Зациклиха ли преговорите за бъдещ кабинет?

Политическият ден беше белязан от "престрелки" и напрежение
Обновена: 29 юли 2021 20:56 | 29 юли 2021 19:50, Красимир Ангелов
175

Рязък обрат и сигнали за провал в преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет. "Има такъв народ" обвини "Демократична България ", че е поискала в правителството да влязат служебни министри, включително този на финансите.

Вместо да посочат имена на министри, от ИТН отправиха директни заплахи към партиите на протеста, с които преговарят за нов кабинет.

Още по темата
"Ние няма да играем по вашите правила! Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото вие водите нещата към следващи избори. Изумително е, че не разбирате", заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Христо Иванов призова пък никой да не прехвърля отговорност към ДБ.

"Нека никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да формира убедителен състав на Министерски съвет", каза лидерът на ДБ.

Мая Манолова обяви, че са чакали достатъчно за знаци от ИТН, че няма да има влияние от ДПС и ГЕРБ в следващия кабинет. "Изчакахме достатъчно. От днес ДПС започнаха да поставят условия. Ние настояваме за споразумение с ИТН, с което да бъдат разписани политиките, за които ние настояваме", уточни Манолова.

А след като веднъж вече поканиха служебния министър на финансите за член на бъдещия кабинет, от ИТН сега го обвиниха във финансови манипулации, кражба на интелектуална собственост и нарушение на законите.

"Всички дела съм си ги спечелил в съда в Ню Йорк, така че няма никакви проблеми. Но това, което мен силно ме притеснява, е защо изведнъж, след като ме каниха три пъти от ИТН, сега изведнъж решиха, че съм силно проблемен. Тук според мен се вижда една много дълга ръка, една много координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов", категоричен беше служебният финансов министър.

"И ние проверихме защо толкова иска да е финансов министър. Така стигнахме до това, което чухте преди малко от парламентарната трибуна", аргументира се Йорданов.

Според лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов партията му е направила всичко необходимо, за да има разговори с политическите партии без ГЕРБ. Според него, ако не се върне здравият разум, предсрочните избори са неизбежни.

"Още преди 2 седмици му казах на Слави Трифонов през медиите да даде поста главен прокурор на Христо Иванов и той нищо друго няма да иска. Не само, че не искаме да участваме в правителство, но не искам и "добър ден" да ни кажат. Да си направят правителство и да си поемат отговорността", заяви от своя страна Бойко Борисов.

Въпреки позициите на трите парламентарни групи, че нов редовен кабинет е необходим, остава неясно дали той ще получи категорична подкрепа в пленарната зала, ако изобщо се стигне до гласуването му.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
18
 
! Отговори
Нещо? преди 2 години
Тези си казаха такива тежки думи, че не мога да си представя как ще си стиснат ръцете. Но нека не забравяме обидите на Тошко към Нинова и усмивките после. Само не разбирам Радев. Разбра, че итн и дб разтуриха седянката, но сигурно се надява итн да заформят такава с бсп и дос. Иначе какво чака, та не връчва мандата? Ясно, че не му се правят 2в1, ама то на много хора много неща не им се искат!
14
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебният кабинет да стане редовен е най-добрият вариант. Нинова каза, че ще предложи това, ако Радев връчи третия мандат на БСП.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От това просташко шоу държава не става. Закривайте тази простащина и направете нова държава.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо да провери дали поп Кръстю не е от Койнаре.
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН наисина показаха, че са нови, различни и няма да клекнат на старите политици. Браво момци. Дори да има нови избори аз ще гласувам за вас. Направо влязохте с шут в *** и прасенцата почнаха да *** уплашено. А мислеха, че ще им сипете буламач да ядът.
10
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен/6/...Това НЕ трябва да се изговаря!...Въпреки,че напълно съвпада и с моето виждане по въпроса....НЕ че е "грях"!..НАПРОТИВ,това е идеалния вариант!....Та да си траем,за да не "урочасаме работите"!..
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това е нормално като спечели изборите дадена партия - за Премиер да се избира лидера на партията. Така лидера и партията си носят отговорност за кабинета. Трифонов като не става за премиер да не е правил партия. Впрочем Трифонов каза, че е политик. Щом не е политик лидера на ИТН-значи ИТН не са партия. Какви преговори са тръгнали да правят? Съставят кабинет и като не го подкрепят се минава на втори мандатоносител и след това на трети. Като не могат защо трябва като на пазара да се пазарят???
8
3
 
12
 
! Отговори
izh преди 2 години
Това беше номера. Червените мутромилионери така са решили . Циркът ще продължи до президентските избори. Дотогава планът е да се овладее държавата поне на 80%. После е лесно и с правителство и с президент. Има разбира се един трап. Ако държавата се срине икономически, както е тръгнала. Така че някои хора ще трябва да развържат кесиите и да се замазва положението, както и медиите да работят на пълна пара. Иначе трапът е голям и събира и яхти и голф игрища. Така че - УМНАТА
7
5
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
И трябва българският народ целокупно да повярва, че тия т.н. "протестъри" били добрите - майко мила. То за да се провалят напълно дори не е нужно да имат опозиция. По сранци...
6
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави народа е с тебе мачкай и чегъртай всички предатели, съдете ги и да отиват по затворите от герб, бсп, дб, дпс, мая и другите. всичко под ножа и с тесличката кръцни им главите и довиждане
5
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
не ми стана ясно,ммка му!..След като "ИТН"-ъто КРИЯТ имената на членовете на ПРОЕКТОправителството им така,както Боко КРИЕ парите си в офшорки,за какво "ОБСЪЖДАНЕ" може да става въпрос?!..АКО МЕЖДУ ТЯХ си знаят имената,но ги КРИЯТ от обществеността,то...ЩО ЗА ЗАДКУЛИСНИ ЗАГОВОРИ текат?!?!..Или се надяват да ТРОПНАТ НА МАСАТА в ПОСЛЕДНИЯ момент избраниците си и понеже нема да има време за ОБСЪЖДАНЕ на кандидатите,ще поставят УЛТИМАТУМ:..ИЛИ ГИ ПРИЕМЕТЕ,или отиваме към нови избори!..На какво ви на
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не иска нов кабинет. Най малко пък президента Радев. Служебния му кабинет се справя перфектно с ситуацията и най-важното е под негов контрол. Още някколко месеца на власт ще му позволи да свърши още много работа. Президента Радев е учил сложни тактики във въздушен бой, а не разгъването на маркуч в пресечена местност..
3
5
 
5
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Партиите в България са тотално провалени, 70 процента от Народа не иска и да чуе за тях.Така и така, ще има президентски избори със тях може да се проведе и референдум за или против Президентска република. Ако има за, който и да бъде избран за Президент, нека управлява и да носи цялата отговорност...
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що, бе? Нали Българското Срутище Позитано плеснаха с ръце и се прегърнаха с Няма Такъв Компот защото е бомбаж? Кое е зациклило. Комунистите имат еднакви програми и преговорите вървят добре според Ниновица.
1
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Всичко е наред;кабинета от...експерти на ИТН,се оглавява от Тошко Ямболски и всички са...съгласни.