Кацаров: Атакуват ни хора, довели борбата с пандемията до пълна катастрофа

Големите дългове в Александровска са натрупани по времето на д-р Костадин Ангелов
315
Кацаров: Атакуват ни хора, довели борбата с пандемията до пълна катастрофа
Снимка: БГНЕС

„Една от грешките, довели до печалните последици от ковидкризата е, че се взимаха решения от политици за неща, които не разбират. Сега искам да върнем тази нормалност - експертите да вземат решенията... Атакуват ни хора, които доведоха до пълна катастрофа борбата с пандемията. Ние сме последни по ваксинация, първи по смъртност, последни по брой тествани хора, а ограничителните мерки се прилагаха с политически и предизборни мотиви. Тези хора вместо да се извинят, се опитват да измислят проблеми“.  Това каза пред БНР служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. По думите му обстановката с коронавируса е сравнително спокойна, но броят на ваксинациите е малък.

„Въпреки че реорганизирахме процеса, хората не желаят да се ваксинират. Стартирахме и информационна кампания“, коментира той.

Още по темата

Обсъжда се даряване на ваксини за страни от Западните Балкани, които не са в Европейския съюз. „Интересът е много голям“, допълни д-р Кацаров.

„Причината за ужасяващата смъртност у нас по време на пандемията трябва да се разследва. Първата цел е не да се търси отговорност, а да направим така, че да не се повтори това нещо. Защото, ако не положим усилие да анализираме кое е довело до ужасяващите нива, това ще ни си случи отново. Ако сме разумни, сме длъжни да проверим обстоятелствата и да изведем поуките. Ако се открие незаконно поведение на длъжностни лица, ще им се потърси отговорност“, посочи министърът.

Тойпоясни, че досега единен протокол за лечение на Covid-19 не е имало, затова е назначил работна група, която да изготви правилата.  

Д-р Кацаров коментира проблемите в Александровска болница. По думите му състоянието на лечебното заведение в парично отношение е лошо, като общата финансова загуба е 68 млн. лева:  

„До дни ще има решения по случая. Но големите дългове са натрупани по времето на д-р Костадин Ангелов", каза той.

Здравният министър поясни, че се работи по плана за възстановяване и развитие.

„В него бяха наблъскани предимно средства за поставяне на стиропор и изолация на държавни и общински болници. ЕК е посочила, че това трябва да се промени. Но под натиска на правителството това не се е направило... Имаме програма за регионално развитие, свързана с начини за подобряване на възможността и на капацитета на здравната система да реагира на такива епидемии. Тя е за около 150 млн. лева. Срокът е удължаван двукратно. Няма критерии за това кой може да кандидатства. Повечето болници не знаят, че могат да кандидатстват. Сега наново се правят критериите“, обясни Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
26
 
! Отговори
мох преди 3 години
Предизборната агитация струи от всички министерства. Абсолютен нещастен Радев.
23
6
 
20
 
! Отговори
хах преди 3 години
Да бяхте взели оня от АБВ партията. Нещастници.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги хората които управляват трябва да вземат решение, експертите могат да дават компетентно мнение по темата, но повечето от тях не могат и не трябва да управляват. Ако така продължавате, експертизата ви най-много да върне Жан Виденов.
21
3
 
15
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Смъртнотта ИЗГЛЕЖДА висока, защото се изчислява спрямо РЕГИСТРИРАНИТЕ с ковид. Но те в действителност са ПОНЕ 4 ПЪТИ ПОВЕЧЕ. ТАКА ЧЕ СМЪРТНОСТТА Е НАС Е ПОТРЕСАВАЩО Н И С К А!!
20
0
 
11
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Световно население преди Ковид: 7,31 милиарда.Световно население след Ковид: 7,32 милиарда;Бах тази пандемия, бах тези конспирации, бах таз чудовищна смъртност.
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нe трябвa дa дрaмaтизирaмe cитуaциятa c рeкoрдния брoй зaрaзeни нa дeн у нac", кaтeгoричнo зaяви в прeдaвaнeтo Прeд вcички пo Хoризoнт д-р Cтoйчo Кaцaрoв, прeдceдaтeл нa Цeнтърa зa зaщитa прaвaтa в здрaвeoпaзвaнeтo. Къде си лъжлив комунист слуга на Фигуранта? Помниш ли си тези думи?
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този нормален ли е? Откакто стана министър ваксинираните на ден спаднаха от 36000 на 18000. Сега трябва да даряваме ваксини на Македония, която е по-напред с ваксинирането.
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мижитурската Стойчо ли ще говори за пандемии като е едно необразовано Джи Пи.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кацаров - махай маските бре ***!!!!! Ти си предател - преди беше против мерките и маските а сега??? Не махнеш ли маските и не спреш ли това рекламиране на ГМО експеримента с инжекцията си долен гнусен ПРЕДАТЕЛ! А предателите какво ги правят??
15
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е чака бе, министре! Радлю нали събираше хиляди хора на 3-ти март....а после и на въстание срещу правителството...ЕМИ РАЗСЛЕДВАЙТЕ БЕ!
14
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе верно, нали нямаше вирус и НОЩ и Бойко лъжеха дя прибират пари? Сега сме били с голяма смъртност и в голяма криза. Кое е последно другари?
13
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама това разследване.....да не се окаже, че проблемът е в ТАКИВА КАТО ТЕБ! ДЕзинформатори??? Я си виж изкаванията бе!!! Особено преди 6 месеца, че то според теб никакви мерки не трябваше да се въвеждат!!!
12
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве вие що не казвате за новата терапия против ковида в Индия ??? Оринотерапия .По една чаша орина на ден засилвал имунитета срещу ковид :))))) Защо мафията герб не го е прилагала това революционно индийско лечения :))))) Все от чужди сайтове трябва да разбираме най важните новини.
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е, че новите са абсолютно същите пълни безхаберници. ББ и НОЩ ни изведаха като шампиони по смъртност, а тея гaлфони се опитаха да ги надскочат с неадекватни решения веднага след като докопаха властта.
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе умникоооо....ТИ преди една седмица каза, че ваксините били бързо направени, ама нямало друго против вируса! После спря зелените коридори през седмицата.....хахахах *** СИИИ!!!
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски бот, ти май не си влизал в западна болница дето се чака с месеци за специалист. Освен в селската кръчма другаде влизал ли си?
8
8
 
8
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Бре ефендилер българската некадърност и шуробаджанащина е извесна по цяла Европа ! Не напразно на гръцки българин е вулгарос( про-стак) а жабетата имат израз фачия булгаро ,сиреч тъмна и неясна работа или българска работа.Какво ви е наред ми кажете ?
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой не ви атакува, ама нали сте комунисти.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продажник!
5
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евалла на Кацаров - наля с големия черпак от л*йната на бай Ботокс: окрал Александровска и после оцапал пейзажа в епидемиологичен план. Хахаха. Когато кажат истината - боли.