Гълъб Донев: България първа в ЕС започва да прилага решение по "Магнитски"

Няма индикации за спиране на еврофондовете, посочи той
183
Гълъб Донев: България първа в ЕС започва да прилага решение по "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

"Ние сме може би първата държава в ЕС, която започна да прилага решение по закона "Магнитски". Това, което сме направили, е да защитим държавните предприятия, за да не се допускат отношения с лицата, посочени в списъка със санкции на САЩ". Това заяви пред БНР служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев.

Той обясни, че засега няма индикации за спиране на еврофондове за България заради санкциите на САЩ срещу български физически и юридически лица.

Още по темата
"Всичко, което прави правителството, е прозрачно и професионално, няма лица и фирми под санкции, които да са в близък контакт с правителството", коментира служебният министър.

Вицепремиер Гълъб Донев обяви, че е факт констатацията, че няма сериозни нарушения в Министерството на труда и социалната политика. "Това е факт след извършените одити и оценки на независими одитори", посочи той.

По думите му служебното правителство е изготвило програма за 2,5 милиарда лева, с която бизнесът ще бъде подкрепен чрез кредити през търговските банки, което министър Донев подчерта, че е използване на свободен ресурс в търговските банки, като държавата става гарант за тези кредити:

"Тези нови мерки все още са в проектен етап. За всяка една от тези мерки ще бъде необходима нотификация от държавата пред ЕК, това ще са мерки, които да подпомогнат бизнеса и заетостта през есенния сезон".

Донев уточни, че за да бъдат ефективни мерките, трябва да бъдат разработени в няколко варианта, в зависимост от конкретната ситуация на развитие на пандемията.

"Досегашните мерки, прилагани от началото на пандемията, дават добър резултат по отношение на запазването на заетостта. Към днешна дата безработицата в страната е на ниско ниво, върнахме се на нима от преди Covid пандемията", посочи служебният социален министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
4
 
! Отговори
Пенчо Тарабата преди 2 години
Другаря Гугущук Донев ...Радефф кога ще го приберете ???
129
0
 
1
 
! Отговори
митко палаузов преди 2 години
До Анонимен139 .... Брато , ти от нашите мафиоти ли си ...Гласувай за Корнелия Нинова ...има пачки ..
128
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
А ве, тоя закон Магнитски има ли нещо общо с демократичните права и институции? Как ще блокираш разплащания само на базата на съмнения. Даже в държавите от третия свят не запорират сметки без решение на съда.
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зная дали в света има 19 обвинения по един повод за нещо, което спецпрокуратурата СпП раздели на точки и подточки и написа ДЕСЕТКИ томове, които предаде и на арабите. В България още не е започнал съдебен процес, но СпП арестува ако не се лъжа секретарката и съпругата на Божков, обвини ги за участие в ОПГ и може би тая сага ще приключи с разформироване на СпП, СНС и АСНС.Колкото и да се мъчи ИГ да пише нови томове обвинения,няма да успее да спаси рожбата на .-то й клони към нула
126
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чувствам се супер в немско и сега пак ще гласувам за Божков. долу САЩ защитника на мафията герб
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо вземате предвид настоящото правителство -то е служебно. А премиерът3 на второто и третото правиелство на ГЕР заедно с финансовия министър бяха адресати на комисиони от В.Б. И май че не Божков подкупи тях, а те го рекетираха. Гл.прокурор не настъпи ББ и Вл.Г., подгони В.Б. конфискува му голяма сбирка с антични предмети, оценена на 1,5-2 млрд. лв и скъпи картини от видни художници при невлязла присъда от съд.Срещу обвинение за 700 хил.лв Гешев и спецпрокуратурата конфискуваха античната сбирка
124
0
 
0
 
! Отговори
Не Симооо преди 2 години
Една от любовниците ти каза, че не в размера е проблема, а че го считаш за задължение....Каза че е умряла от скука ....
123
0
 
0
 
! Отговори
Казах: преди 2 години
Че си работил само с пениса си в тоя живот и даже жените са останали недоволни ....
122
1
 
