Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер

Върху него се "изляла огромна помия"
15 юли 2021 17:40, Нели Христова
792
Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер
Снимка: БГНЕС

Николай Василев няма да е предложението на "Има такъв народ" за премиер. Това обяви Слави Трифонов във Facebook.

Утре част от ръководството на партията ще даде пресконференция в БТА.

Ето какво написа Трифонов:

В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях.

Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината.

Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.

Силата е в истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
555
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно вие дето викате Герб съсипа държавата в момента я съсипвате. Нямате идея от политика, единственото което ви обединява е омразата. Толкова бързо ще изчезнете от листите всички измислени партии и после ще ви е срам да четете в учебниците в каква криза ни навряхте.
554
2
 
4
 
! Отговори
Психично Болни преди 2 години
Вече не знам кой е по-невменяем - Буцата и цялото ГЕРБ или ръководството на ИТН. Време е за ревизия.
553
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувайте за ГЕРБ,БСП,СДС, ОП, дори за Слави,ДПС и НДСВ! Искат да ви прекарат , по-добре да беше си останал човека от НДСВ в партията на Слави, защото ви готвят нещо още по-лошо, извън тези партии!
552
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички да гласувате за ДБ пак няма да можете да стигнете Герб. Между другото, българина не е съгласен с вашата позиция за инстанбулската конвенция и няма да гласува за вас, вие си гласувайте де.
551
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави изчегърта Никито Василев за сега само.
550
2
 
4
 
! Отговори
Без Жена преди 2 години
Мъж без жена и семейство се побърква на 100%. Това го доказват и Славуца и Буцата. И момчетата от прайда в София. Аз започвам да си търся съпруга. Ако ще гърбава да е.
549
3
 
3
 
! Отговори
Славуца Космонафт преди 2 години
Тоя даже не е се е качил в държавния автомобил, а вече лети в космоса. Делюзионен. Чист психар. Не знам кой е по-луд. Славуца или Буци. Я гласувайте на сигурно другия път - за ментално стабилните ДБ.
548
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна палячовщина
547
5
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Герб съсипаха държавата и сега викат "Пускаме волана, оправяйте се в хаоса". Тоя хаос нямаше да го има ако не беше ТИКВУНЯ, тоя нарцис. Психично болен.
546
2
 
5
 
! Отговори
Всички са отрепки преди 2 години
Няма да гласвам повече за ИТН. Но няма да гласувам и за ГЕРБ. Време е за нова партия. Към момента ше гласувам за ДБ. Поне имат ясни цели, а не летят в космоса или с джипки.
545
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента , след като се видя какво ни представиха , почти всички партии работят в полза на ГЕРБ , защото виждат, че идва по-лошо от герберите, а не по-добро!
544
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така вървят нещата, че ще върнете ГЕРБ на бял кон ! Още първите стъпки са грабежи от хората покрай президента, а за народа един голям!
543
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 години
ИТН отвори шанс на ДПС да е отново във властта и да подкрепи ИТН. ГЕРБ никога не са опирали до подкрепата на ДПС за гласуване на правителство. Винаги ДПС са гласували против правителство на ГЕРБ. Сега обаче нещата са други и ИТН не могат да управляват без подкрепата на ДПС и останалите 2 партии от протеста, тъй като ГЕБ и БСП им обърнаха гръб.
542
0
 
4
 
! Отговори
до ПроСТоТо преди 2 години
Аре спирай се вече б'оклук!
541
8
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Та тоя лисунгер и жъ са кълне и кръсти:..-"Аз съм яко против кабинета на Славейко,ама съм бил дал свобода на членската маса /и на столовете/ да гласуват по съвест"..и понеже НЕ е в НС,никой нема да го упрекне....Радвате ли му се?...Или не вервате,че така ще стане?...
540
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Имa тaкaвa мършaА когато Бойко дойде на власт, турците избиха цели фамилии и ги преследваха и изтезаваха с лъчения, само защото подкрепиха Бойко , къде бяхте вие тогава? Сега пак се канят да колят хора! И кога най-накрая , ще се откъснем от Азия и ще се присъединим към своите хора в Европа и Вишеградската четворка, Румъния? Не ни харесва Ориента, това са ни чужди нрави, насилствено ни тикат натам!
539
0
 
3
 
! Отговори
Хари Потър преди 2 години
Язък за хубавата табелка!
538
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Славчо взе да дава назад. Май и той ще търси партийната квота. Да не забравя, че земеделието е на ДПС, а енергетиката на БСПНа Мая и Гнома не знам кои ще даде ?1?
537
0
 
13
 
! Отговори
дедо преди 2 години
Остана ли да се съмнява, някой още в менталното състояние на СлаФи!?!
536
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си го татуирам ли, че това ще е правителството. Нема чалгар, който да си държи на думата!