Кацаров: Атакуват ни хора, довели борбата с пандемията до пълна катастрофа

Големите дългове в Александровска са натрупани по времето на д-р Костадин Ангелов
315
Кацаров: Атакуват ни хора, довели борбата с пандемията до пълна катастрофа
Снимка: БГНЕС

„Една от грешките, довели до печалните последици от ковидкризата е, че се взимаха решения от политици за неща, които не разбират. Сега искам да върнем тази нормалност - експертите да вземат решенията... Атакуват ни хора, които доведоха до пълна катастрофа борбата с пандемията. Ние сме последни по ваксинация, първи по смъртност, последни по брой тествани хора, а ограничителните мерки се прилагаха с политически и предизборни мотиви. Тези хора вместо да се извинят, се опитват да измислят проблеми“.  Това каза пред БНР служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. По думите му обстановката с коронавируса е сравнително спокойна, но броят на ваксинациите е малък.

„Въпреки че реорганизирахме процеса, хората не желаят да се ваксинират. Стартирахме и информационна кампания“, коментира той.

Още по темата

Обсъжда се даряване на ваксини за страни от Западните Балкани, които не са в Европейския съюз. „Интересът е много голям“, допълни д-р Кацаров.

„Причината за ужасяващата смъртност у нас по време на пандемията трябва да се разследва. Първата цел е не да се търси отговорност, а да направим така, че да не се повтори това нещо. Защото, ако не положим усилие да анализираме кое е довело до ужасяващите нива, това ще ни си случи отново. Ако сме разумни, сме длъжни да проверим обстоятелствата и да изведем поуките. Ако се открие незаконно поведение на длъжностни лица, ще им се потърси отговорност“, посочи министърът.

Тойпоясни, че досега единен протокол за лечение на Covid-19 не е имало, затова е назначил работна група, която да изготви правилата.  

Д-р Кацаров коментира проблемите в Александровска болница. По думите му състоянието на лечебното заведение в парично отношение е лошо, като общата финансова загуба е 68 млн. лева:  

„До дни ще има решения по случая. Но големите дългове са натрупани по времето на д-р Костадин Ангелов", каза той.

Здравният министър поясни, че се работи по плана за възстановяване и развитие.

„В него бяха наблъскани предимно средства за поставяне на стиропор и изолация на държавни и общински болници. ЕК е посочила, че това трябва да се промени. Но под натиска на правителството това не се е направило... Имаме програма за регионално развитие, свързана с начини за подобряване на възможността и на капацитета на здравната система да реагира на такива епидемии. Тя е за около 150 млн. лева. Срокът е удължаван двукратно. Няма критерии за това кой може да кандидатства. Повечето болници не знаят, че могат да кандидатстват. Сега наново се правят критериите“, обясни Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грипеновският наДУПЕнчанин съвсем взе да се олива - кой те оварди жив досега бе, мангър такъв? Ти какво правиш, за да ни опазиш? Освен плюнка - ЗАРАЗНА при това, нищо друго не сме видели от тебе, няма и да видим!Гледай все така да се докарваш пред Грипльо Решетников, че иначе няма "чиливизии", няма лапачка!
123
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герп-рома доведоха България до национална катастрофа. Последни сме по света във всичко, освен по смъртност и бедност, там сме първи. Мерси боко!
122
5
 
3
 
! Отговори
Минаващ оттук преди 2 години
Ами покажи толкова добрите данни от портала
121
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загубих не малко познати благодарение на герберите мpъсни които налагаха "мерки" според обществените нагласи и рейтинга си, а не за да опазят народа. Некадърни жалки мутри, опрocтачени и чалгаризирани. Вожда ви минава с 200 и вие викате благодаря пак ще гласуваме за теб.
120
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Година и половина "гадният" Боко ни оварди да не изпукаме, най-после дойде дупнишкото мангърче го омаскари. Тече бурно СЪСТЕЗАНИЕ сред мут...ро-министерчетата за пред Грипльо - КОЙ и с КОЛКО МИЛИОНА ще омаскари Боко, че да седне и в следващото "редовно" Грипльо коМУНЬОстерство.
119
7
 
