Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция, но на хаоса и безотговорността

Служебният кабинет издълба разделителни линии, заяви тя
Обновена: 21 юли 2021 09:54 | 21 юли 2021 09:52, Александър Попов
229
Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция, но на хаоса и безотговорността
Снимка: БГНЕС

Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител. Те се проведоха при ниска избирателна активност и натиск на служебното правителство към представители на ГЕРБ, заяви от трибуната Десислава Атанасова от ГЕРБ - СДС в декларация от името на парламентарната група. Днес сме свидетели на блокаж на цели държавни системи във времена на икономически предизвикателства. В 46-ото НС нашият опонент ще бъдат не парламентарните групи на другите политически сили, а хаосът и безотговорността.

"Действията на представители на служебния кабинет, издълбаха още разделителни линии в българското общество. Вместо предсрочните парламентарни избори да разрешат политическата криза, те я задълбочиха и днес сме свидетели на фрагментация на политическата система и невъзможност да се конструира стабилно управление. В 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, ще бъде хаосът и безотоговорността за държавата", заяви още Атанасова.

Още по темата
Тя заяви, че ГЕРБ-СДС не разчита изборния резултат като победа на политическа сила, а огромно предизвикателство, поставено от българските избиратели, което изисква възстановяване на политическия диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство. "Това са трите най-важни условия за справянето със здравните, икономическите и социалните проблеми, които стоят пред нашето общество", зави още Атанасова и допълни, че не ги е видяла в приоритетите на "Има такъв народ".

Тя подчерта, че ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление, защото няма как да подкрепят една неолиберална програма, чиито акценти са приватизацията на единствената държавна банка, концесионирането на магистралите и радикалното съкращаване на бюджетните разходи.

"На онези от вас, които се самозаблуждават, че това е дясна политика, ще кажа, че това е политика, свързана с реалностите от края на миналия век", каза още Десислава Атанасова. Тя подчерта, че ГЕРБ няма как да подкрепи програма, при чието изпълнение ще бъде унищожена инфраструктурата на дребния и малък бизнес.

Десислава Атанасова отправи и обвинения към служебния кабинет, след който ще остане конфронтация в обществото.

За съжаление през последните 2 месеца се изгуби време да се унищожава ГЕРБ, а можеше да се използва за решаване на предизвикателствата пред България.
"Най-тежки удари нанесохте на здравната система, прекъснахте ваксинацията на прага на четвъртата вълна на коронавирус. Вместо за подготовка на болниците за прием на пациенти, уволнихте проф. Кантарджиев, атакуваха се най-големите ни здравни заделения", допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някъде прочетох, че трябва да си пълен ***, за да говориш за оправяне на хаос, при положение, че хаоса е резултат от 12 годишното ти управление. Но въобще какво да се коментират глупостите на Герб. Узакониха се като бизнесмени с пари откраднати от нас. Моята малка фирма се бори с вятърни мелници и главната ми вина е, че за моята фирма няма кой да се обади на банката и да гарантира, че ако ми дадат огромна сума, след 5 години ще видят резултата. Визирам как са давани на Пеевски и др. подобни..
42
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са толкова жалки вече и нагли...
41
7
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
Друго си е да си добре структурирана, крадлива *** и да хвърляш прах в очите на хората, че ще си опозиция. Дано децата им да ги затрият тия
40
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провинциално излъчване не означава, че човек е от провинцията. Означава, че според умствените си възможности или ще се пребори с него или ще си остане завинаги. Атанасова е типичен пример за второто. Пред нея дори Нинова ми изглежда доста интелигентна...
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забелязахте ли как Карадайъ ни заплаши отново :)))) Тоз номер вече не минава български турч аля, не сте яли бой скоро явно :)) Ако Турция ни нападне, какво ще стане според теб Карадайъ .....хахахахаха :)))
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
некаква калинка ли жужи?
37
7
 
19
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
Мафиотската банда на герб трябва да бъде унищожена до крак , а нейните лидери воглаве с Борисов да бъдат вкарани за много тгодини в затвора за разрухата през последните 12г. управление !!!
36
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провинциалният произход е до Гроб!
35
6
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГЕРБ СА ХАОСА И БЕЗОТГОВОРНОСТТА В БЪЛГАРИЯ И С 30 МИЛИАРДА НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ ЗАРОБИХА ДЪРЖАВАТА ОТКАКТО Е БОРИСОВ НА ВЛАСТ, ЧЕ И 10 МИЛИАРДА РЕЗЕРВИ ИЗХАРЧИ НА БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ И ТОЗИ СУБЕКТ БОРИСОВ Е ОЩЕ ЖИВ! ДА НЕ ГОВОРИМ , ЧЕ НАНЕСЕ 10 МИЛИАРДА ЩЕТИ НА БЪЛГАРИЯ КАТО РАЗТРОГНА ДОГОВОРА ЗА БЕЛЕНЕ И БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЖИВ!
34
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свърши се вашата, гербави ***! Скоро се връщате на село!
33
2
 
20
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
Много се радвам на колежката ПДП.
32
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу червената мъгла! Само ГЕРБ!
31
2
 
20
 
! Отговори
кучка преди 2 години
И тя плаши с Корона пандемийката :)))
30
7
 
12
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
О, комплекси, сигурна съм, че ти си от най-красивите и умните... Злобата говори за не много щастлив живот. Кой не ти пусна и ти е мъчно, а?
29
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атанасова е новият лидер на ГЕРБ, а Даниел Митов бъдещият президент! АМИН АМИН АМИН
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваши Чалгарски Величества, уважаеми бостански благородия, за какви се мислите вие, че ще управлявате и ще се правите на опозиция? Някакви благородници със синя кръв ли сте станали?
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците трябва напълно да забравят за всякаква наглост и да бъдат смирени! А на това трябва да ги научим ние! С много бой по каската. Никога повече не желая някой еднокнижник да ми обяснява как бил извънземен, защото папата го е галил по празната кратуна!
26
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 2 години
Много си грозна и неприятна.
25
7
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГЕРБ СА ХАОСА И БЕЗОТГОВОРНОСТТА И ТОВА ВСИЧКИ ГО ВИДЯХА ПЪРВИЯ МАНДАТ НА БОРИСОВ! ТЪЙ, ЧЕ ГЕРБ ПАК ЛЪЖЕ , НЕ ПАК А ОТНОВО!
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15 и какви кражби е спряло, колко са доказаните в съда?