От БСП: 4 години се борихме с поръчките "ин хаус", но неуспешно

Какви са възможните коалиции за "БСП за България" след изборите?
30 юни 2021 22:28, Красимир Ангелов
38

"Всичко, което се случваше до момента в "Автомагистрали", беше престъпление. Използваха държавната фирма като параван, за да може да избегнат Закона за обществените поръчки и след това напълно незаконно преотдаваха всичко. И това се случва в много сфери в България". Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" водачът на листата на "БСП за България" в 24-и МИР Христо Проданов.

Той подчерта, че през последните 4 години БСП се е борила с поръчките "ин хаус", но неуспешно.

Още по темата
"Винаги сме настоявали да спре порочната практика с постановления на МС да се харчат пари от бюджета зад гърба на НС. ГЕРБ не позволи това да бъде променено. Видяхме, че близо 9 млрд. лв. са раздадени без обществени поръчки", уточни Проданов за Bulgaria ON AIR.

И изрази надежда, че ще има висока избирателна активност на 11 юли.

"Разчитам, че българските граждани не са с скъса памет и знаят кой каква биография има, кой е подкрепял Борисов и ще си дадат равносметката каква е алтернативата на България. Нашата задача е да споделим идеите се за развитие на държавата", каза Проданов.

Според него до самите избори не може да се прогнозира коя партия на коя позиция ще бъде след вота, защото БСП, ГЕРБ и "Има такъв народ" са с изключително близки резултати, според проучванията на социолозите.

Левицата не би подкрепила безрезервно правителство с мандат на "Има такъв народ", стана ясно от думите му.

"Ще видим какво предвижда всяка една от политическите партии за бъдещото развитие на страната. Ако има съвпадение по определени политики с БСП, ние сме готови за подкрепа, но генерална подкрепа - не", настоя Проданов.

Той не очаква да има проблеми с машинното гласуване, което според него ще доведе до по-честни избори.

"През 2019 г. имаше 600 000 невалидни бюлетини - това са все едно гласовете на ДПС и "Да, България" взети заедно - представете си за каква подмяна става въпрос. Това чрез машините ще бъде невъзможно", подчерта кандидатът за депутат от "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
БСП предлагаше на ИТН подкрепа без коалиция и министерства, и то за политика, които те самите обещаваха. Ама били партия на статуквото. Но бяха единствена опозиция в 44-то НС.Добре, ако на следващите избори ИТН пак нямат мнозинство от кого ще искат подкрепа. От ДПС или от Бойко? Имат време да си помислят.
28
0
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
На тези избори БСП ще има по-добри резултати. Не е толкова важно дали ще бъде на второ или трето място, по-важно е че без подкрепа на БСП т.н. партии на протеста няма да могат да съставят правителство.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То нещо успешно да сте направили
26
1
 
2
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Илия се опитал да се преоблече, погледнал се пак в тия и викнал: "ама не виждате ли колко съм ПРОМЕНЕН, напълно нов съм, гласувайте за мен по новия начин, с новите машини, аз съм единствената алтернатива, аз съм прогресивен и ангажиран само с вашите интереси, аз ще ви оправя, ура, другари!
25
4
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Знаем как се борите, абсолютна патерица на ГЕРБ. За това сега потъвате с тях, хората не с толкова глупави и наивни, колкото ви се иска. Видяхме ви, за 11 години как услужливо "джафкахте", за да имитирате опозиция. На Бузлуджа се събирате десетки хиляди, да ядете чевермета, на протестите миналата година ви няма никакви. И това го видяхме и разбрахме, заминавате си с ГЕРБ!
24
2
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
...И КАКВА Е "ПРОМЯНАТА"--СЛЕД КАТО САМО СМЕНЯТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА, СЪС СВОИ ХОРА....ха,ха,хааааа.....ОСВЕ ЧЕ ПОВИШИХА ТОКА И ПАРНОТО НА ХОРОТА ???!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То само борци за справедливост в тази държава! Да правим ли разлика между справедливост и власт?
22
1
 
23
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
12 г. се борите да вземете властта и отново да съсипете България . това ви е борбата .
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мотото на кампанията на ГЕРБ на изборите на 11.07 "Ред в ин Хауса"
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остана ние да се преборим с вас и да ви изчегъртаме едно хубаво.
19
10
 
1
 
! Отговори
Маските ВЪН 1 преди 2 години
Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боoклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми...
18
11
 
1
 
! Отговори
Маските ВЪН 2 преди 2 години
Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци...Вече РАЗБРАХМЕ че Бoоклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца...
17
9
 
1
 
! Отговори
Маските ВЪН 3 преди 2 години
На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Боoклук Б.Б. давал БГ паспорти на ***.йм.уни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, не.г.ри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязят да гласуват с маски !!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази партия трябва да се изчегърта от българската история.
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ГЕПИ и със ИМПЕКСОВА никой нема да направи коалиция. Останалите нема да имат бройката за съставяне на правителство и служебното правителство ще продължи да управлява. На тези избори ще се разбере как ГЕПИ е пазарувал гласуватели. В момента са на 3 място а до изборите ще изпаднат от класацията. Старите хора са казали. Веднъж стомна за вода втори път и третият път с чупи. Никой и нищо ние е вечно на тази земя. Само човешката глупост и вселена са безкрайни.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези последователи на крадци и убийци, бащите на корупцията в България, се готвят да управляват! много шантав народ. Европа го зове. тук ще гние само плявата.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко сигнала сте подали до българската и европейските прокуратури или аз все така виждам вече 30 години как гарван око гарвану не вади?
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали уж искаме да станем, като европа а комунистите Мая Манолова и Христо Иванов поръчаха машини за гласуване, като такива няма никъде в европа.
11
3
 
5
 
! Отговори
Амиии преди 2 години
Оня вашия къде лапна схемата с еко стикерите в графата "борци" ли да го сложим?
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство платиха машините за гласуване "ин хаус". А колкото до БСП мога само да кажа, че фалираха 3 пъти България и хората много правилно ги отритнаха. Народа помни. Ясни са и сега като бял ден. Без машинации БСП няма как да е първа политическа сила. Номера на бюлетините странно съвпадат при тях. Един и същи номер 4 имаха на 4 април и сега за 11 юли. до момента такова съвпадение не е имало. Математически не е невъзможно, но по- вероятно е да уцели Нинова 6-ца от тотото.