Николай Василев: Нямам общо с ДПС, щях да водя реформаторски кабинет

Гледайте пресконференцията на политическата сила на живо
Обновена: 16 юли 2021 14:29 | 16 юли 2021 13:01, Веселина Йорданова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Защо "Има такъв народ" оттегля номинацията на Николай Василев за министър-председател в новия кабинет, коя ще бъде следващата кандидатура, защо Саня Армутлиева отказа да е министър на културата и ще има ли нови промени в проектокабинета? Тези и още горещи въпроси получават своя отговор на пресконференция, която партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" дава.

Последните три дни върху г-н Василев беше излята уникална помия във всички посоки, каза Тошко Йорданов от партията в началото на брифинга. Според него това е дошло от партия, която по-скоро трябва да припознава ГЕРБ като политически враг.

Николай Василев пък благодари на ИТН и лично на лидера й за голямото доверие за номинацията му. През последните два месеца на съвместна работа имах възможност да опозная по-близо Слави, членовете на ръководството, част от парламентарната група, запознах се с достойни хора", разкри Василев.

По думите му кандидатите за министри са страхотни хора. Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е най-реформаторският и най-модерният кабинет в българския преход, щяхме да предложим честно и професионално управление, щеше да е правителство с ДНК на бъдещето", коментира той и допълни, че с това предложение обществото се убедило, че има професионалисти у нас.

Василев каза, че не смята, че е пострадал от атаките в последните три дни. Вярно е, че не съм ново лице, ако кандидатът за премиер беше съвсем нов, щеше да има критика, че няма управленски капацитет и опит, коментира той. Василев каза и че се гордее, че е от НДСВ, партия, която вкара България в ЕС и НАТО.

Той подчерта, че не е бил част от ДПС, не е зависим нито от тази партия или от някакво задкулисие. Зависим съм от двете ми дъщери и от мечтата да видя България като просперираща държава, подчерта той.

Аз съм единственият човек в България, уволнил Делян Пеевски, коментира още Василев. Той изрази разочарование, че е получил най-много атаки от десния сектор и счита това за "приятелски огън".

Василев показа и икономически приоритети под името "Модернизирай България", които смятал да следва като премиер. В този документ има около 300 приоритета, трябва да се гледа в цялост, но ще изброя пет - щях да предложа намаляване на данъците в България - единна ставка ДДС от 20% на 18%, а за международен туризъм 5%, намаляване от 10% на 9% на данък печалба и на физическите лица.

Щях да предложа бюджет за 2022 г. без дефицит, щях да наложа своето специално ноу-хау за обществените поръчки и борбата с мръсните пари, бих искал пенсиите да се повишат с 35% с политика на икономически растеж, рязко да се повишат заплатите на лекари, преподаватели, защото са много важни за бъдещето на нацията, обяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все си мислех, че само слави Т (май Т вече трябва да значи ***) е скъсал с реалността и има проблеми с мозъка, но явно и тошко йорданов е тръгнал сериозно в същата посока. А никито василев е просто обикновен перач на пари, само че с претенции без покритие.
194
2
 
8
 
! Отговори
Анко преди 2 години
С ВЪРБОВИ КЛОНКИ,ЦВЕТЯ И МАРТЕНИЧКИ,НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧАТ,ПИПЕ ТРЯБВА СЛАВЧО ПИПЕ,НЕ ТЕЛЕВИЗИЯ И ОРКЕСТЪР!В РАЗГАРА НА СЕЗОНА,БЪРЗО УВИСНА,КАТО ПРАНИ *** НА ПРОСТОР!
193
2
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
'ИМА ЛИ ПИЛОТ В САМОЛЕТА', ДА ВЕЧЕ ИМА - ТОШКО АФРИКАНСКИ!СМЕШКОВЦИ!!
192
2
 
12
 
! Отговори
фори преди 2 години
Бързо ви видяхме,още по-бързо ви преценихме,готови сте да си ходите!Вервайте ми!Килимчето ви е сложено и колкото да го мачкате,вашата вече е ясна!В КОСМОСА,ГОТОВИ ЗА ИЗЛИТАНЕ!
191
0
 
7
 
! Отговори
Баба Рада преди 2 години
значииии... това му е била играта на Славчо, да докара демонократите на власт!!
190
2
 
