Санкциите от САЩ - намек, че корупцията у нас излиза от контрол

Политическият живот у нас врял и кипял, предстояли сериозни промени
298
Санкциите от САЩ - намек, че корупцията у нас излиза от контрол
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите от САЩ са политически намек, че корупцията у нас излиза от контрол, смята  Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Още по темата

„Много е важно да се отбележи, че законът „Магнитски”и неговата употреба в правния свят не е съдебен акт. Това е решение, което се подписва лично от американския президент, въз основа на предложение, което се прави от американски конгресмени. По закона „Магнитски”има много сериозен отзвук по целия свят. Канада и Великобритания също приеха подобен закон”, обясни Керемедчиев пред Нова телевизия.

Той допълни, че банките в САЩ кореспондират с почти всички банки в света.

Според него посланик Херо Мустафа е най-активният американски посланик за последното десетилетие в България.

„Още при стъпването й в длъжност тя даде интервю, в което каза, че борбата с корупцията ще бъде неин приоритет”, коментира бившият зам.-министър на външните работи.

По думите му да се направи толкова обстойно разследване на толкова много компании не е лесна задача.

Според  Керемедчиев САЩ рязко влизат в политиката на България.

„Както виждаме политическият живот у нас ври и кипи. Предстоят сериозни промени”, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
7
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Масово гербаджийко тролене е налегнало темата. Напразни усилия. Даже и опитният лаладжия Тома Биков не вярвам да измисли нещо убедително.............................................Този "настоящ политически лидер" който е подкупвал Божков е бат'ви Бойко. Нещо неясно?
168
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 191 ".Интова не е намеса в България,а те просто си пазят тяхната държава." Интересно защо другарете русофили се правят, че не разбират този ФАКТ!
167
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев трябва да го наградят с медал, защото от две години посочи и обвини Божков.След това случайно започнаха протестите срещу него, а Божков се хвалеше, че организира протестите и насочва тълпата
166
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 179 "Аз съм против корупцията ... " Освен ако разбира се не е насочена към удовлетворяването на нуждите и желанията на Кремъл, нали тавариш?
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако няма намеса корупцията ще си остане и ние обикновенните хора ще страдаме.Аз съм благодарен ,че САЩ държи на това да няма корумпирани фирми у тях.Интова не е намеса в България,а те просто си пазят тяхната държава.А който е срещу това или е наивен или няма възможност да разбере,че това което става е много полезно за всички в България и най-вече децата ни.Надявам се поне те да живеят без корупция.
164
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво,поръчителите ги санкционирате,ами какво правим с изпълнителите Борисов и Гешев?
163
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще има санкции за фигуранта, дето наложи вето да купим американски изтребители.Не е ли корупция да назначиш любовницата си на две длъжности в поделението си и да получава две заплати.
162
0
 
5
 
! Отговори
опаааа преди 2 години
Хр. Иванов: "Божков е преследван, но не за корупция"САЩ: "Божков е санкциониран съгласно Указ 13818 в качеството му на лице, което е оказвало материална помощ, спонсорирало е или е предоставяло финансова, материална или технологична подкрепа или стоки или услуги с цел КОРУПЦИЯ или за подпомагане на КОРУПЦИЯ, включително незаконно присвояване на държавни активи, присвояване на частни активи за лична облага, КОРУПЦИЯ, свързана с концесионни договори за добив на природни ресурси, или подкупи."
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До анонимен 169 "Вярвай ми на 100%" Гледаш прекаелно много телевизии с екстрасенси :))))
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрогари, нима ще по-зволим на ФАЩ да се месят в наще внутрешних дель?
159
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОЖКОВ И ПЕЕВСКИ ГИ ЗНАЯТ ВСИЧКИ КАКВИ СА И ТО НЕ ОТ ВЧЕРА!! НО ТЕ СЕ СЕТИЛИ ТОЧНО СЕГА 1 МЕСЕЦ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И НЕ ГО ОБЯВИХА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ АПРИЛ ,А ЧАКАХА ДА СЕ ОБЯВЯТ НОВИ ИЗБОРИ ЗА ДА ПОМОГНАТ НА ГЕРБ!
158
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БългаринКак е заплатката - има ли още или спряха кранчето и са ви казали на ден по 1000 коментара, иначе няма да ви платят и половината от надницата. Най-жалкото е, че ви събират точно ей такива с гладки мозъци и като сте под напрежение, не можете да напишете нищо логично и смислено, и започвате със съчинения тип Красимир Радков (той по рождение си е проcт, ама вие го задминавате направо).
157
5
 
3
 
! Отговори
Кой е политическият? преди 2 години
До Анонимен 160: Кого е подкупвал Божков? ............................................................. Някой съмнява ли се, че този "настоящ политически лидер" се казва Бойко Борисов? Не, нали? Сега Божков е в Дубай. Защо? Защото на бившият фин. министър Горанов и на бойко им се е видяло малко, че носи пачки, а са поискали да му вземат и хазартният бизнес. Нормално е сега той да е против ГЕРБ. Божков е виновен, че ги е подкупвал, но Горанов и Бойко са не по малко виновни, че са го изнудвали.
156
3
 
5
 
! Отговори
Robinzon преди 2 години
Е като излиза от контрол корупцията .Тия протестърите защо защитаваха божков лятото барабар с президента.Всеки който се опита да излезе срещу ченгетата го свалят ,факт.Лустрация си требва .По-добре късно отколкота никога.
155
2
 
4
 
! Отговори
мак преди 2 години
Работата на един посланик не е да оправя кашите в държавата, но явно мустафа има такава задача, спусната от сащ. А това е намеса. Пък и корупцията тук вирее отдавна, но те я забелязват чак сега, когато управляват други, а не герб.
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам нова вълна в троленето. Започнали са да критикуват, че САЩ били санкционирали САМО тези тримата, което автоматично значело, че едва ли не, че нищо особено не се било случило. Големи критикари излезнахте рубладжиите хехехех.
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Анонимен 170 Защото са чакали най-доброте време да ударят по руските слуги в България :)))) и НЯМА по-добро време от сега, когато червените се опитват да правят държавен преврат.
152
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябват санкции и срещу Корнела и веднага да върнат сина ѝ от щатите и да го пратят в Масква.Трябва веднага санкции и за шпиц командите на Мая Манолова.От един месец какво се промени, че спряха протестите на майките с увредените деца ...Да използваш по такъв гнусен начин заболяванията на децата си е не за санкции ами за ... Да не забравяме все пак кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС.Санкции за БСП, ДПС Корнела и Мая Манолова
151
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 164 Повдига ти се и те е гнус, че САЩ са посочили и взели мерки срещу няколко грабители а? Така е, русфилчетата не ви е гнус само когато ви грабят и мачкат руснаците. Тогава сте благодарни и биете чело в земята. Ето от ТОВА нас, нормалните хора, ни е ГНУС!
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"САЩ точно сега ли разбраха, че в България има корупция?"Не, знаят го отдавна, просто сега ви наритаха и троловете останахте без заплата. Стига квичахте - отивайте на нивата да копаете картофите.