Нешка Робева: Слави Трифонов не познава народа си, утре ще съжалява

Идват нови лица, но със стар манталитет и мислене, убедена е тя
19 юли 2021 10:40, Анисия Иванова
270

"Ние наистина не можем да бъдем народ. Населяваме една географска ширина и това е. Всичките надежди на народа ни, че нещо ще се промени, че новите лица идват... Идват нови лица, но със стар манталитет и старо мислене. Чух обръщението на г-н Слави Трифонов към народа. Той казва: Вие ме познавате, и е убеден в това, което иска да направи. Но той не познава народа си. Този народ, който днес му ръкопляска по концертите, утре ще го накара да съжалява стократно, че се е заловил с нещо и не го е довел докрай." Това заяви в студиото на "България сутрин" легендата в художествената гимнастика Нешка Робева.

В скорошен пост във Facebook тя призна, че не е гласувала на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Още по темата

"Това ми е вторият път, в който не гласувам. Твърде сложно става едно гласуване. Да си преместваш регистрация, това трябва да се облекчи. Апатията, която обхваща народа ни, някак и мен ме притиска. Този предстоящ живот вече не е мой, той е на младите хора, които трябва да се усещат българи и удобно на своята земя. На президентските избори ще гласувам. В момента най-стабилно стои г-н Румен Радев",
обясни Робева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ политиците ни се държат толкова фамилиарно и дори просташки, че губим усещането, че държавниците ще могат да ръководят държавата. Робева иска политиците ни да вдъхват доверие.

"Започнахме Прехода с твърде неподготвени хора и изведнъж всичко се зачеркна. Поставиха под един знаменател този, който е работил добре и този, който е злоупотребявал. Нямаше приемственост. Ние нямаме потомствени политици", категорична е най-добрата ни треньорка по художествена гимнастика.

Робева сподели още, че е объркана след представения от Слави Трифонов проектокабинет. И отбеляза, че Николай Василев, чиято кандидатура за премиер набързо беше оттеглена от "Има такъв народ", е човек с опит в администрацията и управлението на държавата.

"Не може всеки, който е бил в управлението, да бъде сатанизиран. Така се подхожда и към ДПС. Зад тази партия също стоят избиратели. Кои сме ние, започваме всички други да ги изхвърляме, защото не гласуват за български партии. Защото не им вярват! Харесва ми министърът без портфейл. Трябва да се отдели специално внимание върху ромската общност. Впечатли ме наблягането на знанието на много езици. Да, трябва да знаят английски и задължително руски. Каквито и дипломи да представиш, тук въпросът е какъв е опитът", посочи Нешка Робева.

Според нея Слави Трифонов е избързал с представянето на хората, които трябва да управляват държавата.

"Искам да видя мисълта за народа и държавата. Категорично не е уместно в момента да се дава път отново на неолиберализма - силният изяжда слабия. Битува мнение, че всеки може, ама е мързелив. Не е така. На едни природата е дала повече. Тези, на които не е дала, трябва да се подпомогнат да изживеят този живот", убедена е легендарната треньорка.

На 12 декември Нешка Робева смята да чества с голям концерт 20-годишнината от създаването на нейната трупа. Това ще бъде и последният спектакъл.

"Искам да се сбогувам с публиката и да ѝ благодаря. Много ми се иска да го направим и ако няма специални мерки, ще го направим на 12 декември в Зала 1 на НДК. Иска ми се да няма нови избори и да усетим, че нашите политици сядат на масата и мислят за държавата и народа", завърши Робева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
17
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
Нешка да не дава акъли и да не плюе народа ни! Преди време нали беше се включила при Барековците и говореше,че ако се издънят лично ще ги "хване за яката"и ще ги изхвърли,но не видяхме никой изхвърлен! Мук бил добър политик,не трябвало да се връща"неолиберализма",а програмата на този е от наръчниците на ултралибералните писания.Когато народът ни ръкопляскаше на момичетета, тя тънеше от щастие,но сега решила,че не сме народ! Да си гледа бухалките и да не се занимава с неща,за които няма капацитет
124
2
 
