Кирил Петков: Хора с майбаси имат проблем с оставането на Асен Василев

"В никакъв случай аз не бих влязъл в правителство, където неоценяват финансовите стратегии"
Обновена: 29 юли 2021 18:13 | 29 юли 2021 18:09, Красимир Ангелов
177
Кирил Петков: Хора с майбаси имат проблем с оставането на Асен Василев
Снимка: БГНЕС

"НАП, преди Асен Василев да влезе във финансите, се беше фокусирал върху малки кафенета, ресторантчета и плод-зеленчук. Сега НАП се е фокусирал върху компаниите с големи обществени поръчки, компаниите с много кеш в сейфовете. Предполагам, че някои от тези компании в момента не искат да видят отново Асен Василев министър на финансите".

Още по темата
По този начин служебният министър на икономиката Кирил Петков защити колегата си Асен Василев, срещу когото днес изненадващо се появи персонална атака от страна на "Има такъв народ".

Както е известно, в декларация от името на партията, Тошко Йорданов посочи, че срещу Василев са се водили дела в миналото за кражба на интелектуална собственост.

"В никакъв случай аз не бих влязъл в правителство, където неоценяват финансовите стратегии, финансовата мисъл на финансовия министър, който за мен направи уникален бюджет. За първи път имаме бюджет, в който и на пенсионерите се дадоха пари не се взеха от учителите, не се взеха от здравните работници, взеха се от майбасите", каза служебният икономически министър, цитиран от БГНЕС.

Така че, според него, може би хората с майбаси имат проблем с неговото оставането в един бъдещ кабинет.

"Нищо лошо срещу колата, но ако сте си я купили на базата това, че сте направили иновативен бизнес и сте правили експорт на дейност - браво. Но ако сте били част от системата, където сте усвоявали едни средства и сега не искате да се види как тези средства няма да отидат при вас и стреляте към финансовия министър, това за мене е много жалко. Трябва всички да следим много внимателно нещата, които се направиха", каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
12
 
2
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Бойко Борисов каза , че тези , които не са гласували за него са***
35
7
 
15
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Не харесвам кабинета на Радев но тук ми харесаха.
34
13
 
16
 
! Отговори
Схемата се повтаря преди 2 години
Айдееее. И далаверите на служебното лъснаха. Много *** народ сме. Както си вървеше криво ляво държавата, направо и таковахме мамата и папата, и всичко, като слушаме доноси и куп лъжливи обвинения. Лошото и грозното е, че сега в същия стил се почнаха помежду си. Грозно, ужасно и отвратително. Отново ние, Българският народ ще страдаме и тоново сме опитно свинче.
33
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18 КТБ я фалираха комунистите от БСП/ДС/ДПС, които са в правителството на Радев. Борисов трябваше, да вземе заем, за да върне парите на българските вложители в КТБ, сред които и държавни фирми. В КТБ, бившата ВТБ, имаше и руско участие, затова, руснаците взеха участие във фалирането на тази банка. Василев и Петков, направиха ББР държавна, за да могат, да я източване по същата схема, като КТБ. За целта начнамиха Валентин Михов за управител, който е дългогодишен служител на руската Сбербанк.
32
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малиии къв страх има у сичкото герб малии идат умните и вие крадците си отивате. Ха ся ривети колкот щети.
31
13
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Мо.шен.ниците винаги се защитават едни други! Можеш ли да очакваш нещо друго от този не.год.ник, гледащ хората в очите и лъжещ ги най-нагло - финансовите стратегии му били важни, не истината! Няма никаква стратегия в това да събираш данъците от всички - това си е ЗАДЪЛЖЕНИЕ! Фактът, че Василев се бил НАСОЧИЛ към данъците на голямите фирми не означава, че е имал "финансова стратегия", а че е събрал данъци, които във всеки случай ще се изплатят и без неговата стратегия, но той е започнал от там
30
9
 
12
 
! Отговори
GROB преди 2 години
тука има много конспиративни ГРОБ-ари дето ястреби до сега не са виждали....все пак след 10 години тикви математиката и честността им е далеч непозната...
29
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вместо да се защитавате и да говорите подобни небивалици, просто кажете имали такъв случай или не, водено ли е такова дело в Лондон или не, ако е воден да извади съдебното споразумение и толкова, какъв е проблема, Тошко може да не ми е много симпатичен, ама изнесе съвсем конкретни факти, с имена на компани и т.н., така че просто или извадете документи и опровергайте нещата или по-добре си мълчете
28
16
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Кире, остави хората с майбасите. Те ти плащат заплатата. Ходи пусни някой язовир и да не забравиш да качиш снимка
27
10
 
17
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Да каже министър Асен Василев какви са точно отношенията му с шефа на НАП, Спецов? Да не се срамува... А Спецов да си каже и той за онзи милион и половина, защото нещата там замряха... Правят се, че не съществува миналото на господина.
26
28
 
11
 
! Отговори
Киро Язовира преди 2 години
Кирил Петков източи над 30 язовира у нас с цел да се снима оред тях и да си направи пи ар.Сега обърнете внимание по сайтовете за новини на колко месата в страната има воден режим и хората протестират срещу безводието.
25
1
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Слафчо да не...сумашедчий,да го вземе този финансист в кабинета.Нали може да погне и...него,май и той има Майбах;не един,а...два.
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те пари в касите търсят само крадците, ама то от такъв шеф на НАП това става. Той явно това си знае касите да изпразва и това си търси.
23
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде простено му е, искал е да направи впечатление, нали все пак е учил в Харвард....хихи :) Да прави разлика м/у измамници и сериозни играчи, щото ще си остане само с дипломата :)) Виждате че критикувам всички, не само Буци :)
22
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков да каже, дали си е купил наскоро, апетитен имот в София и откъде са парите във фондацията му. За бизнеса му в Дубай, както и на този, на дясната ръка, на Василев Спецов, вече е известно. Там е и Божков, който плати преврата, направил ги министри. Затова вървят в пакет, имат общи интереси, а искат финансовото и икономическото министерства, при това, с пълна свобода?! Какво нахалство? Като вземем предвид, фалита на фирмата на Василев в Лондон и укриването на ДДС, от довереник му Спецов
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДемократРазкажи ни за законността и стправедливостта на това Иво Прокопиев, вашият спонсор на ДБ да живее в имение на брега на морето, на скалите директно и да затваря достъпа на хората до плажа в местността Буджака до Созопол?
20
2
 
0
 
! Отговори
морски преди 2 години
Ние се надяваме да не ни затворят преди 1 септември.Това е важно за оцеляването през Зимата.
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ревът парвенютата, че края им идва и най-после имаме управници грамотни и честни хора. Кефя се и как тревожно и в несвяс тук пишат ли пишат дребни душички, тролченца нещастни.
18
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще се изкарат най - големите жертви. То бива да си нагъл и безочлив, но чак пък толкова...
17
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези освен да се хвалят друго не свършиха през това правителство. Били намерили пари в касите,пак приказките за 1001 нощи.