Пеевски иска отмяна на санкциите, предприел е правни действия в САЩ

На 21 юли е депозирано становище с искане от американска адвокатска кантора
22 юни 2021 22:00, Петя Славова
74

Делян Пеевски е предприел правни действия пред Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите на Съединените щати. Целта му е отмяна на наложените му по закона "Магнитски“ санкции, предава Bulgaria ON AIR.

Проверка на "24 часа" по воденото в Окръжния съд на Ню Йорк дело "Рико" показва, че на 21 юли е депозирано становище с подобен текст от американската адвокатска кантора "Морган Луис".

Припомняме, че делото "Рико" беше заведено в края на януари 2019г. от варненския адвокат Захари Томов, срещу 24-а ответници, включително Пеевски, като спорът е за имоти в Балчик и нереализирания проект "Силвърбийч". Две години по-късно, делото не е започнало, като все още се очаква произнасяне по допустимостта на подобен иск на територията на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя нямал нищо общо с мйка му. Тия са по-нагли от очакваното.
4
1
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Има много...засмукани пари,ще плаща като поп на...адвокати,докато ги изхарчи и тогава ще го...оправдаят,ама каква ффайда;Пеефски без...пари,за нищо не става.
3
4
 
45
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Това подобие на " мъж",е по нагло и от Борисов! Амиии,такива хора са ни окупирали през последните години! Благодарение на " твърдият им електорат" и Благодарение на Милионите българи Не гласували с години!-:( И аз бях от Не гласувалите ! И след 12 г излязох и гласувах Против ГЕРБ и Борисов! И ето че гласът ми имаше значение! И Пак ще гласувам Против него и тях на тези предстоящи избори! Гласувай масово българино! Гласът ти е значим,колкото и да те убеждаваха 12 г в обратното!-:)
2
5
 
27
 
! Отговори
Време е за почивка преди 2 години
Пеевски и Тиквата ще заминат на почивка в Куба, по-точно в американската част с китното име - Гуантанамо. И двамата ще излязат стройни като фиданки от там.
1
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големите крадци и мошеници , винаги реват че са набедени и някой завистник ги топи. Пеевски да си покаже на някой американски съдия данъчната декларация само с опелчето вътре и освен удар с чукчето заради подигравката, ще получи и пет доживотни. То си мисли че като окрадоха завода в Ловеч, тотото, банката и какво ли още не, управлява галактиката.