Рашков в НС: Ще получите доказателства за незаконно използване на СРС-та още днес

"Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни"
Обновена: 28 юли 2021 12:13 | 28 юли 2021 10:42,
285

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вътрешният министър Бойко Рашков обеща още днес да представи доказателства за незаконно използване на СРС-та. Това стана по време на изслушването му в парламента.

Обещанието дойде като отговор на изявление на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Повече от два месеца темата с подслушванията на политически лидери, активисти и общественици циркулира в публичното пространство. Тази тема започна конспиративно с медийна бомба от човек, служил си преди и с това за предизборна употреба. Стигна се до проверка на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, която не установи нищо подобно. Самосезира се и прокуратурата и прекрати производство поради липса на доказателства. През това време течеше предизборната кампания. Имаше партии, които конструираха цялата си предизборна кампания върху вашите недоказани твърдения с една единствена цел – внушение срещу политически опонент. Стигна се до прецедент – служебният министър председател да попадне във водовъртежа на съответния от вас „Бръмбаргейт”, каза тя, цитирана от Нова тв.

Още по темата
"Доста критично и бих казал неоснователно беше това изказване. Аз разбирам от тази материя, занимавал съм се дълго време с това. Ще ви дам в близките седмици достатъчно информация, с която ще се подкрепи обратната теза.

Спомням си много добре критиките, които започнаха с формирането на служебния кабинет. Още в началото на дейността на правителството казвахте "дайте доказателства, че са използвани неправомерно СРС-та. Ще получите доказателства още днес", категоричен бе Бойко Рашков.

"Искате да изброявам имената на лицата, подслушвани със СРС. но сте сбъркали името. Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни. Аз не се казвам Цветан Цветанов и такава информация законът не ми позволява да ви дам и колкото и да настоявате това няма да стане, подчерта Рашков и каза, че става дума за стотици граждани, подложени на ограничения върху техните права със СРС.

По думите на вътрешния министър стотици граждани са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и под разрешение на спецсъда, а двама министри са "наблюдавали безучастно как МВР и техни служби като ГДБОП и вътрешна сигурност и ГДНП са изпълнявали функциите на обслужващ персонал за спецпрокуратурата и са извършвали сериозни нарушения на правилата, на закона за защита на класифицираната информация".

Имената на лица, подадени на СРС са разнасяни на листчета, впоследствие унищожавани. Не са изготвяни никакви справки в тази връзка, когато тези служители са работели на изнесени точки за мониторинг, информацията не е описвана съзнателно в тетрадките или бележници, както изисква законът", заяви още Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правя утчнение: Никак не харесвам Бойко Рашков! Но това което прави с тези които за 12 години направиха България мафиотска държава ме кара поне малко да го уважавам
132
3
 
9
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Рашков до икиндия доказателства ще дадеш ли? Имаш ли, лъжеш ли, манипулираш ли, що ли? Ще усетиш народната любов. Онези дето те подстрекават ще оттеглят подкрепата си ще забравят. Тогава ще усетиш истинската любов. Рашков Рашков стремежа за властта ще те погуби.
131
0
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ИЗОБЩО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ , КОЙ КАКВО И КЪДЕ Е ЗАВЪРШИЛ ! ПОЛ ПОТ , БЕШЕ ЗАВЪРШИЛ СОРБОНАТА У ПАРИЖ , НО ТОВА ИЗОБЩО НЕ МУ ПОПРЕЧИ ДА ИЗБИВА С КИРКИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ...ЗА ДА НЕ ХАБИ КУРШУМИТЕ...!...АЙДЕ СТИГА ФАЛБИ И НАДУВКИ ЗА ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ НЕКАДЪРНИЦИ , ДОШЛИ ОТ ЧУЖБИНА У НАС ....ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ В МЪТНИТЕ ВОДИ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА...!...НЕ НАМ...НЕ НАМ...
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 153 *** Шекспир! Сравни Гешев с Рейгън и България със САЩ. Между другото, казвам го с истинско възхищение.
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
146, наред ли си? В юридическите среди първо ти проверяват дипломата и после заемаш каквато и да била длъжност. Това да не ви е икономика, дето и със купен сертификат можете да станете банкер или министър на икономиката. А и дипломата на прокурора е българска, проверява се за 5 минути в министерството на образованието. И още един въпрос, ако дипломата е фалшива, мислите ли че Рашков щеше да мълчи? Истинска е. Мълчанието на Рашков е доказателство.
128
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомняте ли си аферата при Рейгън с Иран и никарагуанските контри? И тогава се твърдеше че няма доказателства, пък то какво се оказа?САЩ продават оръжия на Иран въпреки ембаргото с посредници от Израел! А Израел чрез САЩ продава оръжие, конфискувано от палестинци на контрите!Администрацията на Рейгън активно помага на контрите, въпреки поправката Боланд приета от Конгреса която изрично го забранява. Какво пречи и Гешев да извършва противозаконни действия?
127
1
 
