Рашков в НС: Ще получите доказателства за незаконно използване на СРС-та още днес

"Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни"
Обновена: 28 юли 2021 12:13 | 28 юли 2021 10:42,
285

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вътрешният министър Бойко Рашков обеща още днес да представи доказателства за незаконно използване на СРС-та. Това стана по време на изслушването му в парламента.

Обещанието дойде като отговор на изявление на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Повече от два месеца темата с подслушванията на политически лидери, активисти и общественици циркулира в публичното пространство. Тази тема започна конспиративно с медийна бомба от човек, служил си преди и с това за предизборна употреба. Стигна се до проверка на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, която не установи нищо подобно. Самосезира се и прокуратурата и прекрати производство поради липса на доказателства. През това време течеше предизборната кампания. Имаше партии, които конструираха цялата си предизборна кампания върху вашите недоказани твърдения с една единствена цел – внушение срещу политически опонент. Стигна се до прецедент – служебният министър председател да попадне във водовъртежа на съответния от вас „Бръмбаргейт”, каза тя, цитирана от Нова тв.

Още по темата
"Доста критично и бих казал неоснователно беше това изказване. Аз разбирам от тази материя, занимавал съм се дълго време с това. Ще ви дам в близките седмици достатъчно информация, с която ще се подкрепи обратната теза.

Спомням си много добре критиките, които започнаха с формирането на служебния кабинет. Още в началото на дейността на правителството казвахте "дайте доказателства, че са използвани неправомерно СРС-та. Ще получите доказателства още днес", категоричен бе Бойко Рашков.

"Искате да изброявам имената на лицата, подслушвани със СРС. но сте сбъркали името. Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни. Аз не се казвам Цветан Цветанов и такава информация законът не ми позволява да ви дам и колкото и да настоявате това няма да стане, подчерта Рашков и каза, че става дума за стотици граждани, подложени на ограничения върху техните права със СРС.

По думите на вътрешния министър стотици граждани са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и под разрешение на спецсъда, а двама министри са "наблюдавали безучастно как МВР и техни служби като ГДБОП и вътрешна сигурност и ГДНП са изпълнявали функциите на обслужващ персонал за спецпрокуратурата и са извършвали сериозни нарушения на правилата, на закона за защита на класифицираната информация".

Имената на лица, подадени на СРС са разнасяни на листчета, впоследствие унищожавани. Не са изготвяни никакви справки в тази връзка, когато тези служители са работели на изнесени точки за мониторинг, информацията не е описвана съзнателно в тетрадките или бележници, както изисква законът", заяви още Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
16
 
