Военният министър: Майор Терзиев не е докладвал за проблеми с МиГ-а

Шансовете пилотът да бъде открит жив са малки, призна Георги Панайотов
Обновена: 10 юни 2021 09:22 | 10 юни 2021 09:21, Красимир Ангелов
188
Военният министър: Майор Терзиев не е докладвал за проблеми с МиГ-а
Снимка: БГНЕС

Каквото и да се е случило при падането на изтребителя, се е случило внезапно. Това заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов пред БНТ.

Той посочи, че военната операция в Черно море продължава, като се изследва дъното.

Още по темата
Панайотов уточни, че майор Терзиев не е докладвал каквито и да е проблеми. Не е съобщил за нужда от катапултиране и вероятно не е очаквал това, което се е случило.

"Ние търсим какво точно се е случило. Опасявам се, че това ще отнеме доста време. Самолетът, който е пуснал мишената, поразена от майор Терзиев, който е изпълнил поставената му задача, е видял как майорът е поразил мишената. Това визуално е потвърдено, от там нататък нямам данни някой да е виждал каквото и да било", каза още Панайотов.

Военният министър посочи, че жизненият цикъл на този самолет, на който е бил майор Терзиев, изтича през 2029 г. Изтребителят е бил поддържан и е бил технически изправен към момента на започването на задачата.

Днес ще се спусне хидролокатор за обследване на водата. 20 квадратни мили е огромният район, който се обследва – това е към 40 кв. км. Обследва се, търси се самолет. Вероятността да бъде открит жив и здрав майор Терзиев е много малка, за съжаление, добави още Панайотов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
10
 
! Отговори
до военния министър преди 2 години
Извинете, Вие бивш военен ли сте или цивилен, изпълняващ функциите на военен ? Как може пилот да прескочи началника на авиобазата, на командващия ВВС и да се обърне директно към Вас?!
15
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
По-добре демократични катастрофи отколкото тоталитарни путински ремонти на самолетите. България е членка на ЕС и НАТО!
14
6
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Лелеяна мечта за самолети : Три милиарда за чертежи. По ръцете ни сърбежи. Ще вземаме или пак ще даваме . Самолети от Америка ще ли притежаваме ? " Извънземните " ли ще ни бият ? Ще опитат ли да ни затрият ? Не и не, ние не спим - с въображаемите самолети ще ги победим . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, институции и граждани.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армия имаше преди 1989та, сега е разхайтана сбирщина от натовски наемници.
12
6
 
6
 
! Отговори
Инж преди 2 години
Братска Полша не може да направи ремонт на техника, за която няма лиценз. Така нареченият reverse engineering е невъзможен като се има впредвид, че лопатките на двигателите се правят по конкретна технология и сплави. Така, че драги ми експерти спрете да давате глупави мнения.
11
15
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
САЩ инвестират във военни бази в България и ни пазят без пари от агресията на путинска Русия.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A България има ли армия?
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В армията никога нема проблеми, ако са видими се замазват :) Ако нещо не ти харесва и се оплачеш, веднага те нарочват, нормална практика :))
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да каже защо България заприлича на военна зона.Американски катили влизат в производствени цехове и тероризират работниците,парашутисти пострадват,самолети падат.Какво се случва.За война ли се готвим.Американската посланичка се държи като падишах и дерибейства из държавата.Също така някой да отговори на въпроса този самолет,който вече е на повече от 30 години,минал ли е задължителния основен ремонт.Ако не е минал защо,а ако е минал къде е извършен.Защото за тази цел избрахме "братска" Полша.
7
3
 
11
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Пешо - не зная що за същество си, но по поста ти е видно. Армията на една държава, освен пари е също и национално достойнство. Ако разсъждаваш така, ти очевидно нямаш такова. Тъжно и гнусно.
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте тази военна хунта от власт! За какви се мислите вие, за Прусия ли? Ще видите вие реалполитик!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата отиват към логичния завършек "пилотска грешка".
4
16
 
16
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Махайте ги тези дърти руски щайги!Само се лъжем, че имаме някакви самолети. А те какво са - два мотора с кратък ресурс и крила. Слаба електроника, ниво 80-те, старо въоръжение. По-опасни за нашите собствени пилоти, отколкото за противника. Тръгнали някакви военни пенсионери да разправят, че самолетите били добри, като били изправни. Над 30 и няколко годишни, как да са изправни със стари материали, стари технологии?!
3
1
 
25
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Каквото и да се е случило, е огромна трагедия! Както и в житейския смисъл - за пилота, семейството му и приятелите му, така и за армията ни - това което е останало от нея. Ще се моля за чудо, въпреки че, няма много вероятност. Важно е да излезе наяве истината! За да почива в мир Майор Терзиев. Дано Бог даде сили на близките и роднините му в тоя тежък час.
2
4
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
щото ако докладва ще го пенсионирате, службаш. и ал бънди така ги лекуваше
1
15
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Наливане на милиарди в ненужна армия !