Николай Василев: Нямам общо с ДПС, щях да водя реформаторски кабинет

Гледайте пресконференцията на политическата сила на живо
Обновена: 16 юли 2021 14:29 | 16 юли 2021 13:01, Веселина Йорданова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Защо "Има такъв народ" оттегля номинацията на Николай Василев за министър-председател в новия кабинет, коя ще бъде следващата кандидатура, защо Саня Армутлиева отказа да е министър на културата и ще има ли нови промени в проектокабинета? Тези и още горещи въпроси получават своя отговор на пресконференция, която партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" дава.

Последните три дни върху г-н Василев беше излята уникална помия във всички посоки, каза Тошко Йорданов от партията в началото на брифинга. Според него това е дошло от партия, която по-скоро трябва да припознава ГЕРБ като политически враг.

Николай Василев пък благодари на ИТН и лично на лидера й за голямото доверие за номинацията му. През последните два месеца на съвместна работа имах възможност да опозная по-близо Слави, членовете на ръководството, част от парламентарната група, запознах се с достойни хора", разкри Василев.

По думите му кандидатите за министри са страхотни хора. Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е най-реформаторският и най-модерният кабинет в българския преход, щяхме да предложим честно и професионално управление, щеше да е правителство с ДНК на бъдещето", коментира той и допълни, че с това предложение обществото се убедило, че има професионалисти у нас.

Василев каза, че не смята, че е пострадал от атаките в последните три дни. Вярно е, че не съм ново лице, ако кандидатът за премиер беше съвсем нов, щеше да има критика, че няма управленски капацитет и опит, коментира той. Василев каза и че се гордее, че е от НДСВ, партия, която вкара България в ЕС и НАТО.

Той подчерта, че не е бил част от ДПС, не е зависим нито от тази партия или от някакво задкулисие. Зависим съм от двете ми дъщери и от мечтата да видя България като просперираща държава, подчерта той.

Аз съм единственият човек в България, уволнил Делян Пеевски, коментира още Василев. Той изрази разочарование, че е получил най-много атаки от десния сектор и счита това за "приятелски огън".

Василев показа и икономически приоритети под името "Модернизирай България", които смятал да следва като премиер. В този документ има около 300 приоритета, трябва да се гледа в цялост, но ще изброя пет - щях да предложа намаляване на данъците в България - единна ставка ДДС от 20% на 18%, а за международен туризъм 5%, намаляване от 10% на 9% на данък печалба и на физическите лица.

Щях да предложа бюджет за 2022 г. без дефицит, щях да наложа своето специално ноу-хау за обществените поръчки и борбата с мръсните пари, бих искал пенсиите да се повишат с 35% с политика на икономически растеж, рязко да се повишат заплатите на лекари, преподаватели, защото са много важни за бъдещето на нацията, обяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смисълът от приватизирането на ББР бил, че иначе щяло да стане като КТБ, защото никое държавно предприятие не завършвало добре. Ами отговорете на въпроса защо така се получава- заради всички алчни политици, каквито и вие отивате да бъдете. Защото не разбирате основния смисъл, че тези неща зависят от морала и принципите на управляващите, от изкореняването на корупцията. Като приватизирахте преди години толкова държавни предприятия какво се случи- всички тънат в разпад.
174
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ са на Иван Костов хората.Какво да обсъждаме повече?Само вижте госпожата-кмет на район''Красно село'' и спираме да говорим!
173
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш предвид този и неговите най- близки, които последните години са финансирали разни свои дейности с грантове от организации, принадлежащи на С00р00с ли? Тези дето насърчават еднополовите бракове и това да приемаме бежанци като една истинска европейска държава. За него ли говорим?
172
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов е за премиер.Христо Иванов е за министър на правосъдието.Татяна Дончева за Главен Прокурор,ако изобщо продължи да съществува тази излишна съветска длъжност.
171
2
 
3
 
! Отговори
иТн =на преди 2 години
ИМАи ТАкиВИ НАГЛЕЦИ!!!сЛАВИ = на МОДЕРНИЗИРАНияТ ВАРИАНТ на б.бУрисов!!!!Ако не е ТРАГЕДИЯ ЩЕШЕ ДА Е МНОГО СМеШНО!!!!
170
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинският премиер на България би следвало да е Христо Иванов. Изборът на хората със заплати много над прага, на интелигенцията, на образованите, кадърните. За жалост, част от техните гласове отидоха с преференции посока СДС.
169
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами щом народа не го иска няма да е премиер,ще намерят друг.Кой обаче би се навил като вижда как се отнесоха с Василев?То е малко като булка на сватба и да не я хареса родата.Като кажат,че ееди каква си *** им доказвай после,че не е!
168
3
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Истината никога не е помия. Аман от такива тарикати и финансови експерти като него. Фонда, управляван от Мики Маус губи парите на инвестиралите в него. Българите щаха да загубят, както загубиха с финансовите сделки на другото юпи Милен Велчев. Жалеят мисирките за Бойко Борисов, но това си е техен проблем.
167
3
 
11
 
! Отговори
- преди 2 години
НЕЗАБАВНА "оставка" на ИТН!И оФчия народ да мисли като гласума!!!
166
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах т.нар. "пресконференция". Тошко (а не журналистите) задаваше въпроси, а джудето Хаяско отговаряше "не съм бил аз", "не зная кой" и "не съм участвал". Ако това ви е новия модел, машалла!
165
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създателят на Пеевски е мики Маус - Ники Василев
164
1
 
10
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 2 години
A oт коя квота беше министър в две правителства, а шматка недорасла?
163
4
 
12
 
! Отговори
И Тоз Нестава преди 2 години
ИТН = Има Такива Нахалници
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задкулисието вън!
161
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тамън ги махнахме тези царедворци и придворния им шут Слави и вие пак ги върнахте да ги гледаме по телевизията. Има ли такива нахалници, като вас?
160
5
 
7
 
! Отговори
ей не се научихте преди 2 години
ква еврозона другарки и другари,цялата държава е станала зелени чорапи и чалга зона,баси
159
5
 
13
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
А дано, ама надали ! Целия трепереше, подскачаше и се изчервяваше. А двамата сценаристи бяха с изключително недостойно поведение ! Обиждане и иронизирането на журналисти е запазена марка на друга персона, защо го повтарят? Обикновенно това е защитна реакция, както те хванат по голо дупе. Да не говорим за набиването на "Нали сте умна, мислете?" Това на всички го повтарят - и на Цветанка Ризова така се изцепи.
158
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен единственият шанс на България е обединение на всички комунистически партии: БСП, ДБ, Мутрите. Те могат да поведат България към светли бъднини.
157
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плачкай ники, плачкай, по-добре ти, отколкото майките и бащите ни. Безродник, глобалист, неолиберал. с една дума човешки ***
156
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЕ КВИ СА ТИЯ ВЪПРОСИ, ВСЕ ЕДНО ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ТИЯ ПАЛЯЧОВЦИ? НИ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ СА АУТ НАЕСЕН!