е злоупотребил с кисело зеле с ребра на фурна
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маймун! Един от най-верните лешояди на Гешев, члез които той кадруваше в МВР! Пряко отговорен за изфабрикуването на доказателства срещу много съвестни служители! На улицата, наркодилърите го смятат за техен човек, който ги пази от "лошите" куки, които гонят "невинните" наркодилъри! Вътрешна сигурност давасигурност само и единствено на бандитите!
16
3
 
10
 
! Отговори
наглости преди 2 години
Бил до тоалетната, ако си до женската какво се оплакваш бе. От друга страна си малко по-далеч от мястото където реално трябва да си. Ако не ти понася се изнасяй, какво ревеш. Отивай в частният сектор или при бай Ставри, той дава килии с южно изложение.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този вместо да се жалва като онази ГЕРБава калинка с 30 хиляди лева заплата, да се радва че няма да бъде разследван за неизпълнение на служебни задължения
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отказал да арестува шеф на полицията с наркотици, демонстративно се скатава от длъжност и сега реве, че го уволняват? Точно в тъмния ъгъл до тоалетната му е мястото.
13
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Радев
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИЯ ЗА КВО ГИ УГОЯВАТ. САМО ПИТАМ.
11
3
 
16
 
! Отговори
Кажи бе преди 2 години
На този от Вътрешна сигурност като му писах за терозма в Перник с участието на местни полицаи защо се скатаваше!?
10
4
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
тоя гледа като булдог.
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За герберастките задноци - шутове.
8
4
 
13
 
! Отговори
6 преди 2 години
Мазен Гешевски Пеевски ***. Тебе трябваше ГДБОП да те вкара в затвора а не да те пращат районен в Пазарджик ***. Разработката ти не случайно е с името ГЕА за благазвучие.
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бях виждал мутра с толкова нежен глас....
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е кво толкова е направил човекот, та са го наврели в тоалетната.Нема мъни, нема кинти. нема бръмчалки.Дори Тиквата го нема....