Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан

Бившият премиер отрече да има спомен за натиск
19 юни 2021 09:30, Петя Славова
447
Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан
Снимка: БГНЕС


"Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит". Това обяви пред Нова тв вътрешният министър Бойко Рашков.

Поводът е сигнал до Рашков от бизнесмен, който твърди, че лидерът на ГЕРБ му е оказвал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема.

Още по темата

По същия сигнал вече са разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов. На извънредна пресконференция, по-рано през деня Бойко Борисов обяви, че целта на всички атаки бил единствено той.

Бившите магистрати и настоящ следовател са били призовани в полицията по повод сигнал до министър Бойко Рашков. В него бизнесмен се оплакал, че бившият премиер му е оказал натиск да не уличава министър от правителството. Случаят по думите на Рашков, не бил разследван.

"Факти за оказано давление върху този свидетел от страна на Борисов този човек да оттегли показанията, които са били доказателство за уличаване на един от министрите тогава в корупционно престъпление", посочи Рашков.

Въпреки, че официално от МВР името на Борисов не беше споменато, лидерът на ГЕРБ предположи, че целта е именно той. "Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 година. Нито го знам този човек, нито го познавам.

И сега разиграват целия този панаир, целия този цирк, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени. Целта съм аз. Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някой някъде, не са изричани. Нямам спомен никакъв", обясни експремиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
9
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Борисов е Мотора на Грабежа на България .Трябва да се води като добиче в ХАГА - той знае всичко за БГ МАФИЯТА - Борисов е единствения ЖИВ Политик в Кухнята - трябва да го разпитат Прокурори от Хага и да му гарантират Живот в Затвор .
230
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това обвинение ли е, присъда ли е, що ли. Има си съд, оня да си дава жалби в съда. Там преценяват, дали и кое е истина или е набеждаване. Този бизнесмен може да си говори всякакви вицове.
229
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв разпит бе Рашков на стар човечец. Не го ли виждаш че незнае на кой свет е. Деменцията го е ударила не само у главъта ами и у тааците. Ни чуе ни види ни разбира. Жив труп е човеко. Остайте го да си изживее старините на спокойствие. Нека се радва на пачките и кюлчеата и да си играат унуците с тех. На тия години човеко се е вдетенил. Играе си на джобен тенис. Не го ли видите че като оди ръцете му все у джобовете. Страх го е да не му избегат ташкунците.
228
3
 
16
 
! Отговори
НЕЧЕСТНИ ИЗБОРИ.. преди 2 години
ВОЕННИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ОТ..... АРМИЯ/ДС/МВР - РУМЕН РАДЕВ, Б. РАШКОВ, ЯНЕВ...КОМПРОМЕТИРАТ ИЗБОРИТЕ В СТРАНА ЧЛЕН НА ЕС И НАТО...!!....... НЯМА, ТАКИВА НАГЛИ ПЕНСИОНЕРИ, НИКЪДЕ ПО СВЕТА-С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БЕЛАРУС, РУСИЯ, СЕВЕРНА КОРЕЯ........
227
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се повдигне дело за незаконните снимки от шкафчето и да се разпита Борисов като свидетел по делото. Да каже коя е Мата Хари, тя да даде показания. Ако не съдейства на разследването, да се осъди за лъжесвидетелстване.
226
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правят някаква друга м'изерия вероятно, а с тази отвличат вниманието.
225
4
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
20 години по-късно няма развитие по случая, Георги Първанов, тогава кандидат за президент от БСП се извинява на Бонев за полите номера и случаят е приключен!
224
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А няма ли нещо за разследване от 1992 година?
223
3
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Кърсердарина Рашков не се е отечил от полите си милиционерски номера, които върти няколко десетилетия. Така например през далечната 2001 година, три дни преди президентските избори Рашков пуска "новината", че Богомил Бонев, тогава участник в президентските избори е поръчал убийството на виден пловдивски гражданин и е подслушвал президентството. " Рашков отказва да назове лицето насрочено за убийство, но казва, че документа съществува и доказателствата са железни. 20 години по-късно няма развитие
222
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде го изкопаха този възрастен човек, че и министерство му дадоха. Има една пределна възраст, след която хората оглупяват. Параноята много му личи.
221
1
 
14
 
! Отговори
НИКОЙ преди 2 години
Горкият Рашков..Лошото, когато страдаш от деменция, е че така и не узнаваш.. Мечтая, как си затворен в клетка и хората ти хвърлят сурово месо.. червено - като теб..
220
4
 
8
 
! Отговори
Стъки... преди 2 години
РОШКОВИЯ , НЕМА ДА ГО РАЗПИТВАМЕ ....ОН СИ ЗНАЕ , КВО ШЕ МУ ПРАВИМЕ.....!
219
3
 
15
 
! Отговори
11 преди 2 години
И борисов е убеден, че рашков трябва да бъде разпитан.
218
3
 
13
 
! Отговори
Стъки... преди 2 години
Готви се Рошкоооов.... ПРИ ТЕБЕ СЕ ВЛИЗА НАЙ-ЛЕСНО...НЕМА КОЙ ДА ТЕ ЗАПАЗИ.
217
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чистка ми било, а защо дето и да се пипне все гербери на високите постове?
216
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сикаджиискта мутра е за затвора.Национализация на чекмеджета,кюлчета хотели и къщи за гости.Иначе агонията ще продължи.
215
6
 
24
 
! Отговори
РОШКОООВ , РОШКОВ... преди 2 години
..ДА НЕ ПОЧНЕШ ПАК ДА МОЛИШ , ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ , КАТО ПРЕЗ 1989г. И ДА ХЛЕНЧИШ ...С .. "МИЛИ ХОРА"....ПОМНИШ ЛИ...??!----ТОЗИ ПЪТ , ГО НЯМА БРЕЖНЕВ , ДА ТЕ СПАСЯВА С ТАНКОВЕТЕ...ЩЕ ДОЙДАТ ЯНКИТЕ , ДА ПОМАГАТ ЗА ВЪЖЕТАТА....!!!
214
18
 
9
 
! Отговори
Прокурор Каскетов преди 2 години
Ало,Рашков!! Незабавно арестувай Чекмеджето!! Не се ослушвай! Какво е това " трябва" да бъде разпитан?? Ха ха ха ха!!
213
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да не го разпитат? Вече е г-н никой!-:)
212
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашко,не си играй с Толупа.Той е недосегаем.Човек е на янките.Ще си имаш главоболия,и ще пиешАналгин.