Гълъб Донев: България първа в ЕС започва да прилага решение по "Магнитски"

Няма индикации за спиране на еврофондовете, посочи той
183
Гълъб Донев: България първа в ЕС започва да прилага решение по "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

"Ние сме може би първата държава в ЕС, която започна да прилага решение по закона "Магнитски". Това, което сме направили, е да защитим държавните предприятия, за да не се допускат отношения с лицата, посочени в списъка със санкции на САЩ". Това заяви пред БНР служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев.

Той обясни, че засега няма индикации за спиране на еврофондове за България заради санкциите на САЩ срещу български физически и юридически лица.

Още по темата
"Всичко, което прави правителството, е прозрачно и професионално, няма лица и фирми под санкции, които да са в близък контакт с правителството", коментира служебният министър.

Вицепремиер Гълъб Донев обяви, че е факт констатацията, че няма сериозни нарушения в Министерството на труда и социалната политика. "Това е факт след извършените одити и оценки на независими одитори", посочи той.

По думите му служебното правителство е изготвило програма за 2,5 милиарда лева, с която бизнесът ще бъде подкрепен чрез кредити през търговските банки, което министър Донев подчерта, че е използване на свободен ресурс в търговските банки, като държавата става гарант за тези кредити:

"Тези нови мерки все още са в проектен етап. За всяка една от тези мерки ще бъде необходима нотификация от държавата пред ЕК, това ще са мерки, които да подпомогнат бизнеса и заетостта през есенния сезон".

Донев уточни, че за да бъдат ефективни мерките, трябва да бъдат разработени в няколко варианта, в зависимост от конкретната ситуация на развитие на пандемията.

"Досегашните мерки, прилагани от началото на пандемията, дават добър резултат по отношение на запазването на заетостта. Към днешна дата безработицата в страната е на ниско ниво, върнахме се на нима от преди Covid пандемията", посочи служебният социален министър.


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Нали знаеш: преди 1 месец
Мене ми не пука, защото съм арктическа скална гъска, обаче държавата може да се стабилизира, бавно, трудно, десетилетие ще трябва, но при условието да няма външна намеса в взимането на решения, а те няма да са приятни - лустрация на Тройната коалиция и някой решения на Сакскобурготски и Костов и Станишев. Рязане на администрация, нови три закона .... Но забравяме думата инвазия и прегръщаме думата fair trade.
121
0
 
0
 
! Отговори
Колкото до пазара: преди 1 месец
ДПС и Ердоган знаят какъв е пазарлъка - напускат и се не смесват ако не бъдат преследвани! И честно казано съм съгласен, но въпроса е какво още знае Доган и какво е правил сина му и аз бих казал, че сделката е добра с някой изключения! Мрежата си отива, паяка умира!
120
0
 
1
 
! Отговори
Но аз съм против: преди 1 месец
И "Българско лято" и "ДПС" са от продажните копилета дето и род и родина продадоха за собствените си гъзове. Предател водещ предатели как точно ще измиете това?Една стока сте ... И голямото прасе от нацистки произход!
119
1
 
0
 
! Отговори
Отговорих ли? преди 1 месец
На въпроса ти, аз съм чирака, Майстора питай!Но ГЕРБ са относително невинни, не те подписаха плячкосването, но са отчасти в партията "Ние, прасетата" поради сгрешени приоритети, а колкото до Ахмед Исмаилов Ахмедов познат като Ахмед Доган - те са умни и явно са спазарили нещо или са докопали нещо! Което може да им бъде отнето!
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако германците го правеха това, ще трябва да си закрият икономиката! Но понеже българите са обикновено загрижени да лижят някои задни части на някого така ще бъде! Не правя разлика между предишното правителство имам впредвид Баце и сегашното все еднакви българопредатели! И още важно, тези които са настъпили закона да се съдят по български закони! Суверенна държава ли сме? Преди 17 република на СССР, а сега 50-ти щат на Америка ли сме?
117
0
 
