Радев с най-висок рейтинг, след него Манолова и Трифонов

Служебният кабинет спечелил доверието на почти всеки втори
400
Радев с най-висок рейтинг, след него Манолова и Трифонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като цяло, оценките за работата на служебното правителство са преобладаващо позитивни и силно контрастиращи на фона на оценките на предишното правителство.  Вероятно, действията на служебното правителство по ревизия на предходната власт силно са се отразили и на оценките за главния прокурор Иван Гешев, както и на рейтинга на бившия министър председател Бойко Борисов.  Това сочат изводите от национално представително проучване на „Медиана“.

45% от анкетираните смятат, че работата на служебното правителство вдъхва доверие, докато на обратното мнение са 27 на сто. Оценката към кабинета Янев е положителна за разлика от това към последното правителство на Бойко Борисов, от което  62% признават, че са разочаровани.

Още по темата

Президентът Румен Радев се радва най-висок рейтинг. Доверие в работата му има 56% от анкетираните. На второ място се нарежда Мая Манолова с доверие от 30%. Трети е шоуменът Слави Трифонов с 29% доверие.
Работата на лидера на ГЕРБ одобряват 26% от участвалите в проучването. Доверието в червената шефка Корнелия Нинова е 25%, а това в лидера на ДБ Христо Иванов -20%.

Проучването тества и отношението към главния прокурор Иван Гешев. Според 52% той не работи добре и трябва да бъде сменен.

Друг извод от изследването е, че се очертава сериозен проблем с ваксинацията срещу коронавируса. Над 40 % от пълнолетните у нас не възнамеряват да се ваксинират, а още 29 % се колебаят дали да го направят. Остава да се надяваме, че нова вълна на корона епидемията няма да пришпори процеса на ваксинация.

******

Изследването е проведено в периода 10-15 юни 2021 г.  с 1008 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
5
 
17
 
! Отговори
Има ли преди 2 години
Има ли някой привърженик на ДБ, които да смята че тази партия е Демократична.След като безрезервно ДБ пъддържа Радев, в какво се различава от БСП.На практика Радев води антибългарска политика в услуга на Русия.
210
1
 
2
 
! Отговори
akudд преди 2 години
хм явно аз съм от тези дето са всеки първи :) :) :)
209
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускат наивниците по пързалката със ски. Нагледахме се на фалшименто прогнози.
208
15
 
15
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
Абе като гледам на тиквата троляците тука , се чудя как и този рейтинг е задържал.С такива троляци на Боко врегове му не требват , загубен е безнадежно
207
23
 
15
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
На Радев реитинга не е мръднал почти ,от както е избран за Президент , а на Тиквата се стопи като лански снег .Факт
206
5
 
16
 
! Отговори
преди 2 години
Да. Рейтингът на радев е отрицателно висок. И продължава да копае надолу.
205
5
 
15
 
! Отговори
Радев за смях... преди 2 години
Само в банановите републики в мирно време избират генерали за президенти и министър председатели.
204
3
 
19
 
! Отговори
Ристю преди 2 години
Христо Иванов морското свинче 80% от хората са го преценили правилно :)
203
5
 
20
 
! Отговори
прокурор преди 2 години
***, когато очевидно 48% от хората смятат, че Гешев си върши работата и НЕ трябва да бъде сменен, то той се нарежда след Румен Радев по рейтинг и изпреварва с много политическите лидери. За 6 месеца спря телефонните измами и намали *** престъпност, защото вкара хора в махалите. Преди него не смеееха да си го помислят.
202
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на Радев се изчерпаха.,.....Започнаха да бистрят мохабед с троловете на ГерБ. Каква идилия!!!:D
201
1
 
2
 
! Отговори
До 236 преди 2 години
Те на всяко магаре също не му казват Марко.
200
18
 
14
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Не разбирам само едно , оти се напиня толко слабоумния гербераски троляк тука, пари нема да има вече, чекмеджето е затворено , а скоро ще бъде и конфискувано
199
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА, няколко дни. Нали вчера празнувахте един месец, обявихте успехи. Че и раздавате пак по 50 лв добавките на лошия Бойко.Какво ви пречи сега да направите пенсията не 270, а 2 700 лв?
198
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АЗ БЪЛГАРИНАПодкрепям те, това е начина, бтатко!
197
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А зависи кой го мери. Но избори няма да спечели.
196
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя заплатата на Радев е над 20 000 лв. Смятай колко пенсия ще вземе, сугурно 5 000 лв. А пък вие си му викайте нашият президент.
195
1
 
9
 
! Отговори
До Чукундуров преди 2 години
Не сте чули за моста. Малко останахме живите, които помним моста. Възрастта е привилегия на опита. Очите на човека виждат само това, което мозъка може да разбере.
194
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А при Радев сега колко ти стана пенсията?
193
0
 
13
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ преди 2 години
ТРУДОВ СТАЖ... КАКВО Е ТРУД.?.................. ПЕНСИЯ=15000.......БЛАГОДАРЕНИЕ НА БКП..
192
4
 
14
 
! Отговори
Протестирайте! преди 2 години
Само с ежедневни протести могат да се подобрят нещата от тези в момента. Става с усилия, не с писане по форумите. Ето, в с.Брестовица до Пловдив хората се разбунтуваха срещу спреният от правителството на Радев ремонт на ВИК мрежата и в резултатите пият черна вода пълна с манган.Но протестират, не стоят,Утре Радевнна вас ще спре водата и ще каже, че ГЕРБ е положил тръбите в нарушение на закона. Тогава без вода ли ще стоите?