Министър Стоев за Скопие: Езикът на омраза не говори добре

България очаква изпълнение на поставените условия
5 юли 2021 14:56, Елка Василева
138
Министър Стоев за Скопие: Езикът на омраза не говори добре
Снимка: БГНЕС

Колко пъти трябва да повтаряме, че процесът на присъединяване на Република Северна Македония към ЕС не е само желанието на ЕС. Тоест, трябва да има и доказани, и недоказани действия от страна на Р Северна Македония, за да бъдат убедени не само европейските партньори, но и България, че те имат желание за решение на проблемите, които в момента съществуват. Това заяви външният министър Светлан Стоев, цитиран от БНТ.

Още по темата

Българската дипломация работи по две линии - едната е двустранният диалог и второ, даване в преговорната рамка на гаранции, че договорите, които са подписани с Р Северна Македония, ще бъдат изпълнявани и в бъдеще, обясни Стоев.

„Когато ние видим изпълнението на условията, които сме поставили, естествено, че средата за по-нататъшен период ще бъде различна. За съжаление, това, което виждаме в езика на омраза, което се прокарва, не говори добре. Не сме чули разграничение от страна на официален източник за това, което беше казано - дайте си сметка колко е обидно това“, посочи Стоев.

Ние сме партньори в НАТО и възниква въпросът как можем да воюваме заедно при такива отношения, каза той.

„Би ми се искало да има резултат по време на словенското европредседателство. Говорих с моя словенски колега, ще говорим, ще обсъждаме, но очакваме от македонската страна изпълнение на клаузи, подписани още 2017 г. и не разбираме защо не се изпълняват“, допълни външният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
2
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
Коминтернът е запознат с тези идеи от специален доклад на Дино Кьосев изнесен в Москва по същото време.С тези мотиви в края на 1933 г.Балканският секретариат на Коминтерна решава да постави за разглеждане на едно от заседанията си македонския въпрос. По спомени на присъствалияна заседанието Димитър Влахов член на БКП и ВМРО,там е решено да се повери изготвянето на резолюция по въпроса на полския евреин Максимилиян Хорвиц и чеха Бохумил Шмерал,които нямали понятие от тази проблематика.
101
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До татар сеирджия Остави 1934г. Дори и ако беше вярно че коминтерна управлява света, сега е 2021 г. и излиза, че САЩ и НАТО са на страна на коминтерна. Много се съмнявам, че не смеят да кажат на смешна Македония , че греши и трябва да се поправи, че коминтерна са най-лоши и някой друг в 1878 г. е отделил Македония..
100
2
 
3
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
до Анонимен 104...Резолюция на Коминтерна по Македонския въпрос е официален политически документ на Коминтерна от януари 1934 година, с който за първи път в историята авторитетна международна организация дава насока за признаване съществуването на отделен македонски народ и македонски език.
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма македонски език, защото просто го няма. След 1945 г. има македонски език, не защото го има, а защото е изгодно на същите тия които разделиха България от 1878 г. до днес за да я накажат. Ако няма Македония днес, нали ще си вкарат автогол и ще признаят, че 1919 г. и 1945 г. Македония е била част от България. Като има Македония, трябва да има и македонски език, за да оправдае наказанието на България.
98
0
 
2
 
! Отговори
густо майна Филибето преди 2 години
Обърках се АЗ съм от Филипополис,,,,аз съм истинския македонец защото живея в град основан от пра,,,пра,,,1000 пъти пра дядо ми Филип Македонски,онези от Вардаро ще ги съдя ,че искат да ми откраднат идентичността!Кой знае от къде са се досурнали в бащини ми двори и първата им работа да ми отнемат гражданството !
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До татар сеирджия Това са дати и не ги забравяме, но ти спориш за коминтерна и за 1945 г. Ето след 1945 г., след 1991 г. и т.н. вземи която искаш и ако България признае тяхната история на тия дати излиза, че признава и престъпленията след 1945 г. Или ако не признава Македонската история преди 1945 г. следва, че не признава и историята около 1919 г. или 1878 г. как беше отделена Македония. Но нали сме ги признали, че са отделно от нас под натиск от някой друг в 1919 а не коминтерна в 1919.
96
0
 
1
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Ако изобщо се приеме,че днес съществува"македонски език",много ми е интересно защо такъв не е съществувал по времето на Османската империя,по времето на Александър Македонски или през Средновековието.Македония е географски регион, превърнат в държава вследствие на целенасочена политика от типа "разделяй и владей",практикувана от сърбите и поощрявана от Запада.Но пък и сърбите си го получиха с Косово...
95
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател от ООН преди 2 години
България не бърза за никъде!Който иска Еуропска уния да си приведе в порядък историята и езика....!Краденето и фалшифицирането на историята не се толерира в ЕС!
94
0
 
