Санкциите на САЩ щели да се отразят върху партиите преди вота на 11 юли

Основният политически удар ще бъде върху ГЕРБ, смята Кольо Колев
4 юни 2021 14:15, Ния Христова
147
Брюксел очаква да бъдат произнасяни окончателни присъди за корупция на високо равнище в страната ни. Европейската комисия също продължава да следи събитията у нас, за да отрази случващото се в доклада за върховенството на закона. Ще се стигне ли до присъди? И какъв знак ни дават САЩ с наложените санкции точно преди изборите на 11 юли?
 
"Знакът е ясен - България има проблем, с който никой не се занимава. Това е ясен сигнал че съдебната система е пробита, щом отвън трябва да ни кажат, че имаме проблем", заяви политологът Любомир Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Социологът Кольо Колев обясни, че ситуацията ще има сериозни отражения върху вътрешнополитическия живот в България.
 
"Те казват има корупция във висшия ешелон на властта и няма разследване на тази корупция. От едната страна - провоохранителните органи не са си свършили работата, от друга страна е и геополитическото дърпане на ушите. Това ще има и има много сериозно отражение във вътрешнополитическия живот в България", обясни той.
 
И допълни, че позицията на главния прокурор е неспасяема. 
 
"Камбаната бие основно за главния прокурор и проблемът не е в личността Иван Гешев, а в този тип институционална власт, която получава", обясни Колев.
 
Гостите в студиото коментираха още как санкциите от САЩ ще се отразят на предстоящите избори. 
 
"Основният политически удар ще бъде върху ГЕРБ и това ще доведе до известен прираст на "Демократична България". Тяхна основна тема е правосъдната система и поучават мощно рамо. ДПС - тя не е партия, която да се влияе от такива неща, "Обединени патриоти" вероятно ще влязат", прогнозира социологът Кольо Колев.
 
С според политологът Любомир Стефанов, темата за корупцията ще е водеща в предизборната кампания. Той е скептичен относно прогнозата за Патриотите, тъй като и техни хора са били посочени в доклади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Актът Магнитски преди 2 години
Е измислен от иудеите за прибиране парите на онези, които си позволяват да правят бизнес, без да са иудеи. САЩ санкционират банките с милиарди долари санкции за неспазване на санкциите. Половината финансови механизми на нашите банки са американски. Няма къде да ходят.
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Закон ' Бандитски '' Не е световно признат, а само от Васални САЩ държавици ,като Щат БГ
96
0
 
3
 
! Отговори
Ако харизят на Слави преди 2 години
лечение за множествената склероза? Срещу послушание?ПАТРИОТ ли ще е?Той не е религиозен.
95
3
 
4
 
! Отговори
ВЯТЪР РАБОТА! преди 2 години
Санкциите на САЩ са вятър работа, истинските санкции ще бъдат присъдите на Военния трибунал, веднага щом започне войната.
94
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ окончателно довършиха ГЕРБ с тези санкции
93
4
 
8
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
Основният удар НЯМА ДА Е СРЕЩУ ГЕРБ И ПАК ЩЕ СА ПЪРВИ. Никога непозналият Колю Колев го знаем.
92
5
 
8
 
! Отговори
Радеф е уплашен преди 2 години
В служебния кабинет на Грипен Радеф е пълно с хора на Божков. Началничката на кабинета на Рашков е от партията на Божков и избяга веднага. Има и други добре прикрити и затова Радеф е уплашен.
91
1
 
7
 
! Отговори
Колю ле преди 2 години
Тои не го ли наричаха лъжлив Колю
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега кой ще плаща на протестиращите- бедните хорица разбраха че са Употребени един малко неадекватен журналист си получи заслуженот
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха Дано но Слави стана приятел от днес с посланика и се надява да не го закачат
88
1
 
9
 
! Отговори
ЩО , СЕ ТРЕВОЖИТЕ... преди 2 години
....НАЛИ ВСИЧКИ ПАРТИИ , СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИХТЕ НА САЩ , ЗА САНКЦИИТЕ ??!!!...ЗНАЧИ ---РЕДНО Е ДА ЧАКАТЕ , ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ УСПЕХИ В РАЗКРИВАНЕТО НА КОРУПЦИЯТА .....КАКА ВИ КОРНИ , ВЕЧЕ ВЕЩО КОНСУЛТИРА ГЕШЕВ И ИСКА "ОЩЕ ПО ДЪЛБОКО" НАВЛИЗАНЕ В ПРОБЛЕМА....ХА,ХА,ХААААААААА....
87
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за санкции и за Борисов и подчинения му в прокуратурата, а как ще се отразят на изборите, не знам ...
86
3
 
8
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ..ХА,ХА преди 2 години
НИЩО НЕМА ДА СЕ ОТРАЗИ----ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ ОТ САНКЦИИТЕ НА САЩ :... А , НАЙ-ДОВОЛНИ СА ЧЕРЕПА , ФИГУРАНТА И ЧАЛГАРО , ЩОТО ЧЕРЕПА И ЧАЛГАРО , ВЕЧЕ БЛАГОДАРИХА НА САЩ ...А, мама ХЕРО , ЗАПАЗИ ФИГУРАНТА ОТ РЕЗИЛА НА БОЖКОВИТЕ РУШВЕТИ!....САМО ШИШИ , НЕЩО НЕ Е СЪГЛАСЕН...АМА ШЕ СВИКНЕ И ШЕ КЛЕКНЕ....КАТО СТАНЕ ДПС -ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА!...АПЕТИТА , ИДВА С ЯДЕНЕТО...
85
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС управлява България чрез Доган и Пеевски. Бойко Борисов е тяхна марионетка. ДАНС е ДС. Прокуратурата е ДС. Крепостта на ДС е ДПС. Годишен оборот на корпорация ДС - около 120 милиарда лева. Годишни кражби на корпорация ДС - около 15 милиарда лева.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какви послушници говорите.Тук става въпрос за престъпници на които им се налагат санкции.Какво трябва,САЩ да остави хора които правят престъпления в огромни размери да правят бизнес с черни пари на тяхна територия.Това,че нашите политици са корумпирани и работят заедно с престъпниците,това не трябва да важи и за САЩ.Те си пазят тяхната държава,за разлика от нас.Всеки който е срещу действията на САЩ е човек на Мафиотите.
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу Пеевски, Цеко Минев и *** им, е заведено дело в САЩ по закона RICO за кражба на 67 млн. Нещата скоро ще загрубеят
82
2
 
5
 
! Отговори
съюзници на СССР преди 2 години
Какво можеш да очакваш от такива?
81
6
 
3
 
! Отговори
ще ни оправят САЩ... преди 2 години
Дайте им да бомбардират!
80
10
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До не минава 71 Защо бе *** да го е страх президента. Той не е рекетирал никого и подкупи от никой не е взимал, не Е бил част от мутренските структури а после примерен бизнесмен с костюми от Версаче. СПОРЕД ТЕБ БОРИСОВ е ЧИСТА СЪЛЗИЦА НЕПОРОЧНА МОМА КОЯТО СЕ ОПИТВАТ ДА ОЧЕРНЯТ. Я върви се прегледай да не си хванал КОВИД та паметта ти се замъглява нещо.
79
3
 
5
 
! Отговори
други ни управлявят! преди 2 години
Ние сме само едни послушници! Това кажете на народа - кой стои зад правителствата