Борисов: Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом

Той коментира думите на Рашков, че трябва да бъде разпитан
20 юни 2021 15:42, Нели Христова
702
Борисов: Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред младежи от Своге думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че трябва да бъде разпитан, като заяви, че на разпит трябва да бъде извикан шефът на НАП Румен Спецов, който е проверяван как преди години е продал своята фирма с дългове на криминално проявен.

Вицепремиерът заяви това по повод сигнал до него от бизнесмен, който твърди че Борисов му е оказал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема. По случая вече бяха разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, за неофициално се твърди, че става дума.

Борисов говори на предизборна разходка в района на водопада Скакля край Своге в присъствието на бившите министри Младен Маринов, Ангелина Ангелкова и други активисти на ГЕРБ, като Георг Георгиев.

"Това, където инспирират в момента от 2009 г., това е истинска наглост. Министърът ми обявява, че ме призовават, може да ме извикат на 12-и (изборите са на 11-и) и аз искам да отида да питам какво имам от 2009 г.", заяви Борисов в изявлението си, предавано по традиция във Фейсбук профила му.

Той се пошегува, че "едно време, когато партията на Рашков управляваше и колите в милицията бяха жълто и синьо, хората казваха: влизаш жълт, излизаш син".

"Борисов на разпит - това е внушение. Всичко, което говореше Радев преди няколко месеца, сега го правят те. Тази покана е да сплашат всичките власти. И вас, а като гледам не ви е страх, май", обърна се той към публиката си и получи общ отговор: "Неее".

"Аз мислех, че те ще разпитат Спецов - къде е човекът, на който продаде фирмата, цялата държава го издирва - жив ли е, или го убиха? Ако е скрит, къде са го скрили, защо го крият? Те са пуснали на цялата ни ПГ данъчни проверки, а най-големия крадливец не го питат къде скри този човек, с 6 присъди. Да питат Спецов - къде намерихте този човек, там у гората, шумата в Драгоман? А те от 2009 г. - какво правел Миро Найденов, да ме оцапат и мен", каза още бившият министър-председател.

"Няма от какво да се срамувате. Направихме така, че всички лидери до един да идват по няколко пъти в България. Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж в един ден ме приемаха президентът на Франция и премиера сутринта, а следобед - канцлерът и президентът на Германия. Как се прави това протоколно, ако не те знаят на малко име и не си направил много?".

По случая големия църковен празник Петдесетница Бойко Борисов раздаде на младежите от ГЕРБ библии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


702
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
529
3
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 1 Ами като "другаря Борисов" ти се струва "комунист", гласувай за него бе, нали сте все комунисти! И на неговата възраст е трудно да си трето поколение, а в Симеоново се влизаше и с връзки, не само с потекло, баща му също е бил пожарникар!Но карай с "опорките", това се котира!
528
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 години
И какно от това ? Не ни става "по- топло" !
527
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
др.борисов,сега ще ти отговоря на шегата,ти на коя партия си член,не е ли на същата,на която е бил член и Рашков,нали същата партия,те прати в Дулово,лятото на 1989г.да въдворяваш ред,така че не се прави на тъкъв какъвто не си,ти си комунист трето поколение,и ако не беше такъв,кой би те приел в милиционерската школа в "Симеоново"това разкажи на младежите,не да се правиш на герой,кажи им,как приемаха в милиционерската школа,не да им разправяш бабини хуморески,кажи им за Чехия,защо беше есктрадира
526
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
напредък е , можеше да те оствят отвън да пазиш хеликоптера...
525
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, този голяма работа - папите го галили по кухата глава, дърва носил в Белият дом. Да го обявят за свтец - чудо, голямо и невинно. Ако не е той и шайката му - мераклии за държавни постове -държавата няма да я бъде. Останалите не са компетентни.
524
5
 
4
 
! Отговори
СабленТанц вПелерина преди 2 години
Я кажи как игра сабления танц по каква пелерина и с цепка от къде до къде че очетата на младоарабите в южната арабия така им светкали и рипали очетата при приклякащите фигури че после ходили да им капят капки в очите за деамортизирането им.
523
3
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 599 Ицко, и във Кремъл беше , за да ги уведоми че ще строим "Български поток", а не руски! Хич не им беше приятно, но защити "българския" интерес!
522
5
 
4
 
! Отговори
Божидар Петков преди 2 години
Много слабо представяне на троловете, каминаджията няма остане доволен. ;)
521
5
 
5
 
! Отговори
Не давам обяснения преди 2 години
Ти бацо си помисли, че си некакъв балкански вариант на В. В. Путин, да си кюташ на поста с десетилетие, без никой да те закача за нищо, па камоли да ти се търси сметка. Но медало се обърна.....
520
7
 
11
 
! Отговори
В камината преди 2 години
трябваше да те опекат на шиш отдавна.
519
3
 
3
 
! Отговори
.... преди 2 години
taka e
518
6
 
19
 
! Отговори
ПулиГлот преди 2 години
Че си бил "на камината" всички знаем. Гледали сме ти селфитата в Инстаграм.А нещо говорихте ли си?Или те гууведата преводачи ти бяха забранили да си отваряш устата да не предизвикаш някой международен конфликт.Чудно ми беше как се е стигнало до сделката с американските изтребители ама сега става ясно.Опитвал си се да им обясняваш как " сас самУлета Фъ...Фъ...Фъррр " сте стигнали до Белия дом вдигнал два пръста, т.е. двамата със Шкембе воевода... и сделката готова - Фъ-16 за 2млрд. долара...
517
15
 
11
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Е , сигурно за някого е малко, да те поканят в Белия дом! Друго си е да те изритат като мръсно псе от Естония! Само с евтина помия не става, айде напнете по някоя гънка!
516
5
 
14
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
А черпиха ли те с турта... шугар... ?
515
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко, я кажи за папите как те галиха по кухата глава.
514
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз съм единственият селянин, носил два пъти дърва за камината на Белия дом!" Селяния до шия. Въпросът е как селянията превзе всички сфери на живота в България, начиная от 1944. И това няма как да се преодолее вече. Надеждите за промяна чрез сменянето на обществено-икономическата система се провалиха, защото селяните тотално провалиха икономиката.
513
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това недоразумение Боко за 12 год ни съсиоа държавицата! Колкото по-бързо се махне, толкова по-добре ще е
512
4
 
19
 
! Отговори
Българ преди 2 години
Ех тоз Боко е, голям комик е :D
511
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков да разследва Бабикян вземал ли е пари за организиране на протести и от кои ги е вземал
510
5
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПОЗОР СИ ТИКВО!!!