Борисов: Антиваксър пое здравното ни министерство

През лятото вече щяхме да сме достигнали колективен имунитет, смята бившият премиер
24 юни 2021 16:45, Нели Христова
441
Борисов: Антиваксър пое здравното ни министерство
Снимка: БГНЕС

През последните 4 години българското правителство положи безпрецедентни усилия за разкриването на руската шпионска мрежа у нас. Вследствие на това бяха изгонени от страната много шпиони под прикритие като дипломати. Получихме силна подкрепа за това и от НАТО. Очаквано това ядоса политическите ни противници. Радикализираха се и тотално унищожиха нормалния диалог в страната. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща на върха на ЕНП, предаде пресцентъра на ГЕРБ.

"И на фона на цялата тази криза и противопоставяне в обществото, българският президент Румен Радев вместо да търси обединение, той взе страна и задълбочи конфликта. Това много ясно личи от назначения от него служебен кабинет. С него той подготвя обществото за бъдеща коалиция между наследниците на комунистическата партия и формация от семейството на ЕНП“, посочи Борисов и отбеляза, че временното правителство тотално е абдикирало от отговорността си по организацията на изборите на 11 юли. "Вместо това – ежедневни атаки и компромати срещу ГЕРБ", каза още лидерът на партията вив видео разговор.

Бойко Борисов припомни категоричната победа на ГЕРБ на вота през пролетта, която бе общо 14-та за партията.

"Бихме с близо 300 000 гласа. Надявам се след 20 дни да потвърдим резултата си. България има нужда от стабилно управление, за да изпълни приоритетите си. Управлението на бившите комунисти и популисти ни тласка към хаос. Ние обаче сме силно мобилизирани да спрем всичко това. Ще въведем ред!“, подчера той.

По време на своето изказване председателят на ГЕРБ акцентира и върху тоталния срив при ваксинационната кампания на правителството. "Антиваксър пое здравното ни министерство. Близо 10 000 души се ваксинират на ден. Докато ние бяхме на власт имунизирахме по 5 пъти повече хора.

Сметките ни показваха, че през лятото вече щяхме да сме достигнали колективен имунитет. А сега – пълен провал“, коментира Борисов. В тази връзка той даде пример с посещението на европейския комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду.

"Дойде и ни каза – не можете да се справите, ние ще ви направим ваксинационния план. А само преди няколко месеца договорихме допълнителни 2,7 млн. дози на „Пфайзер-Бионтех“ благодарение на ЕК и на европейската солидарност между държавите-членки. Ваксини има много, но властта се провали в управлението на процеса", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащата на Тиквата е бил зелен чораб. Вследствие на фамилна обремененост, Тиквата също е постъпила в комунистическото Милицонерско училище. И 30 години е носила милицонерски чорапи.
294
10
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
България вървеше нагоре само с ГЕРБ. -------Не съм забелязал.Подцръководството на зеления чорап Боко Тулупа, България вървеше към Евразия.
293
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той не е антиваксър, има раздвоение на личността, но терапията с власт и пари му действа добре.
292
2
 
14
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Преди да напиша този коментар искам да изкажа своето уважение към целия персонал в ковид отделение в Пирогов.Грозно обаче беше,че бяха повикали излекувани,спасени от болестта пациенти/дано нямат усложнения/,за да твърдят,че Пирогов не източва здравна каса.Тези хора са благодарни и с право,но всички знаем каква е истината ,и че това не са единствените пациенти минали през ковид отделениетоаем какво стана и в болница Лозенец.Затова-нека проверките продължат.
291
6
 
24
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 2 години
"Близо 10 000 души се ваксинират на ден. Докато ние бяхме на власт имунизирахме по 5 пъти повече хора".Излиза,че когато той е бил на власт са ваксинирани по 50хил.на ден.То бива лъжи,ама ББ мина всякакви граници.Няма среща,форум, на които Борисов да не обругава страната си.Докато е жив няма да преодолее загубата от Радев.Такава злост към другите,несъгласни с него българската история не познава.
290
3
 
6
 
! Отговори
Куна преди 2 години
Както не го харесвам, тъкмо се бях наканила този път неговата партия да подкрепя, ама с тая заплаха за въдворяване на факс-фашизки режим ме загуби !
289
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да започнат да го привикват по съдилищата и ще отиде веднага и той в Дубай, бежанец.
288
6
 
19
 
! Отговори
Караяна Цветова преди 2 години
Нека Борисов да се ваксинира с една стаааара стара ваксина... казвва се образование .... страниен ефект - грамотност!!!
287
7
 
17
 
! Отговори
Север Македонов преди 2 години
Борисов иска новата схема на Путин със задължителни ваксини за всички...само да му припомня, че НЕ е на власт вече!!!
286
6
 
20
 
! Отговори
докато преди 2 години
Докато Меркел е на власт, Тиквата ще се облизва за власт.....т.е. до ноември 2021г. този индивид, лика-прилика на Меркел ще ни срами по света.
285
7
 
28
 
! Отговори
k.k преди 2 години
Нямаш думата , чекмедже Ага .
284
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки народ заслужава съдбата си. Какво не научихте от комунистите и техните дела, че сега непрогледнали ***, пак избирате тях прикрити под други имена, но със същите лица. България вървеше нагоре само с ГЕРБ. Съсипват ви с клевети и празни думи, манипулират простия човек. ПРЕВРАТ- това е, което се случва пред очите ви и вие пляскате с ръце и се радвате... Евала българино!!! Както казах, заслужаваш съдбата си.
283
8
 
28
 
! Отговори
уникално явление преди 2 години
в света е Тиквата. Толкова ***, толкова нагъл, толкова обременен от своето минало и безкрупулно продължава да краде, лъже, ***. Човек лежал в затвор за кражби на коли в Чехия, виновен за тежкото ни икономическо състояние, смъртоностното ни здравеопазване и мизерния и кратък живот, който водим. Дори и в бантустаните на Африка щяха да го пропъдят с камъни.
282
7
 
24
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Политически ТРУП.
281
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не знам как си представят да има постоянен поток от 30 000 човека. желаещи на ден. Борисов много добре знае, че броят на желаещите ще пада, но просто наглее
280
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов още не се е ваксинирал, той е антиваксър. Стойчо Кацаров се ваксинира малко след встъпването в длъжност.
279
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Кюлчев пак ръси небивалици.Направи ни най-бедни, болни и умиращи в ЕС.Алчен,нагъл и самозбравил се индивид.Дано по-скоро да влезе в затвора.Там все ще се намери кой да му се радва.Може и библиотекар да работи там,цяла една книга бил прочел през живота си, уж де...
278
7
 
27
 
! Отговори
Каунь преди 2 години
Тоя вонее на посерано даже през медиите. Селският хитрец Чекмеджан плюе на всякъде и всичко ,защото не може да преживее шута който му би народа. Младите тиквари няма да му помогнат. Ще се отече в канализацията на историята,а то и впрочем Сретан излиза скоро на свобода...
277
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя просTaк защо не вземе да изчезне на някъде?
276
15
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До321 Всякакви ченгесарски постановки ,манипулации и откровени лъжи, и пак с авторитетът си Борисов излиза над тях!