Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата

Борис Михайлов е бил оправдан по делото
199
Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата
Снимка: БГНЕС

Новоназначеният директор на Фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е съден за документални и данъчни измами, но е оправдан и дори впоследствие е осъдил държавата за това, че е набеден.  

Още по темата

По-рано от ГЕРБ попитаха дали той е с присъз за данъчни измами.

„През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система и бях арестуван. Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети. Следващия път ще си търся правата в съда“, коментира той обвиненията.

Говорителят на правителството Антон Кутев коментира, че Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят, че срещу Михайлов са водени дела.

Кутев обясни, че има решение на Софийски градски съд, с което се прекратява производството срещу Михайлов.

„Сагата продължава - през 2013 г. Михайлов завежда дела срещу прокуратурата и 2014 г. на втора инстанция Софийски апелативен съд издава решение, с което решава, че осъжда прокуратурата да плати доста сериозно неустойка - десетки хиляди левове. Ето и изпълнителен лист, с който се нарежда да се изплати на Михайлов сумите и документ от Софийски районен съд от днес, че е неосъждан - свидетелство за съдимост“, обясни Кутев като показа документите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари