БСП спечелила вота на по-възрастните, младите не я припознават

И след тези избори ГЕРБ остава в пълна изолация
37
БСП спечелила вота на по-възрастните, младите не я припознават
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видимо е, че ИТН ще има водеща роля, а ГЕРБ отново ще бъде в пълна изолация и в новия парламент, коментира пред БНР Кристиан Вигенин, председател на предизборния щаб на „БСП за България”, водач на листата в Ямбол и заместник-председател на 45-ото Народно събрание.

Според него спрямо 4 април сме в изходната точка и почти нищо не се е променило, с изключение на това, че две от формациите на „т.нар. промяна“ са с малко повече депутати.

„Трябва да видим как ИТН смята да подреди собствените си приоритети. Когато си водеща политическа формация и от теб се очаква да имаш ключова роля в следващото управление, да го водиш – тогава трябва да сме наясно какви са твоите собствени приоритети, да видим къде БСП би могла да впише своите“, коментира Кристиан Вигенин.

Според него един от големите проблеми на 45-ото НС е била липсата на диалог между политическите формации.
„Ако това продължава по същия начин и в 46-ото Народно събрание и си говорим от екраните на партийните телевизии, нищо добро не ни очаква, за съжаление“, каза той.

Кристиан Вигенин сподели разочарованието си от изборния резултат на „БСП за България“.

Според него кампанията на левицита е била много активната, интересна и цветна кампания.

„Беше една кампания по учебник. Естествено една кампания не може да промени цялостно тенденциите“, посочи той.

Партия, която не може да привлича младите, няма перспектива и няма защо да си затваряме очите за това, подчерта Вигенин.

„Основната част от избирателите на БСП е в по-високите възрастови групи. Младите като цяло гласуват за други политически формации и въпреки че на терена на лявото продължаваме да сме сами, като че ли лявото се свива, левите избиратели не виждат в нас цялостна алтернатива на десницата в момента“, каза той.

Лявото обединение се състоя, но само донякъде и то трябва да продължи да се развива, изтъкна още Кристиан Вигенин. По думите му фокусът трябва да бъда върху това българската левица да стане привлекателна за младите и активните хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: БСПизбориВигенин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
13
 
! Отговори
Дедо Вангу преди 2 години
Предричам с тази смъртност в България, следващите избори БСП да са изчезнали от политическата карта. Ако до тогава *** не я унищожи, както се е почнало,ще е кой превари.
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея докога ще търпят герберката Нинова
1
8
 
17
 
! Отговори
Сривът преди 2 години
на БСП продължава, ама оная крава Нинова продължава да твърди, че оставката и не била на дневен ред. ***, cър!