Първанова: Предложеният премиер е противополжен на предишния

Според нея Николай Василев е със солидно образование и политически опит
13 юли 2021 15:20, Петя Славова
109
Първанова: Предложеният премиер е противополжен на предишния
Снимка: БГНЕС

Слави Трифинов обяви, че кандидат-премиер от партията "Има такъв народ" е Николай Василев. Той бе вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски и министър в кабинета Станишев.

Бившият председател на НДСВ Антония Първанова коментира пред БНТ, че тази кандидатура е коренно противоположна на профила на предишния редовен премиер.

Още по темата
"Профил на човек, който има солидно образование, който е работил и в областта на управлението както в големи институции, корпорации, така и в държавното управление. Човек, който има политически опит, сериозни международни контакти и добра репутация".

Тя уточни, че това, което сме очаквали да имаме като премиер, е човек, който да е отворен към младите хора, към иновативното мислене, който да е с добри качества като дипломат, като управленец и като човек, който умее да намира правилния подход и език. Да има уважение към всички, с които разговаря, и добро възпитание.

"След изборния ден чухме много нелицеприятни и неподходящи изрази за ефира, влияещи по начин, който аз смятам за признак на лошо възпитание", допълни коментара си бившият председател на НДСВ.

Първанова коментира, че профилът на министрите от кабинета Сакскобургготски и този на министрите, предложени от Слави Трифонов, е профил на министри, които се избират така в цивилизования свят - по своята квалификация, по своята репутация, по възможността да направят съществени реформи, а не от приятелски кръгове, предложени оттук и там.

"Не остана съмнение за задкулисни договорки, не остана съмнение за преговори, за възможност за натиск, както и едно очакване може би на малки политически формации за това, че те биха могли да участват в правителство и да добият чрез преговори някакви позиции, това стана ясно, че няма да е възможно", каза още Първанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жорж Ганчев го наричаше "Момченцето с костюмчета от Дет-маг."
84
3
 
16
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Крадец-като милен Велчев!
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото Путинчинце 2.
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не знам що избра този дето вече е доказан неуспешен политик Не Нам защо не се допитаха до политици с доказан авторитет такава е Ренета Инджова Трябва ни политик който ще заложи себе си за България и няма какво да губи такъв политик ни трябва за България
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 84 Ами видяхме го и помним,че продаде БТК за жълти стотинки.8 години живуркаше във властта,като сменяше постове само и само да се задържи там.Дялан камък-за всяко министерсто ставаше,специалист по всичко,което значи по-нищо конкретно.Въздух под налягане отвсякъде.Не че сме очаквали нещо смислено като кабинет от "стратега" от Учиндол.
80
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ех,Първанова,Първанова,поне веднъж да беше опитала да бъдеш честна.Вече не знаеш с какви думи да го хвалиш Никито,този педя човек-лакът брада,явно с надеждата да ти уреди някакво постче в правителството си.Ако то мине в парламента де.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-нисък, с очила и ниско кръвно.
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно е все тая какво правителство ще предложи Трифонов - и ангели да вкара, пак няма да го одобрят.
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пОЛИТИЧЕСКИЯ ОПИТ Е СЛЕДНИЯ - СРЪБСКОТО бтк ПЕЧЕЛИ КАТО ДЪРЖАВНО ПО 2 МИЛИАРДА НА ГОДИНА, И ИМА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ТАМ ПО 2 МИЛИАРДА, А БЪЛГАРСКОТО Е харизано и няма за пенсионерите, ама па има сметки евала.
76
1
 
15
 
! Отговори
:-)ТРОЕН МУТРОСТАНДА преди 2 години
ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ОПИТ НА АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА И НИКИТО Е ТАКЪВ ЧЕ СИ ЗАТРИХА ПАРТИЯТА, КОЯТО ДАЖЕ ВЕЧЕ НЕ СЕ ЯВЯВА НА ИЗБОРИ. РАЗБИРА СЕ, ЦЕЛТА ПРЕД МАРИОНЕТКАТА СЛАВИ Е СЪЩАТА!
75
0
 
22
 
! Отговори
У преди 2 години
В такива моменти се казва-Бог да пази България!
74
26
 
8
 
! Отговори
Солидно образование! преди 2 години
Те всички политици около Радев са със солидно руско образование, само че всички до един са против ЕС, НАТО и Пентагона и забравят, че този който командва Света се казва Байдън.
73
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ли не ни беше премиер. Този има образование - нека да го видим първо после да плюем.
72
2
 
38
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Абе тоя Мук не сме го виждали от 20 години къв премиер ше става наготово ? :)))
71
3
 
16
 
! Отговори
Житие и Страдание преди 2 години
Славчу затова си кри кандидатите щот и *** за зеле нестават и нямаше да хване и 3 процента. Защо Волен примерно не е таку удобен на медиите и не го сложиха на второ място в "изборите" мислете хора мислете..
70
6
 
25
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Слави направи кабинет под диктовката на Доган! А колкото до Василев знаем лак продаде БТК на занижени цени , ТЕЦ Варна , банки и с Милен Велчев хотелчев оправиха живота си!А колкото до останалите видяхте протеста срещу Саня , предполагам и срещу други , едно е да работиш в частния сектор, друго за държавата!
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боя и кърпа за баня, малко да се полира и е като чисто нов, ама пусто има неща дето се помнят/явно не от всички/ че са и доста големички.Може би трябва и паметта да се освежава - максимум 20 години са, не повече.
68
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продаде БТК /пощите/ и сградите им, накупи влакове втора употреба от Германия, затри Корабостроителния завод във Варна и всички проекти/интел. собственост/ ги даде без пари, напълни гушата на Бил Гейтс като накупи Windows, Управлява финансите на едни мъже от подземния свят и т.н. Неговият събрат Милен Велчев си гушна пари от превалотирането на дълга, кипи си хотели и казино на Златните, подари пари на Леман Брадърс /на сина на Симеон/ и т.н ДОКОГА ще грешим?
67
2
 
7
 
! Отговори
Ам чи то преди 2 години
До Н1Тласъка на Бойко се нарича Бриго Аспарухов. Иначе и до сега щеше да козирува на Румен Николов *пашата*
66
3
 
14
 
! Отговори
НРБ преди 2 години
Закон за защита на нацията - Военно положение и служебен кабинет!