Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите

Омразата, която посял Румен Радев, щяла да му се върне със страшна сила
Обновена: 31 юли 2021 14:13 | 31 юли 2021 14:07, Елка Василева
478
Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите
Снимка: архив, БГНЕС

Към номинацията на кандидат-премиера имам само една забележка: Това трябваше да е Слави Трифонов, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети фестивала на етносите и багрите в Котел.

Борисов направи първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател: „Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения. Единственият виновен за всичко това е Румен Радев", каза Борисов.

"Човек със съмнение за финансови измами беше назначен за финансов министър от Румен Радев. Взе парите от "Хемус" и ги написа като излишък. Хората от цяла Северна България да знаят, че тези измамници им взеха бъдещото", заяви пред събралите се хора Борисов и при включване на живо в социалните мрежи.

"Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява и започнаха да натискат Трифонов бързо да вади правителство. Който и да беше извадил, той щеше да бъде тричан. Този не го познавам, но той няма как веднага да знае всичко", отбеляза още той и допълни: "То няма и значение. Значение има, че не е Слави Трифонов, за да поеме отговорност", допълни той.

"Радев създаде политическа война и няма излизане от това. Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да озапти другите", допълни Борисов.

"Омразата, която пося Румен Радев, ще му се върне със страшна сила. Ето тук кметът е събрал всички етноси - това е населението тук и ние трябва да сме заедно. Ако се насъскат всички групи, какво ще стане, етническа война! Радев създаде етническа война в политиката и няма излизане от това. Единственият шанс е да излезе Слави авторитарно и да каже, че трябва да се стегнат и да управляват. Идва пандемията, септември ще са не по триста заразени, а по хиляди. Като почнем да мрем по болниците, тогава ще ни е все едно Трифонов, Радев, Мадев... Готов съм, когато се гласува правителство, ние да излезем, за да намалим кворума, за да си направят правителство и да си понесат отговорността за всички лъжи и долнопробни компромати", заяви Бойко Борисов.

"Слави да ги събере на една маса и да се разберат и да вървим напред. Трети избори са едно и също. Виждате и каква омраза има вече, те се мразят в мрежите "Да, България" и ИТН. Между тях вече няма доверие, обвиняват се кой кога лъже. А аз работих с коалиция и знам какво е да се разбираш с Волен, с Каракачанов", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта: "Този президент вече не може да бъде президент. Дори няма да пратя хора при него, който иска да ходи. Видяхте какво правят вчера срещу ИТН - замерят ги с яйца няколко човека".

Бойко Борисов коментира и отношението на останалите партии, като посочи, че от "Демократична България" не се интересуват от друго освен от постове. Според него между партиите има вече по-силна омраза и недоверие, отколкото към ГЕРБ.

Борисов отново повтори, че от ГЕРБ няма да водят разговори с другите партии в новия парламент. "Забранил съм разговори с тези партии, които вече загробиха държавата. Радев успя в едно - раздели нацията, направи ни да се мразим. Той създаде етническа война вътре в политическите партии". Той заяви още, че при евентуално връчване на мандат на ГЕРБ като втора политическа сила дори няма да прати хора при президента, за да го върнат.

Борисов упрекна служебното правителство в спирането на инфраструктурните проекти, управлението на здравната криза с коронавируса, забавянето на плана за възстановяване, външната политика и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
14
 
8
 
! Отговори
Шизофрен преди 2 години
Бойко пак ли те гони шизофренията? Кюлчета не помагат, почвай с хапчетата
326
6
 
8
 
! Отговори
ЖАБИТЕ НА РАДЕВ преди 2 години
УПЛАШЕНИ ОТ ВЪЗРОДЕНИЯ БОРИСОВ/ГЕРБ/СДС..... ЖАБИТЕ СА ХРАНЕНИ В УБО/НСО.....
325
15
 
