Министър Стоев за Скопие: Езикът на омраза не говори добре

България очаква изпълнение на поставените условия
5 юли 2021 14:56, Елка Василева
138
Министър Стоев за Скопие: Езикът на омраза не говори добре
Снимка: БГНЕС

Колко пъти трябва да повтаряме, че процесът на присъединяване на Република Северна Македония към ЕС не е само желанието на ЕС. Тоест, трябва да има и доказани, и недоказани действия от страна на Р Северна Македония, за да бъдат убедени не само европейските партньори, но и България, че те имат желание за решение на проблемите, които в момента съществуват. Това заяви външният министър Светлан Стоев, цитиран от БНТ.

Още по темата

Българската дипломация работи по две линии - едната е двустранният диалог и второ, даване в преговорната рамка на гаранции, че договорите, които са подписани с Р Северна Македония, ще бъдат изпълнявани и в бъдеще, обясни Стоев.

„Когато ние видим изпълнението на условията, които сме поставили, естествено, че средата за по-нататъшен период ще бъде различна. За съжаление, това, което виждаме в езика на омраза, което се прокарва, не говори добре. Не сме чули разграничение от страна на официален източник за това, което беше казано - дайте си сметка колко е обидно това“, посочи Стоев.

Ние сме партньори в НАТО и възниква въпросът как можем да воюваме заедно при такива отношения, каза той.

„Би ми се искало да има резултат по време на словенското европредседателство. Говорих с моя словенски колега, ще говорим, ще обсъждаме, но очакваме от македонската страна изпълнение на клаузи, подписани още 2017 г. и не разбираме защо не се изпълняват“, допълни външният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви македонски права не престъпваме, имат си език, нация, територия, Но не може в учебниците си да учат младото си поколение на измислена история открадната от България, всичко ще се гледа под лупа и вето докато не се възстанови истината. Ако историчарите фалшификатори са им по-мили от членство в ес това си е техен проблем.
121
1
 
7
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
ХАХАХА НАЙ СЕ СМЯХ КАК СЕ ИЗГАВРИ АЛБАНСКИЯТ ПРЕМИЕР КАТО ИМ КАЗА:"ГЛЕДАЙТЕ СЕГА БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ИСКАТ ДА СЕ КАЗВАТЕ ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ" ХАХАХАА
120
0
 
5
 
! Отговори
Майтап Уили преди 2 години
ПУТИН КАЗА,ЧЕ ОТ МАКЕДОНСКАТА ЗЕМЯ МУ ДОШЛА АЗБУКАТА!По тая логика: ТО И ПЪРВИЯ КОСМОНАВТ ИЗЛИТА ОТ КАЗАХСТАН...
119
0
 
6
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
Да сме братски, да сме братски, колко да сме братски - колкото да ни крадат историята, да я представят за своя.... и да ни обвиняват по света, че не им я отстъпваме безрезервно? Я по-добре да си разделим бащино наследството с Нотариален акт(Договор за добросъседство) и после пак да си братуваме при ясни наследствени права. Няма да правим балкански циркове вътре в EU я!Хората там не са свикнали на ориенталските ни нрави - "Немам документи и доказателства,но знам, че твоето е мое!"
118
1
 
4
 
! Отговори
Въхььь... преди 2 години
Просяците на Балканите.Изпросиха си име от гърците ...изпросиха си територия от сърбите ...сега си просят история от нас ... Оня месец просякът им президент НА АВАНТА пътува до Ватикана с БЪЛГАРСКИЯ правителствен самолет щото те си нямат такова чудо самолет.
117
0
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 2 години
Държава дето прави вино и ракия от тикви не ми я хвали.
116
0
 
5
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Обща...история с РСМ нямаме.България не може да има...обща история със самата себе си!!!!!"Добросъседство и приятелство" значи, че ние ще сме ощетени.Нямаме"обща история"защото макетата нямат история.За да имат,трябва да откраднат нещо от нас и ние пак ще сме ощетени.За какво ми е общо бъдеще с хора,които си опропастиха гените?Това са ***!!!
115
0
 
