Борисов притежавал главния прокурор, не му бил нужен имунитет

Службите на подчинение на екпремиераприлагали безогледно и незаконно СРС
Обновена: 30 май 2021 13:42 | 30 май 2021 13:34, Камелия Цветанова
337
Борисов притежавал главния прокурор, не му бил нужен имунитет
Снимка: БГНЕС

„В последните дни прокуратурата е образувала като на конвейер множество досъдебни производства, с които вече се опитва да спъва работата на МВР. Г-н Борисов няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е необходим имунитет на народен представител, той има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор. Главният прокурор се обръща към министър-председателя с „шефе“. Какво означава това?“. Това каза пред БНР служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Още по темата

Той подчерта, че службите на подчинение на Бойко Борисов са прилагали безогледно и незаконно СРС.

„Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не предоставят, включително чувствителна информация, дори само за негово ползване. Убедих се, че голяма част от използвалите СРС са газили безогледно закона. Вероятно чрез удовлетворяване на лични, групови и политически интереси“, каза Рашков.

„Надявам се за кратко време да се възстанови държавността у нас. Не може всички да работят за един човек като в едно тоталитарно общество. Толкова проблеми е предизвикал той, че ще трябва може би цял мандат на едно редовно правителство да ги разясни“, допълни той.

По случая с подслушванията вътрешният министър е възложил вътрешноведомствена проверка и ще се провери работата на структурите, които са с права за СРС.

"Досега подобна проверка в МВР не е правена", коментира министърът.

„Труден за решаване въпрос е политиците да не се изкушават да използват МВР за политически цели. Не бих могъл да кажа, че скоро това ще се постигне. Добре е политиците да не се намесват, да се спазва неутралитетът. По закон политически поръчки не могат да се изпълняват, друго е живият живот“, обясни Рашков.

Служебният вицепремиер има основание да смята, че на тези избора ситуацията ще е различна и изрази надежда машинното гласуване да даде предпоставка за честни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още по темата: борисовБойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ уволняваше само ченгета на ДС, които са с богати биографии на комунисти, за които трябваше да има закон за лустрация. Но, това сега е,произвол , болшевизъм.
202
3
 
11
 
! Отговори
Таксиджиев преди 2 години
Цял ден днеска България чака да види началото на филма "Завръщане от Рим" но шефът ти не се показа никакъв. Какво стана, продаде ли вече България на македонците?? Цяла СМ днеска гърми по вестници,радиа и телевизии,че Радев поправил грешката на Борисов,чакаме информация...или темата е неудобно.
201
1
 
15
 
! Отговори
На тоя преди 2 години
Нещо му хлопа на тоя.Пеня му излиза от устата от простотия.
200
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените десантчици от службите превзеха властта чакайки в засада докато паразитират около Фигуранта,подготвяйки преврата на обвиняемите олигарси.Тъй де, само дикратурата може да спре процеса на демокрация ,евроинтенграция,стабилизация ,чрез контролирано правосъдие и прокуратура,както си беше преди 10-ти и след до фалита на държавата и преяждането на определени кръгове.Сега,пък " честни" избори с тези,не думай!
199
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е от някакво Благоевградско село. Радев е от с. Славяново, Харманлийско, а Стефан Янев от с. Поповица, Пловдивско.Коментарите са за вас.
198
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БългаринА Силвия Великова се е покрила и си мълчи като пукал за хилядите уволнени хора до момента, за хилядите унищожени съдбиТези хора имат семейства деца и сега са оставени на улицата от едни самозабравили се алчни и жадни за власт диктатори!
197
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само протести срещу диктатурата ан Радев!
196
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махай се,бе,червено ченге кагебейско!Отврат!Изкопаеми!
195
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Беше отвратително преживяване слушането на разговора по БНР между наглеца Рашков и мяукащата водеща Янкулова. Вместо удобните въпроси можеше да го попита кого и какво е защитавал като следовател в зловещата ДС и колко съдби и живота е зазсипал и унищожил. Но не би! Янкулова е послушна и следва начертаната линия така, както правят Волгин, Великова и много други.
194
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Рашков е мн весел човечец, как избухна с канибалските обвинения. Хахахах. Радев малко се прецака с тоя. Мая Манолова чак не е такъв циркаджия барабар с ДА България.
193
4
 
12
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Да като няма доказателства болните ви мозъци измията какви ли не безумия
192
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега след като се казаха всички тайни,, създайте един климат на търпимост и добронамереност, заедно граждани управляващи да извървим заедно възможно най-краткия път за преодоляване на кризата. Да се радваме на успехите на другите, а не на нещастията им. Да се водим не към предателство, а към единство и съгласие.
191
5
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Лъжец и долен *** е тоя пуч. Как може да се раждат такива подли хора.
190
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рашков, рашков, вече ставаш смешен!
189
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък едни генерали, произведени в чин още от бкп и верни на партията. Иначе армия си нямаме.
188
4
 
18
 
! Отговори
Радев за смях... преди 2 години
Само в банановите републики в мирно време избират генерали за президенти и министър председатели.
187
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто идва да покаже нивото на политическата ни класа ... всички тези простотии които ръсят се четат и виждат на запад ... но нашите селяни като Рашков държат да се ****** на метеното, защото е толкова приятно, че не могат да се въздържат.
186
5
 
23
 
! Отговори
Рашков-комунист преди 2 години
Аман от дърти комунисти в управлението на България. Румен Радеф и Рашков са вредни за България. Трябва бързо да ги изчегъртаме.
185
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудя се още защо медиите не са го разкъсали още този ако беше бойков министър щяхте да не млъквате и да го съсипете
184
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов Притежава Народа