Максим Асенов: Политическите лидери не са достатъчно вярващи

От какъв лидер се нуждае България?
2 юли 2021 22:40, Нели Христова
27

"Политическите лидери не са достатъчно вярващи. Вероятно, защото са израснали в режим, който е ограничавал вярата. Репресиите имат много по-голяма сила от волята. Може би имаме нужда от ново поколение лидери, които имат вяра", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR мотивационният говорител и предприемач Максим Асенов, който е и пастор.

Според него България има нужда от хора, които да я управляват освен с интелект - и с вяра.

"Интелектът се превръща в голяма енергия, но без морални устои тя може да се използва по начин добър за теб, но не и за обществото", заяви Асенов.

Предприемачът е убеден, че страната ще се развива добре, когато се смени цяло едно поколение.

"В моята общност има много IT специалисти, те виждат как работи светът, те не познават историята на робството. Има нужда от едно поколение да се смени. Когато нямаш спомен за робско иго - ти си свободен", подчерта той и добави, че най-доброто оръжие, което може да накара младите да станат политически активни, е вкарването именно на млади лица в политиката.

"Ако поемем в правилната посока в това време на реорганизиране на властта, имаме шанс да видим невероятни неща следващите 10-20 години. Всеки човек трябва да изиграе своята малка роля - от човека, който ще гласува, през политика, който да отстоява убежденията си", добави Асенов.

Пасторът е на мнение, че настоящата предизборна кампания е недомислена.

"Показва се нивото на хората, които тичат в това политическо състезание - хора, които казват какво не харесват, но попитани какво предлагат - няма какво да предложат", анализира мотивационният говорител пред Bulgaria ON AIR предизборната кампания.

И подчерта, че един добър лидер трябва да обича повече хората, които ще води, отколкото да мрази опонентите си.

"Битката на егото показва незрелостта на политиците", посочи Асенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-отвратителна гледка от вярващ комунист няма.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намесата на религията в политиката води до религиозен фундаментализъм. Вярата на политиците е тяхно лично дело, подобно на ходенето в тоалетната. Никой не се интересува дали си имал запек или диария. По същия начин дискретно ни е през хейя дали политикът е протестант, католик, православен или мюсюлманин.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕДИНСТВЕННО БИХ ДАРИЛ НА ОТЕЦ ИВАН ОТ НОВИ ХАН, А НЕ НА ТАКИВА ТОЛУПИ, КОИТО СА КАТО БАНКОВА КАСИЧКА, АЛЧНИ ПОГЛЕДИ И СТУДЕНИ СЪРЦA!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БИБИЛИЯТА ПИШЕ, ЧЕ СЕ ДАВА ЛЕПТА. ЗАТОВА ИМАМ НАРЯЗАНИ НА ГИЛОТИНА ПО ЧЕТВЪРТ СТОТИНКА.
16
0
 
13
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Значи това с даренията е един добре организиран бизнес ,саитове ,банкови сметки ,дарения на место аве бизнеса е добър а.То на Господ пари не му трябват ама на църквата ...Хората са казали ,че докато има на тоя свят балъци ,ше има и тарикати.Не случайно евангелистите втълпяват на вярващите ,че колкото дариш тук на земята Годпод ще ти хо върне стократно .....ама къде къде...на небееетоооо.Добър ден.
15
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18Никой не те кара да даряваш на сила.Също освен на място в църквата може дасе даравя и по банков път от сайта на църквата.
14
0
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Лауф коуч - това къде го пише в библията? Всички дарения ли отиват за бедните или една много малка част?А "пастора" от какво се издържа?И къде пише в библията,че трябва да се даряват пари? Добротата не се ли дава чисто и от сърце - не е доброта а мошеничество!Търговците във храма.Много е гнусто да печелиш пари от хорската мъка, страдание и бедност.
13
1
 
15
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Никой не отчита колко пари се събират от диксус ,дарения и т.н.Колко се дава се знае но колко се взима от дарения знае само пастора.Добър ден.
12
1
 
15
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Да могат да ги зарибяват,нали в библията пише че едната ръка не трябва да знае какво прави другата.Няколко тона храна за бедните на фона на колосалните суми които събира от овчиците си са нищо ,но една много добра реклама за сектата .Храната е един от стотиците начини да те вкарат вътре ,после ще си я вземат много пъти обратно.Тези хора са всичко друго но не и глупави.
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕвангелистаОсвен и пастор Максим е и лайф коуч. Парите от даренията за църквата отиват за помощ на нуждаещите се хора.
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИванЦърквата на пастор Максим Асенов дари няколко тона храна на бедните.
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ходя в София бих му отишъл в църквата.
8
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Сектанти,колкото и да се преструва си му личи.Виждал съм ги какво правят с хората по време на молитва един се смее,друг реве ,трети се гърчи на земята щаслив а тука се прави на пич ...егати и .....Изкривиха вярата заради пари и пари и пари ..за друго не мислят.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПАСТОРЕ ОСТАВИ БОЖИЕТО БОГУ, КЕСАРЕВОТО КЕСАРЮ, А НА ЧОВЕКА ИЗБОРЪТ ДА ВЯРВА ИЛИ ДА НЕ ВЯРВА. КАТО ИСКАШ ВЯРВАЙ, НО НЕ НИ ПРОДАВАЙ ЕРЗАЦ ТРИКОВЕ.
6
3
 
22
 
! Отговори
Евангелиста преди 2 години
Тоя съм го гледал на проповеди е съвсем друг човек т.е изкукала работа.Използват вярата на хората да правят пари и то много пари.Чувал съм ,че изучават психология за да могат да промиват мозъци.Тука е страшно културен ,съобръзява се какво говори ,мазен ,,мазен....
5
0
 
11
 
! Отговори
malart преди 2 години
Що така? Баце се кръстеше винаги у черквата и целуваше ръка на попа. Е, после у дома се кланяше на мамона
4
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Нашите политици са обладани единствено от завист и злоба. И така до безкрай. Питайте Иречек.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъвто народа, такива и политиците.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите поколения дойдоха и промяна няма,че и по-зле. Простотията и ганьовщината ни , ще ни затрие.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предприемач и пастор- ОК, предприемач и лекар- НЕ, е значи здравето ви е по-важно