Правителството видя война между институциите, прокуратурата се намесвала

Имало опити да се сплашват ключови служители на службите за сигурност
Обновена: 2 юни 2021 12:08 | 2 юни 2021 11:57, Камелия Цветанова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебното правителство има опити на прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт. Позицията беше изразена от говорителят на Министерския съвет Антон Кутев.

„След президентската институция, прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите”, допълни той.

Още по темата

Кутев обясни, че са разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи.

„На разпит бяха извикани новият директор на ГДБОП - точно два дни, след като беше назначен. Новият председател на ДАНС - на следващия ден след назначението си. Зам.-председателят на ДАТО беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и г-н Папалезов”, допълни Кутев.

Според него обискът в дома на Ангел Папалезов е станал без да има повдигнато обвинение. Разпитван е бил и като свидетел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Много ви пречи прокуратурата, още от миналата година пищите против Гешев, затова и спретнахте протести от по*моч*ков*ци на жълтите павета! Е, не успяхте, не спечелихте и изборите, сега се опитвате да превземете властта през задния вход, и пак ви пречи прокуратурата!
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо трябва да се овладее националната телевизия и да започно там постоянна пропаганда. Нон стоп трябва да се говори против Борисов и Гешев за да може народа да се заблуди. И после арести!
87
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБАРИ *** СТЕ , НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ! СЕГА ТИКВОНЧО ЩЕ СИ ПЛАЩА ЗА ГЕНОЦИДА. АМА НЕМА И КЪДЕ ДА ИЗБЕГА ВЕЧЕ. ИМА СИ ВРГОВЕ НА ВСЕКИ КОНТИНЕНЕТ И ВСЯКА ДЪРЖАВА.
86
1
 
13
 
! Отговори
Тръмп преди 2 години
Бой по червените бетонни глави.
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че народа мрази комунистите, но сега сме взели властта по някакъв начин и трябва да се действа бързо. Арести докато народа спи и се чуди това истина ли е. Така се започват авторитарни режими. С решителни действия и отстраняване на противниците.
84
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И прокуратурата ще падне и тогава ще ви се види тесен света.
83
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И комунистите ни за нищо не стават. Досега трбваше да са арестували Гешев и Борисов. Те по цял ден говорят някакви глупости дето никой не им вярва. Вземете пример от Беларус и Русия.
82
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За момента единствено прокуратурата си върши работата в България. Всичко останало е превзето от комунистите.
81
1
 
15
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Ще си изметеш вирнатия нос !
80
8
 
28
 
! Отговори
Я глей ти преди 2 години
Според тях прокуратурата трябва да седи и безучастно да гледа как правят поразии ! Е, тоя път не става !
79
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гробарски тролчета ще ви изметем завинаги, не разбрахте ли!
78
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еххххх, тая прокуратура много им пречи брейй, много им се иска да я овладеят и нея. И тогава ще ни върнат в 90-те години на мутренизацията и беззаконието, пък ще видите вие кон боб яде ли...
77
4
 
17
 
! Отговори
пена преди 2 години
Защо им се намесвате като си назначават хора на Божков в МВР, ей лоши гербери такива!
76
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев бранител на мафията. Няма да се спасите гербреасти. Ударени сте завинаги!
75
1
 
15
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
До ФедотовА за Деси нещо? Щото единствените доказани записи са как прикриват проверката за Деситу. Рошко неправомерно заема длъжността факт, директора на НАП с акт за милион от НАП факт, заседанията на правителството се надзирават от обвинения президентски съветник факт.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до ДианаОК, пророкува го!
73
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, но има много калинки в прокуратура и МВР. В една нормлана страна, поркурорите масово щяха да се обявят срещу Гешев, ама ... "службица"
72
5
 
16
 
! Отговори
до Диана преди 2 години
Няма нужда да си пророк, за да предвидиш резултатите от предстоящите избори! Първо - ниско електорално участие заради времето в което ще се проведат изборите - лятото! Второ - резултатите на Герб и БСП ще са плюс/минус 2-3%, т.е., почти същите.Трето - "Пчеликата Мая" ще е аут, а ДБ на "кантар", възможно е ВМРО да влезе в парламента но само в коалиция с Герб. Четвърто - най-непредсказуем ще е вота за Трифонов. И така, връщаме се отново там откъдето "стартирахме"! Извода? Дългосрочна криза!
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност това е любимия приом на всяка империя от Римляните насам.Слагаш два диаметрално различни човека в една провинция да се съревновават и клепат пред императора.Така империята контролира чудесно провинцията си.Случаят Гешев Радев е чудесен пример.
70
0
 
11
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
До Само питамДа те допълня. Какво става с отнетия достъп до класифицирана информация на Рошко? Защо е назначен, кой го предложи, защо не е отстранен? Той ползва такава информация всеки ден. Кой ще носи отговорността, Радев ли? Какво става с директора на НАП продал фирмата преди акт за 1 милион лева на човек с 25 фирми?