11
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕНГЕТА.. преди 2 години
КОЙ ИМ ДАВА ОЩЕ ВЛАСТ.. - - РУМЕН РАДЕВ..??..... ИИЗРОДИТЕ В ПЕНСИЯ..!!
126
5
 
2
 
! Отговори
Има си крушка опашка преди 2 години
До: номер 146 По-точно Иван Гешев е учил право. Обаче не в Софийския Университет, а в Академията на МВР, точно същата академия в Симеоново, която е завършил и приятеля му, Бойко Методиев Борисов. Академията, или школата в Симеоново както е популярна, има два факултета: Факултет "Полиция" и факултет "Пожарна безопасност и защита на населението". Гешев е учил в първия факултет, а Борисов във втория. Дипломирал се е оттам като милиционер юрист... пардон, полицай.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бе рашкофф! Чакаме! Минава обяд. Къде са ти доказателствата?
124
2
 
7
 
! Отговори
Ха преди 2 години
"Още днес"?!? А не трябваше ли преди два месеца? Нали още тогава ги имаше?! 30 години милиционерски номера и народа го харесва тоя!!! Ама заслужавате си животеца бе овце!!!
123
0
 
9
 
! Отговори
баба мара от пазара преди 2 години
рашкОФ не спира да говори със звездите , те му дават информация . алена вече почна да му завижда :)
122
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е подиграфка с прокуратурата! Единствения главен прокурор в съвременна Европа, който не е учил право! Няма как да е безгрешен и едва ли нарушава нещо. Той не нарушава, той просто не знае какво прави. Но понеже е негоден за тази работа, е като вярно куче на този, който го е поставил на поста, защото това е единственото, което го крепи там.
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ти е скука, защо дращиш тука небивалици през един пост и подправяш гласуванията на останалите хора от форума? Ах, дааа ... за това ти плащат, да "модерираш общественото мнение"... нещо като древната професия
120
1
 
13
 
! Отговори
Бойко Рашков преди 2 години
е по-обсебен от Бойко Борисов и от Мая Манолова. А спрямо Гешев вече е в пълна обсесия, абстиненция и деменция. Я служебните да дават по същество, а тия мухали от ИТН да се хващат и да дават кабинет. Радев да спре с операта и да се задейства.
119
1
 
9
 
! Отговори
Скука , скукааа.... преди 2 години
Добре , че е тоя алкохолик от МВР , та да ни пуска по некоя политическа смешка и лакърдия ...щото "комицити " и те се изпразниха от идеи и съдържание...ха,ха,хаааааааа..НАГЛЕДАХМЕ СЕ И СЕ НАСЛУШАХМЕ НА СТАРИ ФИЛМИ И ПРОСТОТИИ ПО ТВ И БНР!!!!!НЕКА ПОНЕ ОТ ДПС ПУСНАТО НОВИ ТУРСКИ СЕРИАЛИ ....ТА ДА СИ РАЗВЕДРИМ ЖИВОТА !
118
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков- *** да пийнеш нещо в барчето, че нещо от жегата започна да говориш едни такива приказки. Вече е обед, а доказателства няма!!!!
117
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков стига с тези конспирации, вземи свърши нещо реално най-накрая.
116
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И добре е направил, че ги е държал в тайна. Прислужниците от специализираната прокуратура и специализирания съд, които са порасли от разсада на Каскета и Тиквата отдавна да са ги унищожили до сега. Най-смешното е, че оплакванията от тях нашата жалка правосъдна система ги насочва за решение към самите престъпници от специализирания съд и специализираната прокуратура. Тоест жалбите от разбойниците, ги дават на разбойниците, да вземат тмерки. Пълна пародия на правосъдие! ...
115
1
 
16
 
! Отговори
КРЪЧМАРСКИ ПРИКАЗКИ преди 2 години
НА ВИШО ПИЯНДЕ ОТ МВР....."ЩЯЛ ДА ДАВА ДОКАЗАТЕЛСТВА"....ДО КРАЯ НА ДЕНЯ...ХА,ХА,ХААААААА.....ЩОТО 2- МЕСЕЦА ОТ СВАЛЯНЕТО НА ГЕРБ , ГИ ДЪРЖАЛ "В ТАЙНА".....АБЕ , РОШКОВИЯ , ТИ ДА НЕ СИ ОТ ГЕРБ ТА ГИ ПАЗИШ ТИЯ "ДОКАЗАТЕЛСТВА " В СТРОГА ТАЙНА ИЛИ ТИ И БИЛО СТРАХ ОТ ИЗБОРИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ ОБЪРНЕ СЛУЧАЙНО ПАЛАЧИНКАТА.....???!.../или чакаш некой пак да ти ги изфабрикува , като номера с чекмеджето.../
114
1
 
12
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Рашков, кога ще започнеш дисциплинарно производство срещу полицая убил на пешеходна пътека дете в с. Братаница Пазарджишко? Нищо ли не струва човешкия живот? Сега Гешев ли ти пречи да уволниш от работа този полицай? Давай Рашков, уволнявай го, какво чакаш-да оживее детето ли?Защо пазиш полицая считащ се над закона? Той не спрял на пешеходна пътека и убил детето!!!!