8
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
Кое този ояден слабоумник , какво ПАК реве , кой ПАК му е виновен
324
5
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
Защо Слави бе слънце,нали ти си всичкоможещия,сега,защо обърна палачинката.
323
10
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
що се отнася до непрекъснатото дъвчене на Радев,аз вече не обръщам внимание на Тиквата..Защото той е тежко болно същество..Диагнозата му е страхова невроза и маниакална шизофрения...Има едно понятие в психиатрията-"Натрапчива мисъл"..Е,при Банкянскияселяндур не е точно мисъл,а..ИМЕ-"Радев".."Натрапчиво име"...Лечението е много трудно,защото деформациите са упорити..
322
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боре да се извини че ни изостави не един толкова безчекмеджетен льотчик
321
15
 
11
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Имам чудесна новина за Тиквун , Радев не само , че ще бъде преизбран за президент , но и това ще стане още на първия тур
320
11
 
4
 
! Отговори
Край преди 2 години
До 389 Радев не е виновен за нищо. Няма как да виновен за нещо човек който 5г. не е правил НИЩО.За всичко е виновен Бате. Човек разпределел с подписа си 400 милиарда лева за последните 10г. няма как да не е виновен - на всички за всичко.Как сега ще намерим подобен "виновник" .
319
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
та:..-Преди малко гледах /май по "Делници" беше/ как Чалгаря прави КАСТИНГ за "министър-председатели"..КАСТИНГ!..Яви се сегашния и зареди пред заспалия Трифонов самохвалства до небето..Оня дрема през цялото време,после вика:-"Добре,нает си..*** до гримьорната да та пооправат малко"..И хоп-"Премиерина"-готов...Такова чудо световната история НЕ помни!!!
318
12
 
6
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Лай нофъргачката от Банкя,за всяко нещо Радев е виновен !....Абе огледай се малко,като почнеш от Мишо бирата,та стигнеш до шкафче с пари ,9 кюлчета и мата хари !...Ей богу !..гаф след гаф ! А др.му е виновен !...отдавна да си на топло,но и Гешев е от същото котило!
317
10
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
Кой те пита теб,бе г-н еднокнижник?Отиди при бабите да говориш,та са ти електората,и тъмнокафавите.
316
2
 
14
 
! Отговори
Край преди 2 години
Точно така е - Петър Стоянов ще го отвее Радев на изборите като Тесла - голф ще го отвее.
315
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 2 години
Радев нали има одобрението на БСП на ИТН на ИБГНИ па и Христо Иванов.Да напуска президентството и да става премиер. Да поеме отговорност и да почне да управлява.Той много иска ама ... няма желание.Иска да си кюти президнет - най-благата службичка в България.
314
0
 
7
 
! Отговори
Ачката преди 2 години
Те от задкулисието на Президентството ще го поставят Б.Б. за Президент. То няма кой.Не виждате ли,че читав народ не е останал в държавата.Останаха някакви мишки които ги е страх да минат границата,и се пишат големи родолюбци.И също останаха червените чорбаджии с награбеното от приватизацията,и техния антураж от пажове.Стигна се до там,че тръгнаха да дърпат от военните хора за президенти и премиери.Криза за ,,матрял''.А иж го имаше много матряла.Ами кажете къде го тоз матрял.То само шкарто остана
313
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви мнения раздава, като че ли някой го е питал за нещо...
312
9
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Клоун!
311
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този господин е вече вторачен в президентските избори, затова е толкова доволен, че друг ще вади кестените, които е хвърлил в огъня. Големият шлем е новата цел, другото е история.
310
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави не може да проговори,ако не е седнал в студиото си и седнал на стола си! Аз поне не съм го виждал!
309
7
 
9
 
! Отговори
ЕНИЧЕР преди 2 години
Доган управлява страната 20 г. от сарая с поставени лица като Борисов, Гешев и още кой ли не. АРЕ ДА ТЕ НЕМА ВЕДНАГА
308
1
 
6
 
! Отговори
май май преди 2 години
Буци се готви за президентуци.Слафчо няма да му пречи да фалсифицира,защото не ще Рашков.