0
 
! Отговори
Има и друг: преди 1 месец
Има някой дето биха могли да бъдат отнети от неправилните ръце в които са и кесии и това дето търсиш ... Но нямам причина да ти помагам, нито мотивация ...
116
0
 
0
 
! Отговори
Интервюираме: преди 1 месец
Разбирате ли господа мен не ме интересуват тези неща, у вас е кесията и тя е мощен инструмент нещо да се случи, но какво да бъде то? А мойте инструменти и патенца си ги не давам , че току виж съм се оказал в ситуацията пак да ме ръфат хиените. И в тази ситуация провалът в комуникацията е ваш не мой. Аз просто разкривам, че можехме да живеем в една друга България с друг начин построена и кесията по друг начин приложена. Ако Ханзо ти даде даде аз не...
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОТ сега нататък има с кого да ви сравняваме до сега се очертавате като много по слбо правителство от Това на Бойко Борисов
114
0
 
0
 
! Отговори
Интервюираме: преди 1 месец
Членовете на партията "Ние прасетата" задават въпрос към интервюиращия:"Ние какво ще спечелим от това, ако направим това дето казваш?"Отговор на интервюиращия:"Е затова партията ви се казва Ние прасетата - с този въпрос затвърдихте името и'"
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТОСрещу несправедливостта САЩ да ни налагат санкции, нали пишеш срещу тях.А Орлов мост, нали цяло лято се търкаляхте там срещу геницида на Борисов, сега не е ли геноцид на САЩ?
112
0
 
0
 
! Отговори
Интервюираме: преди 1 месец
Колко пари дадохте за изкуство, колко пари дадохте да борите религията и бедността.Отговора е риторичен:Нито един от нас не е направил такова нещо.Е затова партията ви се казва"Ние, прасетата"
111
0
 
0
 
! Отговори
Интервюираме: преди 1 месец
Членовете на партията "Ние, прасетата" - колко от вас господа сте направили дарение някакво за нещо свързано с народа в който живеете и част от който твърдите, че сте? Основали сте стипендия за някое хлапе? Оформили сте конкурс не с гранични а с финансови награди за нещо? Финансирали сте решаването на някакъв проблем? Преоборудвани сте някое училище? Украсили сте някое училище? Осъвремени ли сте някое болница? Построили сте детска болница?Направили сте нещо за сто години напред, къде е най-бедно
110
3
 
0
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
А решенията не обхващат ли "спящата афера" с Борисов? Сега беше момента за "смелия фотограф", да стане първия бг носител на Оскар! Или "сценариста" се уплаши,че САЩ ще му санкционират личното злато , барабар с пачките и ще го разкрият?
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 89. България ще е Със Свободно Население, когато всико е преватизирано. И 99% от населението не е зависимо , а продава свободно услугата си или продукта ЕС. И НЕ Е ЗАВИСИМ от Централна Власт, Олигархични собственици и Фирми.
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В развити държави с пазарна Икономика. Парите са във фирмите в Населението. То е 99% частни субекти. Изпуршващи услугиби продукти по всички континенти.Така е в ЕС ФИНАНСОВ ГИГАНТ и малка армия. в Държавата.
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОТ сега нататък има с кого да висравняваме до сега се очертавате като много по слбо правителство от Това на Бойко Борисов
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даааа...напъна да те чешат между ушите на нашенеца е много велик и неукротим... Всичко и всеки може да продаде за тая работа.
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партиите са леви по показаните си програми. А те са: БСП, АБВ, ДПС, ДА България, ИМВ, ИТН, ГЕРБ , Възраждане, и други подобниДесна партия е само КОД, БЗНС, БНФ..Но как ще се покажат като десни е невъзможно, като никога не са имали власт. Затова България е с много пари в Държавата и олигарси те. И бедно Населението.Единствената в ЕС.
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакай малко Донев, нали това правителство има Единствената задача да организира следващите избори ?!Защо масово уволнявате хора?
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Донев намери пари за пенсионерите или Излитай