ИТН трябва да разбере, че думата "коалиция" не е мръсна

Ще излъчи ли 46-ото Народно събрание правителство?
25 юли 2021 10:55, Ния Христова
51
ИТН трябва да разбере, че думата "коалиция" не е мръсна
Снимка: БГНЕС
Изборите вече са в историята, на денвен ред е съставянето на правителство. Консултациите при Румен Радев минаха, като единствени ГЕРБ не се явиха с мотива, че президентът не може да бъде обединител. 
 
Ще излъчи ли 46-ото Народно събрание правителство?
 
"Има положително развитие в подевението на "Има такъв народ". Когато влизаш от една сфера на дейност, в която си много успешен - шоубизнеса, в друга сфера на дейност - политиката, трябва да си много сериозен. Трябва да ти е ясно, че няма да си успешен, ако не използваш друг инструментариум и голям екип хора", заяви  в ефира на bTV политологът Димитър Аврамов.
Още по темата
 
Според него е важно ИТН да разберат, че в политиката "коалиция" и "приоритети" са добри думи, както и че съставянето на нещо общо, а не само наше, също е добро. 
 
"Не може да очакваш подкрепа от хората, ако не кажеш искаме да дадете ваши министри. Когато някой застане с лицето си, той носи политичесак отговорност", коментира политологът.
 
Социологът Кольо Колев смята, че думата "коалиция" не е мръсна и ИТН трябва да водят преговори за правителство с коалиционни партньори.
 
"Коалиционните партньори ти гарантират възможността да имаш стабилноуправление и да можеш да пранираш за напред. Надявам се, че зад тази категоричност и демонстрация на сила текат и друг вид преговори, а именно за реално коалиционно управление", каза още той. 
 
Според него без коалиция е невъзможно да има дълготрайно управление на ИТН.

51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я ДПС-ТО ПУСНЕТЕ ДЕБЕЛОТО ПРАСЕ ПЕЕВСКИ ДА ЗАКВИЧИ КАТО ЙЕРИХОНСКАТА ТРЪБА. ДЕ СТЕ ГО СКРИЛИ, ДА НЕ Е СТАНАЛ 500 КИЛА?
44
1
 
1
 
! Отговори
Да бе преди 1 месец
До Няма Такава ДържаваДо сега ДПС е е влизало в парламентарна коалиция най вече с БСП, на два пъти. И пак благодарение на БСП е възможна да са получавали дивиденти при управлението на ГЕРБ.
43
3
 
1
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 1 месец
Коалиция е мpъcнa дума. дпс и ГЕРБ я направиха такава.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президентът Радев обедини народа срещу тиквената мафия.Браво!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ИМА ИМА ТАКИВА ПРОСТАЦИ, КОИТО НА ПРОСТАЦИТЕ КАЗВАТ ГЕНИИ, А НА ГЕНИИТЕ - ПРОСТАЦИ.
40
3
 
0
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
Нямам представа колко ни е силна армията защото е комунистическа и никога НЕ СЕ Е БИЛА .......НО пък МИЛИЦИЯТА СА ДОСТА ОРГАНИЗИРАНИ и държат българският народ за гушата и за Таш аците . А некой мръдне или в гроба или в затвора или репресия и рекет... ,,,,, ...Абе България
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
???
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересното е, защо експерти се съгласяват, да бъдат министри в правителство на комунисти и чалгари? Има два отговора, защото и те са комунисти, или деца на такива, или от алчност и тшестлавие.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ИТН направят коалиция с една, или две от партиите БСП,ДПС,ГЕРБ, ще излезе, че са излъгани избирателите си преди изборите. Тогава ИТН, категорично отрече, да се коалира с една от тези партии. Но, тази лъжа, няма да е първата им. Очертава се правителство на БСП и ДПС.
36
0
 
3
 
! Отговори
Миро преди 1 месец
Мутри трудно разбират каквото и да било,камо ли от политика.При тях всичко е рекет
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще им четворна коалиция в новия парламент.
34
0
 
1
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 1 месец
Остатъчното българско население е толкова драстично фрагментирано и частите му противопоставени една на друга, че те вече не могат да бъдат лесно споени, отново. Проблемът е, че политическата система е такава, че не позволява доминация и управление на една част над другата;))) Затова, практичната ИТН ще трябва да глътнат много вода и да приемат социалната БСП. Космосът е хармония. Ако везната натежи в едната посока, на другото и блюдо, ще трябва да бъде сложено уравняващо тегло:)))
33
3
 
17
 
! Отговори
да, за съжаление преди 1 месец
Има Такъв Народ в Европа или по-точно една много изкукуригала и ПРОСТА нация с натресен от руснаците президент, която допусна чалгата, уличната тиня и марионетките на галевци и божковци да се докопат до парламента !!!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АЛЛАА АКБАР, ХАДЖИ ТОШКО ! ЗЛАТНИ АЛТЪНИ ЗА ЗЛАТНИ ПРЪСТИ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ НОРМАЛНОСТТА ! ПЪК АКО КАЖЕШ И ОДАЛИСТКИТЕ ЧАКАТ !!!
31
2
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Ако Христо Иванов беше допълзял на колене пред Тошко Африкански, щеше да излъчва повече достойнство ! Подигравателните усмивки на Тошко и Филип са показателни за унижението , на което подлагат "Градската десница" ! И това е само началото !
30
2
 
27
 
! Отговори
Цирк ! преди 1 месец
Само погледнете снимката - комунистът Бойкикиев почти прегънат угоднически подтичва да се докосне до ръката на дебелашки стоящият Тошко-аграрника ! Колко показателно за мизерната душица на софийската "градска десница" ! Вече тази "десница" трябва да се нарича Градска Дупедавница ! Позор за десницата на България !!! Трижди ПОЗОР, другарю Бойкикиев !
29
1
 
24
 
! Отговори
Да,коалиция преди 1 месец
Не е *** дума,просто вие сте мръсници.Но всичко се връща, ще дойде и вашия ред за изчегъртване . Животът е колело- след горе идва и долу.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да има правителство на ИТН.
27
1
 
22
 
! Отговори
дддд преди 1 месец
Уговаря се краденето на петорната коалиция в момента.Всеки ще има по някой кокал да дъвче,и разправя как думата КОАЛИЦИЯ вече не е ***.Нито коалициите с партиите на статуквото,каквито бяха до вчера БСП и ДПС.Така че очаквайте якото грабене!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, последната коалиция беше бая мръcна.