! Отговори
Скука преди 2 години
Добре, че е Червения кмер да ни разсмива с лакардиите си "чути от един човек на пазара" от време на време, че ще умрем от скука в тази жега. На щурутиите му се връзват единствено хора чиито глави са пълни с петолъчки и вечните лузъри изпадащи в оргазъм от такива "новини", вместо си размърдат мозъците и свършат нещо полезно в живота си !
112
3
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Абе чакаме ги тези доказателства вече колко време ..... чакахме и Барселона гейт и там също се оказа кьорфишек. Испанците прекратиха всичко защото просто няма НИЩО ! Е разбира се винаги може някой да каже,че Бойко е дал малко кюлчета злато на испанската полиция за да прекрати нещата :) Глупци бол , верующи още повече :)
111
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ние май за тия сересета говорим от 20 години и какво от това ако се подслушва висш политик тоест престъпник.
110
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе *** от ли си???Има закон, който нарочно се нарушава точно от тези, които трябва да го налагат и спазват! Чак после може да разсъждаваш дали има смисъл да го е страх някого от подслушване. То чрез тези подслушвания рекетираха не един бизнесмен до сега в България и чрез подслушаните неща ги изнудваха. Ти явно не си бизнесмен, но ако станеш, с такова подслушване могат да те вкарат в миша дупка и ще си щастлив ако си жив.
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превърнаха Парламента на махленска клюкарщина. Защо се страхуват толкова от подслушване, да не би да разберат простотийте и мръсотийките които изговарят, та да им се развали имиджа на умни? Не се боя да ме подслушват, не се срамувам от нито едно свое действие, вие също.
108
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министъра казва, че има доказзателства! Шах и мат за тарикатите от ГЕРБ.Ако това е вярно, дупе да им е яко на техните прислужници, удобно назначени на съответните постове в МВР, ДАНС и Вътрешна сигурност.Ще изчакаме да видим ...Но не вярвам Рашков да обещае доказателства и да не даде. Много категорично е заявил наличието им.Но трябва да започнатт от "Ало Ваньо, Борисов съм..." насам.
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурорското постановление за отказ от разследване показва,че полицията и наблюдаващият прокурор се доверяват на будния гражданин"Петър Петров от София, който,ден след ареста,бил написал имейл до МВР, в който твърди, че Кенаров бил буйствал и нямал отличителни белези.В същото време, не е разпитан нито един от десетките журналисти,които са отразявали събитието. Нито СДВР,нито прокуратурата успяват да установят кои са полицаите,които отвеждат Кенаров от площада и тези служители остават анонимни.
106
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 126 Другарю, във възбудата си забрави, че първо трябва да има нещо доказано, преди да пращаш хората по затворите, но комунистите никога не сте се придържали към такива неща.
105
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дните на свобода за престъпниците Борисов, Гешев, Цацаров, Пеевски и Мавродиев вече се броят на пръстите на едната ръка. Тролчетата им, напред с Недялко, към пропастта.
104
1
 
14
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Тик, так, тик, так, тик, так... времето върви - останаха още горе долу 5 часа до края на работния ден... Не знам за вас, но аз съм много любопитен какви доказатества ще получим "още днес"...
103
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако наистина извадят доказателства за подслушването внезапно ще настане мор по ГЕРБаджийските пионки, които са одслушвали незаконно. При предишния скандал с подслушванията, всички, които са учасствали в срок от две седмици им се случиха "случайни" инциденти, които ги изпратиха в по-хубавия свят горе. Много силно се пъчат играчитте от ГРОБ, защото знаят, че са унищожили доказателствата, но ако случайно не всички са унищожени, ще има върволица от тях към следствието и после към затвора.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е реда на назначаващия , такива и назначените!САМО ЗЛОБА И ЗАВИСТ, А ОТМЪЩЕНИЕТО Е БАЛСАМ ЗА ДУШАТА! ДЪРЖАВАТА ДА СЕ СЪСИПВА! КРЕМЪЛСКА ЧЕРВЕНА АРИСТОКРАЦИЯ БОЖЕ!
101
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз пак пиян от сутринта хахахаха. Ако се не лъжа, това се доказва с дрегер или взета кръвна проба. Тия,, бизнес,, приказки ще ви изпразнят не само джобовете, но и ви обричат на просия.
100
10
 
6
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Айде Баце и Гешефта у затвора - скоро.
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не те знам какъв юрист си, но първо трябва да започнеш да се срамуваш от граматиката на текста, който си написал. Пълен е с грешкии!Освен това, като си юрист това не значи, че си специалист по всичко.Има защо да се срамуваш, че си юрист. В България има излишък от такива като тебе, а образователнната система ги произвежда на конвейр - полуграмотни и безполезни за обществото.
98
8
 
4
 
! Отговори
До 118 Българин преди 2 години
Ох как ме оплаши *** гейберастко, отивай в банкя да ядеш в тоалетната на кюлчедържателя, като гледам какво *** кюфте е станал сигурно яко плюска и ще има много мат'риал (както се изразява самата бойка) за тебе в WC-то
97
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Не страх ,а смях тресе герберите,като ви гледат какви неграмотни некадърници сте.Вие сте нищо
96
8
 
3
 
! Отговори
Давай Рашков преди 2 години
Антигерберашков.
95
7
 
14
 
! Отговори
Доказателства няма преди 2 години
Страх тресе дребната душица на Рашков
94
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх тресе гърбавите дребни душици.