Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата

Борис Михайлов е бил оправдан по делото
199
Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата
Снимка: БГНЕС

Новоназначеният директор на Фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е съден за документални и данъчни измами, но е оправдан и дори впоследствие е осъдил държавата за това, че е набеден.  

Още по темата

По-рано от ГЕРБ попитаха дали той е с присъз за данъчни измами.

„През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система и бях арестуван. Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети. Следващия път ще си търся правата в съда“, коментира той обвиненията.

Говорителят на правителството Антон Кутев коментира, че Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят, че срещу Михайлов са водени дела.

Кутев обясни, че има решение на Софийски градски съд, с което се прекратява производството срещу Михайлов.

„Сагата продължава - през 2013 г. Михайлов завежда дела срещу прокуратурата и 2014 г. на втора инстанция Софийски апелативен съд издава решение, с което решава, че осъжда прокуратурата да плати доста сериозно неустойка - десетки хиляди левове. Ето и изпълнителен лист, с който се нарежда да се изплати на Михайлов сумите и документ от Софийски районен съд от днес, че е неосъждан - свидетелство за съдимост“, обясни Кутев като показа документите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
11
 
! Отговори
до всички невменяеми преди 2 години
Не искали да говорят с него, не бил излизал. То па Славун така се показа с 2 поста за 3 месеца, бягай.
83
9
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До един се забавлява: Фигуранта Бойко не смее да се покаже вече. За какво да го изхвърлят. Няма обиколки с джипката, никой не иска да разговаря с него. Най-добре е да се изнася докато още може
82
2
 
12
 
! Отговори
дам преди 2 години
Колкото махнахте Бойко, толкова и Гешев. Фигуранти вън!
81
1
 
11
 
! Отговори
до 97 преди 2 години
Хаха, ти сериозен ли си е братле? Дето Кьовеши идва и му козирува? Да махали него? Събуждай се по-бързо след 10 дена сте окончателно заровени в небитието.
80
3
 
10
 
! Отговори
един се забавлява преди 2 години
Време е некой да изхвърли фигуранта! Номер 5!
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до КикоТой е пътник Геша, просто се чакат изборите, май само на теб не ти е ясно :))
78
2
 
8
 
! Отговори
до 86 преди 2 години
27 януари 2001 се случва това с контрабандата 9 камиона точно на митницата, където е шеф Петков. През 2001г. ГЕРБ изобщо не са били на власт. Правителство на Симеон Сакскобургготски 2 през 2001г. Както е през 2004г. за който период става дума в статията. ГЕРБ дойдоха за първи път с кабинет през 2009г.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега да си спомним как основния подател на обвиненията по Магнитски, господин Цветан Василев бяха първи сътрудници и дружки с Пеевски точно преди едни избори след които Бареков стана политик и КТБ падна, след което внзапно се намразиха. Та Цветан Василев е един от най-свързаните с Пеевски, просто тогава нещо не се разбраха и прасето му каза сори всичко е за мен.
76
7
 
4
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Това му е краят на Бойко. След три мандата сме все на опашката на ЕС, на-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население. Никой няма да го търпи вече, нито него, нито калинките му
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не са го осъдили явно няма защо.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Маестрото" Петко Петков в митниците не е по-малък инфо фактор от Делян Пеевски и Васил Божков - може да вкара и DEA в играта и мачът с митничарите на масоните в президентството да стане екшън. Така, че някой по- долу в коментарите е коментирал, че Петков бил някакво си малщо шефче или незначетелен. Не го подценявайте! Босът на митниците направи показно на Пламен Узунов: "Не може да ми спираш назначенията във Варна!". Узунов го сготви точно Петков защото иска канали за контрабанда. Маестро е.
73
2
 
9
 
! Отговори
до Кико преди 2 години
Пречи ви Геша, ся клатите Бойко, ама не ви се удава, ни единия ни другия. Напомням: 2 седмици до вашия край ЗАВИНАГИ :)
72
3
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 84: Твърди се, че някой казал на някого и т.н. А кой е главен прокурор? Не е ли назначен от бат'ти Бойко? Ако имаше нещо вярно в това защо не е разследвал, а стигаме до "Твърди се...". Мина ви времето.
71
9
 
3
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
А тулупа не само, че ще бъде съден, но ще бъде и осъден. Само трябва да изчегъртаме слугата му Гешефта от прокуратурата.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко не даде добър пример, все пак е отроче на комунистическата мафия, остава само да се надяваме, щото надеждата крепи човека :)) Кутев да продължава така, мейби некога ще си променя мнението за него :)
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърди се, че екс шефа на митниците с плика за Узунов- Петко Петков преди време е създал стройна система от полулегални контрабандни канали на редица стоки - като се започне от ядки и кафе и се стигне до вноса на бяла техника. Първият сигнал, че краката му се клатят, беше, когато полицаи заловиха девет тира контрабанда с пилешки бутчета на митница Самоков, която е на негово подчинение. Далаверите са много. сега връщат бандитите в служебното правителство, за да фалират България за 4 -ти път.
68
1
 
12
 
! Отговори
дам преди 2 години
до кьорфишека: няма по-неграмотен от червен привърженик
67
8
 
1
 
! Отговори
Още един кьорфишек? преди 2 години
До Анонимен 74: И за какво е осъден условно Овчаров? За това, че е откраднал? Г'лупости на търкалета. За това, че не е упражнил контрол при приватизационна сделка. А за колко приватизационни сделки изобщо е упражняван контрол? Няма по-нагли л'ъжци от гербаджийските ***.
66
1
 
4
 
! Отговори
ее преди 2 години
ти пък 40, много са им
65
6
 
8
 
! Отговори
до факта преди 2 години
Бойката се връща за 4ти път да ви изкорми и тоя път както вика вашия тартор ноу мърси. чааоо