17
 
! Отговори
вътю преди 2 години
ДОКТОРЕ,ИЗОБЩО НЕ СИ ПРАВ!! КАКВА КАТАСТРОФА ВЪВ ВАКСИНАЦИИТЕ??! ОТ ЕДИННИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ Е ВИДНО,ЧЕ РЕЗУЛТАТИТЕ СА ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНИ НА ТВОЕТО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА.ВЯРВАМ НА ПОРТАЛА,НЕ НА ТВОИТЕ НЕОБОСНОВАНИ ПЛЕЩЕНИЯ!!!!!!!ДЕЗИНФОРМИРАШ ХОРАТА,И ГИ НАПРЯГАШ ПСИХИЧЕСКИ,А СИ БОЖЕМ МИНИСТЪР,ПРИ ТОВА НА ЗДРАВЕТО!!!!
118
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Атакуват ни хора, които доведоха до пълна катастрофа борбата с пандемията" - каза Кацаров. Този човек няма срама. Толкова се стараха всички- лекари и управляващи. Да го видим той с какво ще бъде запомнен. Но да говориш лъжи за колегите си е долно.
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Брюксел забавих ваксините, този на снимката, не чу ли тази неприятна вест?
116
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези ваксини, до кога ще плашите хората с тази пандемия ? Не се ли наядохте от еврофондовете, не окрадохте ли достатъчно, че само за насадената пандемия говорите? Погледнете икономиката на къде отива, погледнете децата ни, бъдещето на страната ни, как живее в страх, какво образувание получава. Само за джобовете си мислите, но не забравяйте един от основните закони на физиката- На всяко действие , има съответното противодействие!
115
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В кай свят живее Кацаров, забрави ли, че сме в пандемия, че първите вълни на Ковид заразата бяха най-тежки, изискваха пари. И той, както и останалите в това марионетно правителство, търсят под воля теле, имат задача, са очернят ГЕРБ, не и да обезпечат честни избори.
114
4
 
30
 
! Отговори
смях преди 2 години
Тези са големи лъжци. Само преди месец искаха спешно да се купуват милиони руски ваксини, защото нямало ваксини, а сега говорят, че щели да даряват ваксини, че сме имали много налични.
113
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Кацаров, Власта и Политика са като "сиамски близнаци"!
112
5
 
27
 
! Отговори
Голям лъжец ! преди 2 години
Некадърен министър, който приказва само празни приказки като шефа си Радев !Хайде, направете нещо реално, свършете малко работа !
111
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сдобих те ли се с апартаменти, къщи, коли?! Сънят ви остана ли спокоен??? Обличат ви във власт, дават ви като заплата, канят те на хапване и пийване и ако не си човек с характер току се подхлъзнеш и тръгнеш към пропастта. До 119
110
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле . ..Аз къде съм живяла!?Защо мисля,че в България се справиха не по-зле от другите страни.Каква е тази злоба?!Излезе информация,че новите управници са си договорили по шест заплати при напускане.Явно сега си ги "заработват".
109
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
правителството на червените партийни функционери в действие!
108
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БСПно ако искате пак да взимате заплати от по 5 долара на месец, гласувайте за бсп!
107
4
 
25
 
! Отговори
Това преди 2 години
Този има една от двете фирми в България, които издават сертификати на лабораториите , че извършват качествено изследвания! Два пъти годишно по 1000 лв за една лаборатория!Едва ли мисли за доброто на пациентите като министър сега !!!
106
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е един посредствен лекар, който цял живот е бил по партиите. Вижте му биографията и ще ви стане ясно каква партийна пионка е Стойчо Кацаров.
105
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БСПДа, защото вие от БСП агитирахте хората че няма вирус и горяхте маски. Отговорността е ваша. Факт е че Нинова се разболя от Коронавирус, факт е че личният й Пи ар също се разболя и умря от същото.