Първан Симеонов: Радев не иска избори 2 в 1

БСП е най-приемливата подкрепа за кабинет, смята политологът
21 юли 2021 11:10, Красимир Ангелов
79

Ще прилича ли 46-ият парламент на предишния и какъв живот го очаква?

Малко по-вероятно е да бъде по-дълъг животът на този кабинет, най-вече защото, хората искат все повече. Може би само ДБ не съм забелязал да са хазартни играчи. Президентът и той не иска нови избори, не му се ще да се смесват избори, тъй като това може да мъти водата на иначе така предизвестената му победа. Това заяви в "България сутрин" изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

Още по темата
Той коментира и смяната на тактика от страна на Слави Трифонов и "Има такъв народ".

"Явно чете сигнала ясно, освен това ДБ даде да два ясни знака - ние не искаме председател на парламента, казаха те, тоест има един дух на омекотяване на напрежението", посочи Симеонов и продължи:

"Сега те вече имат над 110 мандата, така че сега трябва нещо да скалъпят, но трябва да видим БСП, тъй като са най-приемливата подкрепа за такъв кабинет. Дали ще се постигне някаква договореност, ще бъде добре и за БСП. Най-важното е, че БСП нямат думата, нищо не зависи от тях, и сега може да играят и това е най-интересното. ДПС - не може да забраниш на някой да те подкрепа. Има прагматици в политиката и има новонавлизащи, които говорят малко плакатно и сами си патят от това, защото сами си вдигат летвата. В българския парламент няма начин освен диалог и компромис", подчерта социологът.

И допълни: "Има такъв народ" лека по-лека ще започне да става партия, те са явление. Те вече са малко  обезвредени като взрив, ако получат такива непоискани подкрепи", каза още Симеонов.

Относно предложенията за председател на НС и министър-председател, социологът отбеляза, че "Има такъв народ", нямат право на повече грешки.

"Ива Митева е едно от попаденията. Ива Митева за министър- председател? Такива са слуховете, но не знам. ИТН нямат право на грешки.  Трябва да е фигура, която е проверена. Всички прожектори са се насочили към това, кой ще слезе като премиер", коментира Първан Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя освен голям манипулатор е и много грозен Няма ли кой да му каже поне други очила да си сложи ...
16
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Този изобщо не е в час и никога не е бил. Вижда само повърхността, която всеки вижда. Но важно е Първане, какво има в скритите слоеве, за които май представа си нямаш.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До червената пр***няХахахахаха... :)) Герберите не могат и да искат да се мерят с "тролчетата" :)) Писах че не харесвам БСП, ама става и така :)
14
4
 
9
 
! Отговори
червената пр***ня преди 2 години
кутев къде са въшл-ивите *** бе мръс-ник
13
11
 
22
 
! Отговори
.... преди 2 години
РАДЕВ СЪН НЕ ГО ЛОВИ, ОТКАКТО ГЕШЕВ МУ РАЗРОВИ ЧЕРВЕНОТО БЛАТЦЕ. МАЧКАЙ ГЕШЕВ !!! ПРОЧЕТИ МУ ПРАВАТА И ДА СЕ СВЪРШВА .
12
10
 
9
 
! Отговори
Интересно! преди 2 години
А откъде Първан Симеонов знае какво иска Радев? Приятели са и са го обсъдили ли? Единствената причина да пишете статий като тази е да манипулирате потенциялната ви аудитория. После пак кажете, че медиите в България не са манипулирани?
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички партии трябва да са в опозиция за да може на зима като почнат протестите всички партии да подкрепят протеста :)))
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 5 - За лидер като Путин трябва народ. За народ като българите - Слави, Радев, Бойко, Корнелия, Мая, Доган, Христо ....
9
3
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Тавариш, объркал си статията, да не са взели да ви дават водка до като цъкате коментари?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП са минало, не знам за какво ги слагате в сметките :) Проблема на българското общество е, че политиците ги накараха да не верват в тях, което е голям проблем по принцип :))
7
3
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Владимир Путин винаги звучи в ушите на предания русофил както морето шуми в раковината
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България дори не направи и най-малкия опит да се договорят с режима в Брюксел и да поискат примерно договор за безвъзмездна годишна субсидия от ЕС от 300-400 милион евро годишно докато потече евтината алтернативна американска газ, не! спряха Южен Поток ей така за нищо - дълбоко наведени на САЩ и ЕС.
5
7
 
6
 
! Отговори
Владимир Путин преди 2 години
Владимир Путин: "Сценарий, при който Украйна ще бъде превърната в напълно враждебна към страната ни държава, когато военната инфраструктура на НАТО е разположена на нейна територия, е неприемлив за Русия. И тези, които правят така, трябва да разберат, че арсеналът от действия на Русия в отговор включва, наред с други неща, военни мерки. В същото време е възможно определени стъпки на Русия да бъдат превантивни".
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя европейска колония е богата днес? Индия, Африка, Латинска Америка? Те са бедни и гладни след столетия европейско управление. Източна Европа е новата колония на Запада. За нея е отредено да е бедна и източник на евтина работна ръка.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха мутри вън, какво става фигурант, МИРНО, свободно.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Радев и кукловодите му ако знаеха какво искат, СССР нямаше да се разпадне и сега бившите републики начело с руската *** нямаше да тънат в мизерия и диктатури.
1
12
 
25
 
! Отговори
Фигуранта вън преди 2 години
Радев, оставка!