5
 
! Отговори
Елдорадо преди 2 години
Защо ме изтрихте БЕ ***... приключих с тоя сайт...!!!
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 128Образованието може да го получи всеки, въпроса е, дали си човешко същество а не някакъв при мат :)))
122
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в тая държава кой не разбира от политика вече. Пожарникари сценаристи спортисти най много таксиджиите знаят как да оправят държавата
121
5
 
13
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Нешке вие циркаджийте от шоубизнеса не се изказвайте за управлението на държавата.Това не ти е съчение с топка и лента!
120
2
 
12
 
! Отговори
Все повече преди 2 години
се убеждавам, че Слафчо ще научи некои неща по трудния начин
119
5
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
До 110Шефе, Странджата си е Странджа и той си има своята идентичност, ти да си видял да псувам някой???)))не че не заслужава Радев.Аз цепя дърва, ако прочетеш нещо за дървата, значи много съм набрал на Радев.А това, че съвпадат мненията ни е чудесно. Но и тия които са против пак е чудесно, така изпъквам аз като много културен))) ха ха ха
118
8
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Нешка Робева е много добър треньор - специалист по това с което се занимава. Такива са и 90% от българите. Като цяло в България има само една реално НЕКАДЪРНА прослойка - политиците.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците разделиха хората.Едни са били доволни от живота си в миналото, други са доволни в момента. Нормално е. Но едно не е нормално да позволяваме корупция, ниско ниво на образование, неуредици в здравеопазването и виждаме резултата. Хубаво е, че вече има възможност за малък и среден бизнес, но отново никой не му помага, а точно обратно. Големите фирми с гръб и помощ от банки, унищожават малките. Затова не харесвам партиите. Избира ги уж народа, а накрая.....Затова харесвам отделни личности!
116
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115Целта му беше да влезе в парламента (да си спаси кабеларката), не е очаквал че толкова хора ще гласуват за него :) Ако осъзнава че не става за политиката, би требвало да не лъже простолюдието с "конкурси" за политици, ама отде толкова акъл при него :)) Да си пее за червеното ферари и за едната женичка с бронзов тен до всеки челяк, кво се занимава с космонавти :))))
115
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 ГОДИНИ НАРОДНО ШОУ, ТОЧНО СЛАВИ ПОЗНАВА НАРОДА...
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дая нагълта парите на Цветан Василев и тогава лъжеше всички, че Барека е човек на който трябва да се вярва :). Тая няма достоинство и се продава на пазара.
113
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЙ-ДОБРЕ ДА СИ ВНЕСЕМ ПОЛИТИЦИ КАКТО ВНАСЯМЕ И ДРУГИ ДОБРИ НЕЩА И ДА СИ РЕШИМ ПРОБЛЕМА.
112
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма, как държава с толкова опростачено население да се надява на просперитет и благоденствие.
111
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България от акълите на червени бабички и отрочета на ДС стигна дъното не заради други..
110
17
 
13
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
На Нешка не можете да и стъпите на малкото пръстче на постженията и за всичко, което е направила в спорта. Името и ще остане в история на Художествената гимнастика, Няма значение дали по убеждения е зелена, червена или пембена! Обидите и плювните ви няма да се отразят на световната и слава и на това че успя да прослави България. Да е жива и здрава! Научете се да уважавате мнението на хората, а не да се държите като неандерталци!
109
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв народ, той Дългия вече и физиономията си не може да познае...
108
6
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Може ли пример да бъде Божков с 4 убийства дето знаем..изнасилвания стотици, колко бой са изяли мъжете на жертвите от неговите маймуни. Това нормално ли е??? За Радев е. Ето затова говорим. Само бой в динята му и това е..ек ей..
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЩО БОЙКО ИМАШЕ ЛИ НАМЕРЕНИЕ ДА УПРАВЛЯВА? 10 ГОДИНИ НАСАМ-НАТАМ И САМО ПИАР
106
5
 
21
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Тя Нешка Робева много го познава народа и затова подкрепяше Бареков.