Миков: Пътят на Слави за кабинет не е пътят към мнозинство

Умишлено ли го прави, попита той
14 юли 2021 10:29, Петя Славова
34
Миков: Пътят на Слави за кабинет не е пътят към мнозинство
Снимка: БГНЕС

Аз смятам, че става въпрос за кризисни процеси в политиката, за политическа криза и тя е криза на представителството. Това заяви пред БНТ бившият лидер на БСП Михаил Миков.

Още по темата

По думите му претендентът да състави правителство иска да го състави с 10% от имащите право на глас в България. Толкова гласове е взела партията "Има такъв народ" и то по един начин, по който да подчини всички останали политически сили, представени в парламента", каза Миков.

Според него пътят, по който е тръгнал Трифонов - "с обобщаване на някакъв състав на кабинет", не е пътят, по който се постига мнозинство.

"Остава въпросът умишлено ли го прави да не постигне мнозинство или просто така е преценил, че трябва да бъде - нещо, което е погрешно за политиката. Трифонов вече не може да критикува политиците от позицията на извън политиката. Борисов играеше тази игра доста дълго време", каза Миков.

Бившият депутат от НДСВ Станимир Илчев обясни подкрепата, която преди получи НДСВ така:

 "Ние имахме симпатиите на много хора и от СДС, и от БСП заради ясно прокламираните и за разлика от сегашния случай със Слави Трифонов - изцяло обявени основни цели, а не фрагментирно нахвърляни кратки и дългосрочни задачи и нямаше как да не ни симпатизират и да не ни подкрепят хора от синята и червената опозиция, защото това бяха национални цели и те съвпадаха с огромната, широка нагласа в нашето общество", каза Илчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миков да не мълчи за егоистичното и злобно реваншистко поведение на радев! Той надроби тази каша! Вдигна юмрук и се скри отново в президентството.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е умишлено...така му диктуват! А и на кой да угоди, на Доган или Радев? Не е лесно да си ***!
28
1
 
1
 
! Отговори
КоУега по чашка преди 2 години
Наздраве Миков :)
27
0
 
3
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ, преди 2 години
ЗСЛАВЧО,ЗАЕ БИ,КОСМОСА,....ЗЪБИТЕ ХОРАТА ДА СИ ОПРАВЯТ?...А ИНАЧЕ ПРЕД ПАРИТЕ ОТ ОБРЪЧИТЕ,....ВАНГА Е КАЗАЛА,НЕ ГИ ПИПАЙ!...ТЕ СА КЪРВАВИ!...ТРЯБВА ТОПКИ ДА ИМАШ !
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слаб певец Скучен водещ Страхлив политик От фейсбука не се ръководи държава със съветници сценаристи, компетентни по всички въпроси. С тия управници враговен ни не трябват
25
1
 
1
 
! Отговори
инж Владова преди 2 години
Да не излезе вярно, че не сме народ, а ***: казано е за елита, тогава, но той не е народа, а ИТН се цели в добруването на народа, а той още спи в корупционното легло на герб с песните на елитни ***
24
1
 
4
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Славуца е елементарна Кутка !!!
23
0
 
4
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Опростачването продълдава и народа си заслужава обидите на ИТН като *** и др.Само не мога да си обясня защо мрънкаме като ние сме си виновни за всичко.Можещи и неможещи имащи и нямащи право са зяпнали за власт и се правят на обидени нямали да подкрепат проека за правителство.Всичките са маскари но да изберем по-малката навреме а не сега като всичко е свършено.И другите избори да мислим разумно да не ни е виновен пак някой.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Референдума реши - 1 лв. партийна субсидия за червените кхмери !
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мише, наздраве!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
освен, че е болен от множествена склероза е луд е от тишината в спалнята
19
4
 
3
 
! Отговори
ние преди 2 години
Слави ЕВАЛА, това значи да имаш топки. Не съм гласувал за ИТН и не ви харесвам, но ви приветствам. Предварителните уговорки с другите си е корупция облечена в политическа форма.
18
0
 
5
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Прави сте господа Миков и Илчев! Но какво друго може да се направи след като в България всичко направено от предните се счита за лошо и се тръгва наново без да се ползва положителното от предишните! И жалко е това че Слави опростачи цяло едно поколение и той се мисли за месия!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има Такава П....... партия, а не си мислете друго, си направи политическо харакири!
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основната причина за този хаос е масовото опростачване на народа... За да унижат Бойко всички глyпаци гласуваха срещу ГЕРБ.
15
1
 
5
 
! Отговори
пророк преди 2 години
Славчо май се изживява като Моисей но няма 40 г пред себе си да ни води през пустинята а и това дето държи в ръка не е жезъла с който ще раздели морето за преминем на другия бряг/ съчувствие за болежките му/
14
1
 
3
 
! Отговори
мислещ преди 2 години
До ОбективноНе е срамно да си богат, ако се знае как си забогатял. Аз мога да стан милионер, ако Столична община благоволи да върне земите на дядо ми, които най-нахално си е присвоила и продължава да стиска в ноктите си.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миков и той вече изветрял. Дългия няма друг полезен ход да се измъкне и затова предлага този "кабинет" и абсурдни условия... Елементарно Уотсън...
12
1
 
13
 
! Отговори
мислещ преди 2 години
Ако Слави и ИТН са 10%, колко е Корнелииката, която иска да съставя правителств?Има решение и то е - касиране на изборите при под 50,55% избирателна активност. Иначе и при избори до дупка ще стигнем до власт на най-тъпите и упорити гласоподаватели
11
1
 
13
 
! Отговори
тя преди 2 години
Политика със злоба не става !