24
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
Е как да няма общо с ДПС като беше министър в тяхното правителство в най-безпринципната коалиция в новата ни история. Те това гьон сурат.
189
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН не са крали. Досегашните крадоха 12+3 години. В София краденето почна 2006-2007 г
188
4
 
9
 
! Отговори
африканската маймуна преди 2 години
тошко и славуца ги напъва ряз-ания кардан на доган
187
3
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Реформаторски? Ваксинаторски?
186
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 103: "Това повдига въпроса , дали Слави не е само едно лице на проекта ИТН . А диктуващите правилата са съвсем различни хора"Този въпрос вече го изясниха директно от Дубай. А то и без Дубайското разяснение си беше ясно, че Славчо е проект на задкулисието. Човека се е продал на пазара на труда ;). няма да се яви на живо пред публика, защото ако се види здравословнто му състояние, много хора ще се запитат: как ще контролира цялата държава след като е токова зле?
185
3
 
5
 
! Отговори
Янаки преди 2 години
сложИ Гешеф на масата с лимонче в устата. Поканини са БСП и ДБ - ето кои си готвят коалиция и си правят подаръци. Па ИТН да си номинират министри, ако си нямат работа - само могат да се присъединят към угощението ако наведат главица и отворят бузки.
184
3
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
мисирките не зададоха въпроси за ролята на симеон и сина му при издигането навасилев за премиер за нато и ес за ам бази за ученията в черно море за русия исанкциите за 3 морета 2 часа една говорилня
183
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Било приоритет да намали данъците- толкова смешно от 10% на 9% и какво ни топли това. Няма да се плаща данък например 1000 лв, а 900 лв. За малкия бизнес 100 лв не се считат за кой знае какъв плюс или спестяване. А големите компании, за които този 1% ще представлява хиляди, за тях няма значение, защото те са чуждестранни и могат да си го позволят- и без това съсипват в много направление българския бизнес с конкуренцията, която поставят
182
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам,че тук е пълно с толупи герберасти които място не могат да си намерят от злоба.Разберете веднъж и завинаги,че сте изхвърлени от властта и никога вече няма дори да я помиришете,който и да дойде след вас.Пиршеството свърши-СТИГА-Няма вече да крадете безнаказано!
181
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Боже господи, тоя крадец. Дано не влезе в политиката отново, че имаме деца, ние страдахме 30 години, айде да не страдат и те. Ши.ба.ня.ци.те от ИТН обещаха нещо ново, а излязоха с фалирали Сиви Кардинали и фалирали икономически кръгове. Долно и Грозно. Дано не направят правителство и да има ИТН Чао чао чао! Абе Кардинали, крали сте, ОК, ама защо ви трябва държавата отново да правите пари? Нямате ли добри икономически мотиви или знаете само да крадете?
180
0
 
13
 
! Отговори
ДБ са толкова преди 2 години
злобни и завистливи, че Радан гласувал в ЕП срещу БЪЛГАРИЯ да влезе в Шенген, само защото гледал какво гласуват депутатите на ГЕРБ в неговата група на ЕНП и направил обратното. Добре, че по-голяма част от групата подкрепила България, но не и Радан. После се оправдал, че било "техническа грешка" . Няма такива идоти.
179
1
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Стига сте ни занимавали с тези мишоци! Че и 12 снимки даже сте им отредили...
178
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отсвириха точно човека,който щеше наистина да работи.Наистина той излезе сух без да открадне от тройната коалиция.За съжаление българина винаги първия акъл му е спонтанен,затова на запад имат поговорка за нас:''На българина ми дай втория акъл!''Първо винаги ръси глупости,после обаче се сеща.Не ни трябва мечка за показване,а човек дето да работи!
177
5
 
22
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Сега разбрах защо не говорят по други телевизии и не провеждат дебати. Ами те са много прости. 2 думи на кръст не мога да кажат. Но прави друго впечатление, надменни мамк.а му, високомерни. Държат се толкова грозно. От къде придобихте такова самочувствие бе комици. Другите избори сте чао бе бок.л.у.ц.и.!!!!!!!
176
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 184- Имаш предвид този Христо Иванов и неговите най- близки, които последните години са финансирали разни свои дейности с грантове от организации, принадлежащи на С00р00с ли? Тези дето насърчават еднополовите бракове и това да приемаме бежанци като една истинска европейска държава. За него Иванов ли говорим?