0
 
! Отговори
Значииии ... преди 2 години
Виж сега ако го стреляме с 7,62 или 5,45 може да пропуснем и само да го раним - това ще е толкова нехуманно да диша още малко..50, .30, .20, .25 със сигурност ще умре даже и от шрапнел ... Мислех си, че ако излезеш от страната ще умреш, ако останеш в страната да видим като им уври мозъка с к'во да те стреляме.Тва бронирана джипка ли е?
121
0
 
0
 
! Отговори
Ама аз вярвам преди 2 години
В амунициите, че не пропускат за каквото са проектирани!
120
0
 
0
 
! Отговори
Има и преди 2 години
.25 - много е хуманно за бронирани става идеално.Шегувам се Симо - само дупка колкото пъпеш прави!
119
0
 
0
 
! Отговори
Виж сега: преди 2 години
7,62 е седем милиметра и половина амуниция, 5,45 е 5 и половина амуниция - 50 милиметра амуниция принципно е една педя има и 30 милиметрова - то е противопехотно малокалибрено оръдие обаче прави автомобил на швейцарско сирене между другото.Искаш ли с малкия калибър ? Нали си *** земна по земята ходиш ....
118
0
 
0
 
! Отговори
Честно е: преди 2 години
Симо виж сега .50 се води малокалибрено авиационно оръдие - то е същото като твойта стрелба по България по всички начини. Принципно къса ръце, крака, глави ...Що не искаш така да си идещ ...Зрелищно е , а ти си психопат пълен ...
117
0
 
0
 
! Отговори
Ама пак носталгия: преди 2 години
Всичко започна с въже - и трябва да завърши с въже.Чеушеско го застреляха с Калашник Симо ще бъдеш клише!Виж друго си е с тежкокалибрена картечница за едър дивеч. Имам идея Понеже не си българин тая чест ще иде за някой дето те е крил между двата коня. Специални фойерверки за теб. Първо те бесим, стреляме с 50 калибър за милост да се не мъчиш и накрая каквото е останало го гърмим с танка. Ще си отидеш със стил психопат такъв!
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТ сега нататък има с кого да ви сравняваме до сега се очертавате като много по слбо правителство от Това на Бойко Борисов
115
0
 
0
 
! Отговори
Има и нецивилизовани преди 2 години
Решения, които обаче отново ще породят същия цикъл на насилие и въпреки всичко ми се струва, че добре познатото зло ще възстанови правата на стадото слонове - Народен съд 2.0 наречете го лустрация ако искате и постройте два нови затвора, че един няма да стигне.А ако нямаме пари - и бесилки помагат, че куршумите са с пари!
114
0
 
0
 
! Отговори
Има прецедент: преди 2 години
След Холокоста какво направихте? Връчихте на Израел 70 ядрени боздугана и казахте те ви Ханаан оправяйте се с Палестинците. Тук случаят е още по сериозен. Тук става на въпрос не само за интереси на чужди държави, не само за кой ще победи в Студената война, тук става на въпрос не само за Уотъргейт 2, тук става на въпрос не само за държавен преврат още по-лошо от първия - буквално Четвърти райх ще построят ако им позволите, но българите няма да имат думата, като мохиканите, корпоративни завоевания
113
0
 
0
 
! Отговори
Има преди 2 години
Цивилизовани, по-малко цивилизовани, най-малко цивилизовани решения на проблема. Кое е възможното решение?Цивилизованото решение е съд, международен съд ако не е унищожил доказателствата.По-малко цивилизованото е другите страни от съюза да оправят кашата му. Звучи малко след концлагерите обикновените немци дето ги карали да погребват телата.Най-малко цивилизовани - Тежки репарации. Безвъзмездни!
112
0
 
0
 
! Отговори
Искаш помощ: преди 2 години
"Политиката е отражение на икономиката с други средства, войната е отражение на икономиката с други средства - а когато се води война с един милионен проблем под земята, ама само в тази част на Земята в момента има тоя проблем да видим как подобен, че и по-голям проблем от този сорт беше решен преди много време ....И има варианти ... Но който и да избереш, това не може да продължава"
111
0
 
1
 
! Отговори
Искаш метафора: преди 2 години
Научнофантастична - Доган - Наруд, Сакскобург - Менгск!