Кирил Петков: Управител в ББР е вземал 468 000 лв. годишна заплата

Пеевски не е получавал кредити от ББР като физическо лице, обяви министърът
Обновена: 29 юли 2021 17:52 | 29 юли 2021 17:52, Анисия Иванова
47
Кирил Петков: Управител в ББР е вземал 468 000 лв. годишна заплата
Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие (ББР) изследва икономически свързаности на кредити, отпуснати от нея заради санкцията на Делян Пеевски по глобалния акт "Магнитски", обяви министърът на икономиката Кирил Петков в отговор на въпрос от ДПС.

Депутатът от движението Йордан Цонев поиска информация дали Пеевски е имал кредити като физическо лице.  Петков му отговори, че като такова той не е получавал заеми от ББР.

"Има няколко компании, които в момента ги изследваме дали има някаква икономическа връзка и то не го изследваме на база само да кажем: "Господин Пеевски е бил там", а както знаем, сега "Магнитски" е голям въпрос и най-малкото бихме искали да имаме риск по акта "Магнитски" за ББР", обясни министърът.

Още по темата
Един от управителите на Българската банка за развитие е вземал 468 000 лева годишна заплата, каза още министърът на икономиката. От парламентарната трибуна той сподели, че има устни сигнали за корупция по това време, но няма как да ги докаже, защото не са му предадени писмено.

Стоян Мавродиев, който беше в ръководството на банката, е имал голям брой съветници на високи заплати, които са ползвали луксозни коли, разкри още Петков, цитиран от БНР.

"468 000 лева годишна заплата на един от управителите беше впечатляващо, бонус на месец по 60 000 лева заплата и автомобил на огромна стойност още стои на паркинга на ББР и интересното беше, че когато споделих, че 60 000 е заплатата, стигала месечната на управител, ме поправиха от БНБ, че имало и месеци, където са били само 33 000", обясни министърът.

Какво още каза Кирил Петков вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нещо е имало и за чекмеджето не вярвам да е чисто половин милион
43
0
 
2
 
! Отговори
навярно преди 1 месец
ги е вземал НО Е РАЗДАВАЛ И НА ДРУГИ- МИЛИЯТ ЧОВЕК
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на новоназначените заплатите дали са по различни
41
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
и Мавродиев...прокуратурата да си извади главата от...... и да го разследва и разкости...или ще е поредното доказателство,че ги пазят!!!
40
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
за "Вятър ечи"...те са я забравили...ще им я запеем...да внимават какво си пожелават...и ги призовавам да прочетат "още" една книга,не боли...История на България...
39
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анонименняма да се изнесем брато...прочетете Историята ни отново и щевидите...как изнеслите се Раковски,Левски,Ботев и плеядата ни Национални герои...жертваха животите си за да ни има...върнаха се...навсякъде където и да са били са говорили само и единствено за Свободата на Народа ни...времената са други...но *** си остава...факт...протести една година..цивилизовани,аргументирани...ще успеем...Народа ни е фактора...а имаме и Съюзници...надяваме се!Децата ни ще се върнат...или да се готвят!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрация е. Кво рИвете?!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почти половин милион лева годишна заплатааааа ?????? За какви заслуги ? Тази заплата от нашите пари ли е? Защоооо ??? За Маврудиев ли става дума ? Не вярвам да има против да се знае името му. Че този човек е най-умния българин. Искам да го познавам !
36
1
 
1
 
! Отговори
Н1 преди 1 месец
През 90-те г. за пръв път прочетох понятието "одитор". Но си глътнах граматиката като прочетох, че един одитор взема 900 долара на час.
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повтаря човека и се надява да се събуди този народ. Но това е мисия невъзможна. За 12 години ББ е приспал всички сетива. Но ме успокоява факта, че интелигентните хора един след друг се изнасят....
34
1
 
9
 
! Отговори
Кайзер коза преди 1 месец
Банката НЕ е на печалба, а е ОДОБРИЛА кредити с които може да фалира държавата и ЗА ТОВА са си изписвали даже и бонуси до 60к на месец!!!Хем не работят, хем парите по 5.Харесва ли ти така?
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кайзер козаБанката е е на печалба а е разбрала кредити с които може да фалира държавата и ЗА ТОВА са си изписвали и бонуси до 60к на месец.Хем не работят, хем парите по 5.Харесва ли ти така?
32
15
 
2
 
! Отговори
кайзер созе преди 1 месец
Ако банката се е управлявала така ,че да бъде на печалба, разбира се ,че е нормално да взима такава заплата. Доколкото си при създаването си банката няколо години е работила на загуба. Сега след като е на печалба е напълно нормално. Няма значение дали е държавна или частна. Други банкери дори се присмиват на такива заплати.
31
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Няма частна банка, която да се отблагоарява за годишна загуба от 120млн. с 0,5 млн. заплата. Банките работят на печалба! Само българските банки плащат скъпо, за да се покриват милиардите кражби на собствениците им.
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не се окаже после и че Кирилчо е с 400 000 лв заплата, а?
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Частна или държавна, в банката работят банкери. Гилдията много добре знае на какви позиции, за какви пари се работи.Има борд и принципал, и те са изработили договори, така щото да са интересни за определено ниво банкери.Единствения вариант, тези данни да отидат при прокурор, но с доклад и подпис на министъра, и мотивирано защо смята, че има престъпление. Щото да не се окаже, че е норма в банковото дело, и тогава, ще се обърнат нещата. Нека се изправи срещу банкерите, хитреца.
28
7
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Ха ха аз взимам два пъти повече
27
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако банката е ръководена добре и на и с повече печалба, защо не ?
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заплатите ги разбрахме вече. Ако искаше да свършиш нещо нямаше да го повтаряш през ден.
25
2
 
11
 
! Отговори
да преди 1 месец
Кажи го кой е, че така хубаво си е положил с държавни пари. А колкото до тиквата - той е отговорен за това и трябва да търка нара