Рашков за решението на ВСС за Гешев: Безотговорност

Аргументите на кадровиците не били на юристи
46
Рашков за решението на ВСС за Гешев: Безотговорност
Снимка: БГНЕС

МВР шефът Бойко Рашков призна, че не е изненадан от решението на ВСС по искането на министъра на правосъдието Янаки Стоилов за започване на процедура за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Вчера кадровиците на правосъдната система решиха да отхвърлят искането на Стоилов.

Още по темата
"Решението на ВСС за главния прокурор Иван Гешев е очаквано, а аргументите не са на юристи. Категорично го казвам това. Трето, съзирам в това поведение на членовете на ВСС абсолютна безотговорност", коментира Рашков.

Според него те не са на нивото на Конституцията и на закона, където се предвижда, че членове на ВСС са хора с високи нравствени качества.

Рашков коментира, че ВСС е получавал и неглижирал сигнали от най-различни организации в правната гилдия за главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
На стари години -Балерина! Никога не е късно да станеш за резил! Черепов е добър кукловод!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков си мисли, че неговото мнение е единствено вярно. Какво самочувствие има човекът, който е участвал активно във Възродителния процес. И той говори за морал.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както прокурори могат да обвинят политици, а съдии да ги осъждат - така и политиците трябва и могат да реформират, променят и изискват от съд и прокуратура. Няма недосегаеми в демокрацията. Прокуратурата ни не трябва да е като в диктаторите режими. А за съжаление - май е
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
27 Рашков действа по старому, като в соца, всичко е на комунистите, цялата държава. И сега, я овладяха почти цялата. Гешев и ВСС, са последните демократични институции, оцелели след погрома на тайфуна "Божков/Радев/Рашков".
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безотговорно е, да се отправят политически обвинения , базирани на публикации в медиите. Да не би пък, простатата да се обажда лошо? При толкова дамаджани...
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е възможно държавен чиновник да притежава 19 (ДЕВЕТНАДЕСТ) недвижими имота? Как ги е придобил? От къде са парите? Само кенефите му са 12? С него стават 13! рашкоф трябва да отговаря пред народа! Как е забогатял този мастит чиновник?
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес сутринта по тв-то един умнокрасавец твърдеше че Мая М и Таня Дончева се били променили от преди десетина години когато бяха членове на бсп. Сега вече са чистички и умнички и на тях може да се разчита. Аз си помислих дали след някоя и друга година може да казват същото и за ББ. Нали хората имали право да се променят.
28
1
 
20
 
! Отговори
Този човек преди 2 години
Не е добре с нервите! На неговата възраст е нормално! Губи мъжествеността си и изпада в такива състояния! Лошото е че го показва публично! Съдии и адвокати му се смеят и недоумяват! Защо не си трае и не си гледа имотите? Е, получил е заповед от Решетников! Обаче има подробност: от ЕС няма да допуснат някой като Путин да се разхожда по границата им и да извършва партизански действия!
27
0
 
12
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
ВСС СЪВЕТ СЕ НАЗНАЧАВА ПО КВОТИ ОТ ПРЕЗИДЕНТ, ПРЕМИЕР И ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНО ПАРТИИ! МНОГО ЗЛЕ СИ С КОНСТИТУЦИЯТА ДРУГАРЮ НЕЗНАКОМОВ! А ОТ ГЕРБ НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАХА ОТ ПРАВОТО СИ ДА ПОСОЧАТ КАНДИДАТУРА ЗА ГЛ ПРОКУРОР И ТОГАВА ОТ БСП ПОБЕСНЯХА, ЗАЩОТО НЯМАХА С КОЙ ДА СИ ИЗМИЯТ СРАМА! МНОГО СИ ЗЛЕ! ОБАЧЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ ЩЕ ЯДЕМ ДЪРВОТО ТЕПЪРВА! ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА, КОИТО СА МАЛЦИНСТВО В ТАЗИ СТРАНА!
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек Рашков е много безочлив, и продължава да си играе цирка. Накрая Радев ще го отнесе, той носи отговорността за такива от''качалници като Рашко и Кацаров.
25
1
 
19
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Точно заради решението на ВСС има независима съдебна власт! Не се влияе от политика, министри и парламент! Обаче дърт комунист като Рашков няма как да го разбере! Обучението в гру е за цял живот!
24
0
 
19
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Като си комунист не значи че си юрист.
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за 19-те имота?
22
1
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Комунистите, като Бойко Рашков, са си свикнали да са над ВСС, но този път не им се получава. Яд и скърцане със зъби с/у Гешев, че разкри КГБ шпионската мрежа и с/у ГЕРБ, че не работят за Руските интереси в БГ...
21
1
 
24
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Всички май се заразиха от Фигуранта Радев! Смятат че могат да вършат безотговорно простотии, и да държат сметка на всички, а на него...никой!
20
0
 
18
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Ами то няма нужда от ВСС явно. Ето появява се едно министърче назначено за два месеца и направо казва какво да става.
19
1
 
8
 
! Отговори
Инж+ преди 2 години
Поредните заблудени хорица, които не могат или не искат да разберат, че са служители на Бг. Ако не защитават интересите на държавата, просто работодателят/т.е. ние/ ги освобождава и толкоз....
18
5
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
е мисля че е голям капацитет по право че да прави това ----- Какво общо има тук правото? Правото е система за търсене на истината, а не казва кое е истина. А освен това законите имат буква и дух.
17
1
 
28
 
! Отговори
Амнезия преди 2 години
КАКВА НАГЛОСТ И АРОГАНТНОСТ ВОНИ ОТ ТОЗИ АГЕНТ НА ДС... ЧЕ Е РЕКЕТИРАЛ ВСИЧКИ ФИРМИ НАВРЕМЕТО ПЪТУВАЩИ ПО Р.ДУНАВ КЪМ СЪРБИЯ С ПРЕЗУМЦИЯТА , ЧЕ ЩЕ ПРОДАВАТ ЕМБАРГОВО ГОРИВО И БЛАГОДАРЕНИЕ НА РЕКЕТА СИ Е КУПИЛ 19 ИМОТА С 30 *** В ТЯХ , ЗА НЕГО Е НИЩО . НО , КОГАТО ГЕШЕВ Е АРЕСТУВАЛ ЧУЖДИТЕ АГЕНТИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО , ТОВА Е ВЕЧЕ ГРЯХ СПРЯМО СССР-ТО . И ТОЯ КАТО ВЕРЕН СЛУГА НА КГБ И ДС ПРАВИ , КАКВОТО МУ ЗАПОВЯДАТ ОТ МАСКВА И радефф...
16
37
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Банкянския Отшелник е в състояние на...кръгова отбрана.Модела Боко се...разпада и за сега остана само Гещефтурата го отбранява,с част от висшите...магистрати.Като се има в предвид,колко са им...възможностите,скоро ще вдигнат...бялото знаме.