ГЕРБ vs Рашков: Сега морален стожер, през мутренските години шеф на НСС

МВР шефът се заканил да се справи с партийния лидер
Обновена: 23 юли 2021 13:19 | 23 юли 2021 11:15, Камелия Цветанова
465

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандал в парламента по време на изслушването на служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на правосъдието Янаки Стоилов за искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков обвини Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията.

Още по темата

„През 90-години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба. Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов“, каза той.

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихте с вашия лидер, но има време“, отговори му Рашков.

Това предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ.

Според Томислав Дончев днес парламентът е ударил дъното.

„През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947 г.“, отсече той.

А Бойко Рашков намекна че е възможно бивши министри да бъдат задържани. Той го направи след подвикване от залата с въпрос кога ще има арести.

"По отношение на лица от бившето правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8 милиарда и 600 милиона лева! Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки", каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
13
 
17
 
! Отговори
:-) преди 2 години
До Малко историяТо верно много малко история има в написаното от теб. Само че тогава министър -председателят Виденов беше пожертван, при това заедно с целия български народ и с българската икономика от запад, защото управляваше като българин. И сега рутят на Унгария икономиката и гледам вече сто форинта са два лева... само че унгарците виждат, че Орбан милее за страната си и го подкрепят, а не като тука Мутри и чалгопитеци да избират.
18
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така става ,като давате назад от десните партии и слагате ляв шапкар. Малко да заспи едно общество и идват болшевиките. Те винаги чакат и дебнат 10 20 30г ... за тях няма проблеми. Това работят. Бъдете нащрек и мислете няколко пъти.
17
29
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла сутрин слушам как Рашков съсипва мутромилиционера Гешев! Тотален кеф!
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахаха - "Съжалявам само, че не се справихме с вашия лидер" :)) Еми Бокича тогава е бил охрана, не е бил голема риба :)) Ако беше голема риба, щеше да е един от малцината оцелели :) Видехте колко босове си заминаха през "прехода" :))
15
3
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Ще кървиш, ***, няма да минеш между капките.
14
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек има поглед на болен,не физически ,а душевно болен.Може някога да е бил фактор,но сега методите му просто не вървят.
13
29
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинските гербави сълзи предстоят. Кървавите сълзи.
12
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, кой заплашваш ти бе....??? П-ияница долна
11
18
 
10
 
! Отговори
:-) преди 2 години
пРАВИ СА ОТ герб. Действително колкото е могъл през мутренските години Рашков се е борил с мутрите като шеф на Националната следствена служба... обаче па Бойко тагава ПРЕЗ МУТРИНСКИТЕ ГОДИНИ си е бил какво ааааа.... хахахахахаха СЕТИХ СЕ ... ГИМНАСТИЧКА С БУХАЛКА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР.... АМА ЩА НЕ СЕ Е КЛАСИРАЛ ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ДА ВЗЕМЕ ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА БУХАЛКА А ДОГАН ЗА ОБРЪЧ Е НЕИЗВЕСТНО...
10
17
 
46
 
! Отговори
Малко история преди 2 години
Рашкоф беше шеф на НСС, по време, в което майка ми, директор на училище, получаваше 3 долара заплата, ставаше в 3 да се нареди за хляб и няколко нощи залягахме по пода, защото имаше престрелки между банди на нашата улица. Сутринта имаше и труп. Толкова за миналото на този радетел за благоденствие на народа и морален стожер.
9
43
 
25
 
! Отговори
Юрист преди 2 години
Браво колега Рашков! Отърви всички нас от тая мафиотска клика!
8
27
 
19
 
! Отговори
Мишо бирата преди 2 години
Ало ваньо и др.Знайни и незнайни жертви на хунтата
7
5
 
36
 
! Отговори
GG преди 2 години
Слави с ДПС вкараха 3ма агенти на ДС в парламента ! 2ма от ИТН - Иван Хиновски (кодове име - ХАБОВ) и Николай Радулов ! Честита ви промяна !!!
6
38
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че по-голяма мутра от Борисов има ли? Сикаджия, главен секретар на МВР. ПО негово време има над 100 неразкрити убийства на знакови личности от ъндърграунда. Значи Биков е видял Рашков като шеф на НСС, но не е видял Борисов като главен секретар на МВР.
5
32
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджиите удобно забравят за това кой е работил в ЦСБОП през "най-мутренските времена" под псевдоним "агент Буда". За непросветените, ЦСБОП от 90-те е наследник и по функции, и по персонал на 6-то управление на ДС, известно като това за мокри поръчки и "опраскване". Много избирателно си подбирате фактологията, струва ми се.
4
24
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах го...налуден поглед, фашизиран тип, гнусно ченге.
3
24
 
44
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Рашкоф, май забрави че първи член от конституцията го няма? Интересно какво си преподавал, как изглежда правова държва? Като те чета , много зле.
2
13
 
20
 
! Отговори
Тия преди 2 години
Всичките ги свърши Тоше! Даде им и хляба и ножа на Рашковци!
1
33
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бойко рашков ДАМАДЖАНАТА е МРАКОБЕСЕН КОМУНИСТ, директно до стената трябва да се нареди,както и всеки от БСП!