1
 
! Отговори
Амон Ра преди 2 години
Не знаех,че има египтяни в Македония,това е голям майтап,ама няма пирамиди,няма фараони,тия хора не си пият хапчетата!Изкарват се древни ,та по-древни и от кроманьонците от преди Христа.
93
0
 
2
 
! Отговори
ВЕТО до дупка! преди 2 години
Проба грешка,проба грешка и така след някоя и друга ПЕТИЛЕТКА ще узреят.
92
0
 
6
 
! Отговори
анаЛизатор преди 2 години
Антиките от РСМ продължават с комунистическите, тарикатщини, усвоениот др.Тито и КОМИНТЕРНА-правейки се на умряла лисица и на запад,и на изток.Не желаем те да вписват в устава на тази югопровинция достойното име българи!Ние вече нямаме нищо общо с вас,не заслужавате честта да се наричате българи.Срам би било за всеки от нашите прадеди да види как днес внуците им се сърбеят и плюят и храчат по майка България! Бройте се за албанци,оставете българите на мира!
91
0
 
3
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
Паживьом увъйдим!Да изчакаме края на преброяването и да видим, но ако се окаже че в тази държавица живеят под 1.5 млн.жители и 40% албанци, годинките и са преброени ....
90
0
 
2
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
до Анонимен -95...А защо забрави за1991г.когато Македония се отделя от СФРЮ...и защо забрави 12.02 2019г .когато Гърция им смени името и те вече са нова държава с "великото географско име" Република Северна Македония....Брей,тцъ...тцъ...*** много рождени дни бре...1878,1918,1945,1991 и 2019г...В ЕС нещо не могат да се ориентират за рождената ви дата.Айде по скроничко,че нещо ме напушва на смях....
89
0
 
2
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 2 години
Заю Баю и Мицковски са крадци на българска история-Фалшификатори!Историята ВИНАГИ се основава на архиви и документи.Всички архиви от най-големите хранилища по света-Византийските архиви,Лондонския Императорски архив,Истанбулските архиви и пр. сочат точно това,което е записано в Българската история.Единствено историята на психопатите от РСМ се основава на мултиетническо смукане от пръсти.ВЕТО до ДУПКА!Никакви отстъпки за северните макета, докато не изкоренят антибългаризма от обеството си.
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До татар сеирджия Така излиза, защото Македония е родена в 1878 г. и в 1918 и 1945 г. не от коминтерна от имперските държави в ущърб на България. Ако искаха, сега много лесно щяха да я върнат на България и никакви истории, нации, демокрации и езици нямат значение.
87
0
 
3
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Омръзна ми да ни занимават с болните от психиатрията до Вардара.Нахиленият Зайо Байо е измамно приветлив и плъзгав катПЛУЖЕК.А агресивният тон и враждебното отношение на официалните власти в РСМ и пейзаните македонисти е знак, че те все още не са си написали домашното за България.
86
0
 
4
 
! Отговори
Скопски историчар преди 2 години
И Шо ке праим сеги?Свърши ни гипса за Скопския ДИСНИЛЕНД...Гърците ни смениха името на държавата и байряко...Българите ни отсвириха за ИНТЕНЗИТЕТОи язъйко...а сърбите ни се подхихилкват от страни и ни викат че сме будали...Само албанците ни се радват и точат лиги заЗАДНИЦИТЕ ни...Ехь,Луно, Луно, земьо македонска! Пак ли ке се тепаме за тебе!.Кен лииии, тулибулибу дауч ююююю...
85
0
 
4
 
! Отговори
ВМРО-комита преди 2 години
Ако сега стане от гроба Ванче Михайлов що ли ке стане в РСМ? Определено ще е интересно!ША фърчат косми и гаще до небесата...и набързо ще почнат да декламират на висок глас:"Аз съм българче,обичам нашите планини зелени....БЪЛГАРИН да се наричам, първа радост е за мен!"
84
0
 
3
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
Надпис в АНТИЧНА книжарница на Северна Македония: Поради изчерпване на "Историята на Северна Македония ",желаещите могат да я поръчат по телефона. Ще им бъде изпратена с кратък СМС !
83
0
 
3
 
! Отговори
татар сеирджия преди 2 години
Македонец бие сина си и му говори : "- 2-ка по математика, че е голема наука - разбирам , ама 2-ка по история на Северна Македония дето нема и една страница не разбирам."