Гешев: Тази нелегитимна политическа цел е да се компрометира ВСС

Той се обърна към проф. Стоилов и се извини, че е принуден да подпише предложението
Обновена: 22 юли 2021 11:00 | 22 юли 2021 10:58, Нели Христова
343
Гешев: Тази нелегитимна политическа цел е да се компрометира ВСС
Снимка: БГНЕС

Всичко това, което се случва и ще продължи да се случва, е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи. Това каза главният прокурор на Иван Гешев на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

Гешев се обърна към проф. Стоилов с думите: "Извинявайте. Извинявам ви се и съжалявам, че сте принуден да подпишете това предложение с ясното разбиране, че то е един политически акт на изпълнителната власт, чрез служебен министър на вътрешните работи и министър на правосъдието, който политически акт за съжаление освен, че няма никакви юридически аргументи или квази юридически аргументи, в крайна сметка преследва една нелигитимна политическа цел", каза Гешев по повод предложението за предсрочно прекратяване на мандата му.

Главният прокурор заяви, че тази нелегитимна политическа цел е още на първия лист от изложението на служебния министър на вътрешните работи. „А, тя основно е не отстраняване на главния прокурор, а компроментиране и делигитимиране на ВСС, овладяване на части от съдебната власт или на цялата, и в крайна сметка нарушаване на основни европейски принципи като върховенство на правото, независима съдебна власт, разделение на властите и правова държава”, заяви Гешев.

Той каза и благодаря.

„Благодаря на своите колеги прокурори, следователи и съдебни служители. Благодаря им за това, защото всичко това, което се случва и ще продължи да се случва е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи, и защото представители на прокуратурата достойно и смело при спазване на закона направиха действия съобразно българския закон спрямо лица, които в предишни периоди бяха считани за недосегаеми. Хора, които разполагат с изключително голям финансов ресурс, хора, които работят за чужди държави, решиха проблема с телефонните измами към този момент, за което благодаря на колегите от МВР”, изброи Гешев. Той посочи още и че за първи път бяха подигнати обвинения на действащ министър от действащо правителство и действащ зам.-министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
10
 
2
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
*** ми изтри един нормален коментар?!А аз попитах?Гешев ли е виновен,че делото на Милен Цветков се точи вече 3 години,вместо да беше приключило за 3 дена?!За какво ривети против Прокуратурата?!Тя само издирва и посочва подсъдимите?!А те биват оправдавани и пускани от съдиите на Панов?!А никой и думичка не обелва за съда и съдиите?!Прокуратурата та прокуратурата?! А Лозан Панов се ослушва,подсмива се и потрива ръчички!Кой пусна русоблизеца Малинов да го награждава Путин,Гешев или съдията?!
237
6
 
2
 
! Отговори
пазара преди 2 години
Лозан Панов е най-леката жена от всичките ВССГешев бил ОБЕДИНИТЕЛ на нацията ???????WTF!
236
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябват повече протестъри. поне 20000 за изгонване на главен прокурор.
235
10
 
5
 
! Отговори
йорданка преди 2 години
Дори и да не е хванал всички, на мен ми стига и това ,че подгони Божков.... Щото ако се правите, че не знаете какво прави Божков от 20-30 години в България и нищо не му се случва, то толкова по-зле за вас....Колко трябва да си лицемерен, че да си мислиш, че Божков е невинен. Откакто президента каза, че вярва повече на Божков ме изгуби като избирател. Не може да си президент с нз си колко съветници и да не знаеш как действа Божков. Та дори и само заради Божков и Бобоков подкрепям Гешев...
234
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОКУРОРА НА МАФИЯТА СИ ЗАМИНАВА БЕЗСЛАВНО!!!
233
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВЕКА И ЗАТВОР ЗА ТЕБ И ПРЕСТЪПНИКА БОКО!!!!ч
232
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо разследва ли се за Тиквата, Шиши, Домуса, Пилето...?
231
7
 
15
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Излитай каскетуро герберска калинке.
230
5
 
10
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Всички сте за затвор или публичен разстрел плешо.
229
1
 
2
 
! Отговори
възмездие преди 2 години
Не сме забравили Васил Миков.
228
2
 
13
 
! Отговори
Винету преди 2 години
След като вожда на племето ГЕРБ отиде при Вебер за убежище и не бе удовлетворена молбата му , той отиде пък при Ердоган за убежище ...
227
1
 
12
 
! Отговори
Тигре тигре преди 2 години
Ало шефе - търсят те по мобифона
226
2
 
11
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Абе тия от ГЕРБ които бяха в НЕПЛАТЕНА ОСПуТКА , ДАЛИ СЕ ЗАВЪРНАХА , ИЛИ ОСТАНАХА В ПОСТОЯННА ОТПУСКА ?
225
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев на Тайния висш съвет: Истина е, истина, някой от вас ще ме предадат...............Юда Юристът: Кой, Учителю?
224
4
 
14
 
! Отговори
смях в залата преди 2 години
''Бяхме поканени'' , по повод НАХЛУВАНЕТО В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО !?
223
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ВСС се компрометира още с 8-те джуджета. Там освен на държавна издръжка са на издръжка и на Пеевски. За големите заплати които взимат от наще данъци и привилегиите които имат в замяна данъкоплатците не получават нищо.
222
3
 
9
 
! Отговори
:) преди 2 години
До логиката Хубавите неща бавно стават. Поне всеки от тях сега ще се самопосочи, като гербоподлога.
221
5
 
10
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 2 години
Защо и при управлението на ГЕРБ , чуждите инвеститори ЗАОБИКАЛЯХА България ?Защо крадохте бизнеса на наши и чужди бизнестмени?
220
1
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Той посочи още и че за първи път бяха подигнати обвинения на действащ министър от действащо правителство и действащ зам.-министър -------//////------- Ако може някой да ми обясни - какво достойно за хвалба има в този факт? Каква юридическа и обикновена логика определя повдигането на обвинения дрещу министър, като някакво извънредно постижение? И въобще повдигането на обвинение срещу когото и да било - защо е нещо свръхестествено? Може би Сийка Милева ще обясни?
219
2
 
8
 
! Отговори
логиката преди 2 години
До :)..Лошото е , че тия които трябва да бъдат изгонени , сега НЯМА ДА гласуват против СЕБЕ СИ , И ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ГЕШЕВ , НАЛИ ''ТЕ'' ГО ИЗБРАХА !