Парламентарен контрол: Половината кабинет ще отговаря на въпроси

Заседанието ще започне с изслушване на Бойко Рашков
30 юли 2021 06:45, Анисия Иванова
24
Парламентарен контрол: Половината кабинет ще отговаря на въпроси
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

С ново изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков ще започне пленарното заседание на депутатите в петък.

Този път той е повикан от депутати от групата на ГЕРБ-СДС, за да даде информация за миграционния натиск и нелегалната миграция на територията на България за периода на работа на служебното правителство.

Веднага след изслушването ще започне петъчния парламентарен контрол, в рамките на който първи на трибуната ще се качи икономическият министър Кирил Петков. На въпрос ще отговори и социалният министър Гълъб Донев.

Каква част от несъбраните около 700 млн. лева от хазарт са събрани по съдебен ред към 30 юни 2021 г. и как върви изпълнението на Програмата за възстановяване – това са темите, повдигани от депутатите пред министърът на финансите Асен Василев.

На един въпрос ще отговаря и военният министър Георги Панайотов, от когото депутатите поискаха да разберат има ли извършени нарушения и злоупотреби при управлението на публичните средства в ръководеното от него ведомство.

Най-много въпроси са адресирани към министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Комитова, част от които са свързани с това как вървят ремонтните дейности на няколко пътни отсечки в страната, както и с други инфраструктурни проекти.

Пред парламента ще отговарят проф. Велислав Минеков, министър на културата, министърът на околната среда и водите Асен Личев - за въздействието върху околната среда на проекта за тунел под „Петрохан“. Последен ще участва енергийният министър Андрей Живков.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Застреляйте тези простаци в парламента, не ги оставяйте да ви управляват! Не виждате ли, че рушат цялата държавата с простотията си?
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама тоя Бойко Рашков, много глyпaв човек бил бе! Няколко пъти го викат в Народното Събрание, и колкото пъти го викат, толкова пъти отива! *** може ли такъв загубен човек бе?! Вместо да вземе да се "разболее" от КОВИД, или да скъса менискус докато рита топка...Я бившия ни премиер колко е хитър, колко пъти ходи в парламента?Ами и здравния министър, Стойчо Кацаров? И той будала! Хем е доктор, колко му е да си напише един болничен и да не отиде! Така правят тарикатите от ГЕРБ!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕДИН ШУРОБАДЖАНА- Т_Ъ_П КАТО КАРТОФ В ПАРЛАМЕНТА ЗАПИТА МИНИСТЪР ПЕТКОВ "ТИ УВАЖАВАШ ЛИ МЕ МЕНЕ,АЗ Т_Ъ_П ШУРОБАДЖАНАК ЛИ СЪМ ИЛИ САМО ТАКА ИЗГЛЕЖДАМ?! "
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НОВАТА ТВ КАБЕЛАРКАТА СЕ ПРАВИ НА ОБЩЕСТВЕННА, КАТО ПРЕДСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТ НА ГЕРБАДЖИЙСКОТО ВРАБЧЕ ГЕОРГ ГЕОРГИЕВ ДА СЕ ВИХРИ КАТО КОНДОР ПРЕД НЯКАКВИ ЛИЛИПУТИ!!! БРАВО, БРАВО, ЛОШО НЕМА. НО КАТО СРЕЩНЕ СТОМАНЕНОТО КРУШЕ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ КАТО ЯЙЦЕ. ХА-ХА КАБЕЛАРКАТА, ДОМУСА ЛИ ВИ НАРЕДИ?!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ОТ ВЕЛИКАТА РЕКА МЕКОНГ ТУК ДОПЛУВА КАПОНЕРКА."- ОТ VNA ПРЕДАДОХА ОПРОВЕЖЕНИЕ : ПЪРВО - НЕ Е РЕКА МЕКОНГ, А Е МАРИЦА; ВТОРО - НЕ Е КАПОНЕРКА, А Е КАПОН; ТРЕТО - НЕ Е АЛ, А Е МАРИЯ; И ЧЕТВЪРТО НЕ Е ГАНГСТЕР ОТ ЧИКАГО, А Е ПЕСПЕКТИВЕН КОМСОМОЛСКИ АКТИВИСТ НА ДКМС ОТ ПЛОВДИВ ПРЕДИ 1989 ГОДИНА.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДАНЧО, БУРДАНЧО МЕНТАТА - "АКО СЕ БЯХТЕ СВЪРЗАЛИ С НАС" КЪМ ВИЦЕ-ПРЕМИЕРА. АБЕ ДАНЧО, БУРДАНЧО МЕНТАТА Я ВЪРВИ ДА МЕНТИШ ГЪСКИТЕ КРАЙ ПЯСЪЧНИК !!!... ДПС-то НАГЛО НАДНИЧА ЩЕ ДОКОПА ЛИ КОКАЛА... ЕХ,ДАНЧО ЕХ, БУРДАНЧО МЕНТАТА...
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗЕЛЕНКРАТУНКО СЕ ИЗХВЪРЛИ В ПАРЛАМЕНТА - БРЕХ СПОМНЯМ СИ ГО ПРИ СЛУЧАЙНА СРЕЩА, ГАТО МУ БЯХА ПОТЪНАЛИ ГЕМИИТЕ СЛЕД КМЕТУВАНЕТО МУ В ПЛЕВЕН, КАК ГЛЕДАШЕ ЖАЛНО КАТО ПАЛЕНЦЕ ДЕТО СА МУ ВЗЕЛИ КОКАЛЧЕТО... А "ПОЛИТИЦИ" КАТО НЕГО, КОИТО НАРИЧАТ РОДИНАТА МИ "ТЕРИТОРИЯТА", НЯМАТ МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА. НАРОДЕ - ТИ РЕШАВАШ !!!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОМСЪНЪТ КАЛАШНИКА В ПАРЛАМЕНТА - "ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ..., ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ..., ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ..." ЕХ КАЛАШНИК, А ЗАЩО 12 ГОДИНИ НЕ БЕШЕ ТАКА?! ЗАЩО ЛИ !? - ЗНАЕМ, ЗНАЕМ!!!... ЗАТОВА НАШИЯТ НАРОД Е КАЗАЛ "СЛЕД ДЪЖД - КАЧУЛКА, СЛЕД СВАТБА - БУЛКА". АЛА ОЩЕ ПО-ТОЧНО "СЛЕД КАТО СЕ ОБЪРНЕ КОЛАТА - ПЪТИЩА МНОГО". ЕХ, ОБЪРНА СЕ КОЛАТА НА ГЕРБ, ЗАЩОТО БУЦЕФАЛЪТ ВИ МОЖЕШЕ ДА НОСИ САМО ВАС, КАКТО Е КАЗАЛ ОНЗИ ЯНКИ УЙЛЯМ СИДНИ ПОРТЪР - И НИКОГА НЯКАКВИ ДРУГИ.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоест и днес само циркове, без нещо съществено за народа?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен1Защото живота продължава. Има ваксини. И не е редно да затворим децата. А когато децата по цял ден са по детските площадки и са заведени там от своите родители, тогава не е опасно така ли?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бандата крадци с присъди! ще отговаря на чалго питеците в парламента които тепърва ги чакат присъди
2
1
 
4
 
! Отговори
Vip преди 1 месец
Те министрите от висене в парламента май няма да имат време за основната си работа.. Гледайте как същите тези депутати не след дълго ще ги обвинят в мързел и нищо правен...
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв контрол може да има върху тези мoшеници? Всичко лошо вече е сторено...