3
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 2 години
Така както е тръгнало, още през първия си ден като нов член на Европейския съюз,РСМ ще изиска доживотно председателско място в Съвета на Европаи вместо в Брюксел столицата на Европа да е в Битоля или поне Тетово.Интересно как РСМ говори да не се гледа миналото като там не спиратда говорят за него и да го усукват по Коминтерновски с Титовски похвати и според собствените си интереси .
114
0
 
3
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
ЕВРОПЕИЗАЦИЯ на РСМ=кауза ПЕРДУТА!!!
113
0
 
5
 
! Отговори
БАН преди 2 години
до Анонимен 120....България е велика!!!Прочети Паисиевата история,всички архиви от най-големите хранилища по света - Византийските архиви,Лондонския Императорски архив, Истанбулските архиви и пр. сочат точно това, което е записано в Българската история.Единствено историята на психопатите от РСМ се основава на мултиетническо смукане от пръсти.Чети бре серсемино,ограмотявай се,то само с лапане на сополи не става!!!!
112
0
 
5
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
Македонците са най-пр'остата прослойка от българската нация.Та тези северни шма'тароци не знаят как да си кръстят държавата и гърците ги прекръстиха,е нема такова жЮвьотньо Северна Македония като няма Южна или Западна,или Източна.Казал им някой как да се именуват и готово станаха Северна,утре някой ще им каже: вие сте П'роста Македония и веднага ще си сменят името...профаните му ньиедни...
111
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАН 1919-1945 г. Югославия с помощ от САЩ, Гърция и Англия срещу България. 1991 г. БЮРМ с помощ от САЩ срещу Милошевич. 2019 г. РСМ с помощ от САЩ, за да се угоди на Гърция. Къде видя велика България.
110
0
 
4
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
Вятър-държаваца е тая мЪнкидония...даже на байряко са си сложили вентилатор...голямо продухване на мозъци е паднало...
109
1
 
5
 
! Отговори
БАН преди 2 години
до Анонимен 115...Днес България ви показва карта с пределите на Велика България.Утре Албания ще ви покаже картата на Велика Албания.в други ден Сърбия ше ви покаже картата на Велика Сърбия. Гърция вече ви показа картата на Източната римска империя и вие пак квичите,че това не е истината.Е НЕЕма угаждане! Македонска държава е нямало допреди няколко години.ФАКТ неоспорим!!!!!
108
0
 
5
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
Тука има,тука нема...Тежко е да си президент или премиер на измислена от Коминтерна държавица-трябва постоянно да се преструваш,че те има и че те няма!Египетска му работа!
107
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАН Никой не ти гледа документа, зашото с документа няма и американска нация а са много нации. ЕС и НАТО са македонисти и са на тяхна страна, че имат човешки права, че се считат за македонци,а България е престъпник че се опитва да наруши правата им. Хървацкия президент го каза, че България престъпва.
106
1
 
3
 
! Отговори
зомбирано маке преди 2 години
Од Вардарот по длибоко нема и од Шар планина по високо нема.Само племето МАКЕДОН е по старо от динозаврите.
105
2
 
3
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
до Анонимен 109 ...Каква е историческата истина след като ти не си историк,а си роден и израснал като измислен северномакедонец от далечната 1945г.,пряк потомък,на Филип и Александър Македонски и пишеш на измислен и набъкан със сърбизми,български език.Въпроса е как ние можем да накараме и убедим всеки,северномакедонец да стигне чрез исторически извори до убеждението,че е всичко друго но не и потомък на древните македонци,които историята е отнесла като етнос от тези земи преди повече от 2000 г.........
104
1
 
5
 
! Отговори
БАН преди 2 години
Предложената от проф.Божидар Димитров /светла му памет !/НАГРАДА от 100 ХИЛЯДИ НЕМСКИ МАРКИ на Титовите историчари, Коминтерновски политичари и вся остальная -за представяне на АВТЕНТИЧЕН МАКЕДОНСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТНИК...остана НЕПОЛУЧЕНА...оти такова жювьотнь нема!
103
1
 
2
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
С участието на Влахов резолюцията все пак е изготвена между 20 декември 1933 година и 7 януари 1934 година и е утвърдена от Политическия секретариат на Коминтерна на 11 януари 1934 г....ТОВА СА ФАКТИТЕ!!!АКО НЕ ТИ ИЗНАСЯ,много ти здраве!