Стефан Янев: Партиите да сформират стабилно правителство

Принципът "проба-грешка" не е вариант, отбеляза служебният премиер
17 юли 2021 12:05, Петя Славова
48
Стефан Янев: Партиите да сформират стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

"България има нужда от стабилно правителство, от управление, което дава перспектива и възможност. Принципът "проба-грешка" не е вариант, партиите трябва да намерят диалог и да сформират парламентарно мнозинство", заяви служебният премиер Стефан Янев, който днес е на посещение в Балчик.

Стефан Янев взе отношение и за внесеното във Висшия съдебен съвет предложение на Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Още по темата

"Запознат съм със сигнала на Бойко Рашков, който има своите основания. Нееднократно сме говорили, а и обществото очаква смислена реформа в съдебната система", категоричен бе Янев.

"Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и хората да са спокойни. Разбира се, това минава през много по-широк кръг въпроси. Очаквам следващата седмица, когато бъде свикан парламентът, той да е в състояние да сформира стабилно мнозинство с ясни приоритети и цели", каза още служебният премиер.

Според него дискутирането на принципа "проба-грешка" не е добрият вариант, по-скоро трябва да се разчита на диалог в партиите в рамките на парламента, които да намерят основата. И добави, че страната ни има нужда от управление, даващо перспектива и възможност, и продължаващо първите стъпки, направени от служебното правителство по отношение на изразходването на обществени средства.

Днес служебният министър-председател проведе среща и с кмета на Балчик и областния управител на Добрич. Основна тема на разговора е била летния сезон и туризма, предаде БГНЕС.

"Търси се решение на всеки един проблем в сектор Туризъм", посочи още Янев.

Според него Ковид-19 кризата е проблем, но не най-големият за бранша. Той е на мнение, че трябва да се гони балансът между здравните и икономическите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Знаещият преди 2 години
До ЧебурашкаФуражката деформира най много вътречепното съдържание като го прави много ГЛАДКО ! Като надут плондер , балон , топка!
34
0
 
2
 
! Отговори
Спокойният преди 2 години
ЗАЩО ТОЛКОВА СЕ НАПЪВАТЕ ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО? Задават се следващите избори и да се надяваме политическият *** да бъде изхвърлен , заедно със зеленото недоразумение и цялата му кохорта от пишман министри!
33
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 2 години
Строй се ,преброй се и марш да правите правителство. Ако не искат по-добре ги водете за разстрел.
32
2
 
4
 
! Отговори
с нам и Бог! преди 2 години
От партии файда няма! Само борба за власт има!
31
0
 
4
 
! Отговори
Що е Партия? преди 2 години
- Разделяне на парчета - партиди. Ха сега обединявайте се при епидемията!
30
3
 
5
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Вместо на Николай Василев, да бяха предложили на Стефан ЯНев. Далеч по-обрано и смислено се държи. ама там при тях на почит е ***-ашкото държане.-
29
5
 
3
 
! Отговори
БОКО Е КАУЗА преди 2 години
ГРЕШКАТА МУ БЕШЕ ,ЧЕ НЕ ПРИЛОЖИ ТОТАЛНА ПРИВАТИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ....А Я СПРЯ ЗА ДА НЕ ДРАЗНИ КОМУНИСТИ И РАЗНИ ЛЕВИЧАРСКИ ХАЛГЪЗНИЦИ НА ХРАНИЛКА В РАЗНИ ФАЛИРАЛИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ , И Е НОРМАЛНО СЕГА ДА МУ СЕ РАТ НА ГЛАВАТА......."СЪВСЕМ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ"!---"УМ -ЦАРУВА ....УМ РОБУВА ---УМ ПАТКИ ПАСЕ"
28
5
 
7
 
! Отговори
Схемата се повтаря преди 2 години
Хуната се усети че вместо да се превърнат в Лукашенко 2, може да завършат като Чаушеско!
27
3
 
4
 
! Отговори
you преди 2 години
Да живее чалгата и простотията
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БОКО Е КАУЗА....Как бе? Нали приватизира Булгартабак. Шитна го на Пеевски...И Булгартабак изчезна.После Емил Караниколов, необразованият ръководител на "Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол", за отплата стана министър на икономиката - един от най-неадекватните в историята ни. Сигурно и лично отговорен Фолксваген да не изберат България.
25
0
 
4
 
! Отговори
you преди 2 години
До 2030г. в тази държавица ще останат около 5млн.от които 3млн. пенсионери,които съответно пенсии няма да имат и другото ***,ако и те не са избегали да търсят по добър живот.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стабилно правителство с премиер Хари Потър (НИКИ ВАСИЛЕВ).
23
9
 
2
 
! Отговори
БОКО Е КАУЗА.... преди 2 години
ГРЕШКАТА МУ БЕШЕ ,ЧЕ СТОПИРА ПРИВАТИЗАЦИЯТА И РЕСТИТУЦИЯТА В ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА ....ЗА ДА НЕ ДРАЗНИ КОМУНИСТИТЕ!---СЕГА Е НОРМАЛНО , ТЕ ДА МУ СЕ РАТ НА ГЛАВАТА...!
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до26 , Я пак за младите и българският етнос ?! Пий си хапчетата и не се обаждай за неща които не разбираш ! Или още ти се привижда боко ?
21
5
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Пак ще ви изпържат ..."стабилно" и тая зима! НЕМА ЛАБАВО ПРИ ФИГУРАНТА!
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Янев, управлението ви е военно и фашизирано. Цивилните граждани ще се примирим, поне онези над 50г. Младите ще напуснат на мощна вълна държавата, същото ще направи всеки жизнен роден и чужд бизнес.ВИЕ УБИВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС. Дори няма да сложа възклицателна, защото вече нямам емоции. ВИЕ ЩЕ ТВЪРДИТЕ СЛЕД ГОДИНИ, ЧЕ ЕТНОСЪТ НЕ Е БИЛ НА ВАШЕТО НИВО.ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТСТВО, ПРОКЛЕТА ДА Е НИНОВА, МАНОЛОВА, ТРИФОНОВ И ХАДЖИТОДОРОВ!
19
5
 
6
 
! Отговори
Мики маймунът преди 2 години
Бря, бря...Този откри топлата вода. Че кой не иска стабилно правителство от гражданите на България? Въпрос на знание и грамотност, а не като ИТН.Те са по смешни и от Тошко Африкански с бански.Повтарят се неща,като балкански папагали.Нищо, че в природата няма такива животни,но у нас си ги отглеждаме десетки години.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз не съм бойковистТи си просто един комунист.
17
4
 
5
 
! Отговори
Аз не съм бойковист преди 2 години
и не съм герберист, аз съм един брой човек.
16
3
 
10
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Какво стабилно правителство ,като всички са скочили от едни клони ,сега чалгара им подсвирква и подхвърля бананчета и си прави шоуто ..Същото ще е и в парламента джунгла с врякане ,крякане дърпане лапане докато се наместят .Кой от канещите се да лижат но на всяка цена да управляват е създал стабилност и доверие.Загубени години и гламав народ повярвал за пореден път си го заслужава.