БСП спечелила вота на по-възрастните, младите не я припознават

И след тези избори ГЕРБ остава в пълна изолация
37
БСП спечелила вота на по-възрастните, младите не я припознават
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видимо е, че ИТН ще има водеща роля, а ГЕРБ отново ще бъде в пълна изолация и в новия парламент, коментира пред БНР Кристиан Вигенин, председател на предизборния щаб на „БСП за България”, водач на листата в Ямбол и заместник-председател на 45-ото Народно събрание.

Според него спрямо 4 април сме в изходната точка и почти нищо не се е променило, с изключение на това, че две от формациите на „т.нар. промяна“ са с малко повече депутати.

„Трябва да видим как ИТН смята да подреди собствените си приоритети. Когато си водеща политическа формация и от теб се очаква да имаш ключова роля в следващото управление, да го водиш – тогава трябва да сме наясно какви са твоите собствени приоритети, да видим къде БСП би могла да впише своите“, коментира Кристиан Вигенин.

Според него един от големите проблеми на 45-ото НС е била липсата на диалог между политическите формации.
„Ако това продължава по същия начин и в 46-ото Народно събрание и си говорим от екраните на партийните телевизии, нищо добро не ни очаква, за съжаление“, каза той.

Кристиан Вигенин сподели разочарованието си от изборния резултат на „БСП за България“.

Според него кампанията на левицита е била много активната, интересна и цветна кампания.

„Беше една кампания по учебник. Естествено една кампания не може да промени цялостно тенденциите“, посочи той.

Партия, която не може да привлича младите, няма перспектива и няма защо да си затваряме очите за това, подчерта Вигенин.

„Основната част от избирателите на БСП е в по-високите възрастови групи. Младите като цяло гласуват за други политически формации и въпреки че на терена на лявото продължаваме да сме сами, като че ли лявото се свива, левите избиратели не виждат в нас цялостна алтернатива на десницата в момента“, каза той.

Лявото обединение се състоя, но само донякъде и то трябва да продължи да се развива, изтъкна още Кристиан Вигенин. По думите му фокусът трябва да бъда върху това българската левица да стане привлекателна за младите и активните хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: БСПизбориВигенин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На младите вече им промиха мозъците втълпявайки им, че "комунисти" е *** дума. И те като овце вярват ли вярвят на овчаря, който ги плаши с лошия вълк и после собственоръчно им тегли ножа. Не са живели при соца, но изказват мнение за живота по онова безгрижно и истинско време. Жалко за тях, да си сърбат попарата. Ние сме щастливи, че сме живели тогава, живеем и сега и гледаме света с две очи. Опитът и само собственият опит е ценен и има смисъл. Другото е безмозъчно папагалстване.
22
5
 
2
 
! Отговори
Ина преди 2 години
Само платените гласуват
21
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен9 Герб са таланти, а това е противопоказно за останалите...Затова и задкулисието действа в тази посока - не може ние да сме добре, според тях, явно! Такива негодници като БСП и СИе трябва да бъдат нашата визитка, значи! Трябва да следим БСП на всяка стъпка и дас демаскираме лицемерието, лъжите, манипулациите, предателството на тази партия! Веднъж БСП да се махне с нейното задкулисие, всичко у нас ще се успокои и потръгне...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те младите и не гласуват, а този път и старите масово не гласуваха.
19
4
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Когато на поостареят и им дойде акъла в главата, някогашните млади гласували против БСП, започват да гласуват за БСП.
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то все така си било,все вампирясали деметни кукумицини гласуват за комунисти.
17
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
оставка
16
3
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
до Факт.... Какво е "истинска лява партия" ? Сендеро луминосо или Единная Просия, може би?
15
6
 
9
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
За червените гласуват само пенсионерите. Те са им както винаги твърдия електорат. Обаче този електорат намалява с всяка година. За следващите избори ще са още по малко, което е добре. Отдавна трябваше да се изрине тази к_омунистическа и предателска ***
14
4
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Над 200 хиляди гласа губи ГЕРБ в сравнение с изборите преди три месеца. ИТН печели над 50 хиляди гласа в повече. Това се случва въпреки че ГЕРБ са още далеч от изчегъртване и все още силно влияят на вота заради положението си в държавните структури
13
5
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Излиза, че хората, които когато бяха млади гласуваха за СДС и викаха срещу БСП, сега 31 години по-късно, вече поумняли, гласуват за БСП.
12
0
 
0
 
! Отговори
най-после преди 2 години
се разбра,че "***" вот няма значение!
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото на изолацията на ГЕРБ е, че мутрите най-вероятно няма да бъдат допуснати до разпределнение на бюджета и европейските средства.
10
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 2 години
На колко възрастните? Хората на около 60г гласуват масово за ГЕРБ. Това са хората, които преди 30г скачаха по площадите и подкрепяха СДС. Сега мислят, че ГЕРБ е техен приемник, а и при коалицията с остатъците от СДС ги примамиха още повече. Да, има и много от тях, които гласуват за БСП. Точно тяхното поколение така и не разбра колко сме излъгани и продължава да гласува в синьо-черевно и да мисли, че който не подкрепя ГЕРБ е комунист.
9
1
 
1
 
! Отговори
цър цър преди 2 години
До Анонимен 1Маалите изобщо не гласуваха!
8
0
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
БСП зае естественото си място - в средата на таблицата или в средата на оста;))) Стига сте плакали за *** България, една откровено еврейска партия, в която интелектуалчещите софиянки са провидели своя собствен образ. Тя е като водата за Нарцис, символ на градската самовлюбеност и празноглаво интелектуалничене;))), което не признава нищо друго, освен собственият си комфорт осигурен от доминацията на градската среда! При тях отидоха герберките-интелектуалки гласували за "Борисов 1";)))
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този председател, на предизборен щаб на бсп, не се отличава с умни разсъждения! Какво му е хубавото на пълната изолация на ГЕРБ?!
6
5
 
10
 
! Отговори
Гого преди 2 години
На следващите избори след като електората им ще се стопи още за техен успех ще се счита 5-то място пред мутрите на мая. За това призива е "Нинова forever".
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалко, че ДБ не ги изместиха от 3-тото място.
4
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм гласувал за Бойко,защото при неговото управление ми се повиши стандарта без да съм участвал в еврофондове и променял работата си.Ако новите управляващи също ми повишат стандарта,ще гласувам за тях.Б.Р. Ако ще и с планина от злато и евро да ги снимат.евтин ченгеджийско-комунистически компромат,който може да впечатли бабичките на село