Янев: Депутатите да намерят сила и мъдрост, за да има стабилно управление

Личността на кандидат-премиера е много важна, тъй като електоралната подкрепа за бъдещ кабинет не е ясна
31 юли 2021 11:13, Елка Василева
39
Янев: Депутатите да намерят сила и мъдрост, за да има стабилно управление
Снимка: архив, БГНЕС

„Не познавам Пламен Николов, нямал съм честта да разговарям с него. Единственото ,което мога да кажа, е да му пожелая успех. Да има качества и нерви, за да бъде в състояние да води, защото ситуацията е нетипична”, заяви служебният премиер Стефан Янев.

Според него личността на кандидата за премиер е много важна, тъй като електоралната подкрепа за бъдещ кабинет не е достатъчно ясна.

Още по темата

"Неговата личност е от изключителна важност – дали е консенсусен, дали ще получи очакваната подкрепа в парламента, за да може да бъде съставено правителство. Този консенсус ще предопредели до каква степен това правителство ще бъде ефективно и с достатъчно дълъг хоризонт, за да направи необходимите реформи. Страхувам се, че ако това не се случи, алтернативата е криза", каза още Янев, цитиран от Нова тв.

Очакванията му са народните представители да намерят онази сила и мъдрост, за да подкрепят необходимите коалиции, за да има стабилно управление, което да отговаря на очаквания на българските граждани, които искат промяна и продължаване на реформите, които служебното правителство е започнало.

„Не искам да звуча като ментор и човек, който дава насоки за приоритети на едно правителството. Приоритетите, които чухме вчера от кандидата за премиер, до голяма степен повтарят, включително и свършеното от служебното правителство. Нещата са до голяма степен свършени, оттук нататък трябва да бъдат продължени. Мисля, че до голяма степен основата е положена. При добро желание от парламента, всичко може да бъде свършено в обозримо бъдеще в рамките на месец”, смята Янев.

Той отказа да коментира евентуални имена на бъдещите министри и дали сред тях ще бъдат хора от неговия кабинет.

„Не бих искал да спекулирам с никакви имена  и да казвам дали нещо трябва или не трябва да става. Не мога да коментирам кой какво ще прави. Мога да кажа какво смятам аз. Нека видим как парламентът ще си свърши работата, тогава ще коментираме други хипотези”, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛАЖЕН Е ТОЗИ КОЙТО НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ, НО ВЪПРЕКИ ТОВА МЪЛЧИ
13
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пламен е зодия лъв хубав човек :)))
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, симпатичен си ми. Изглеждаш честен човек. Не искам да те обидя, но кандидат премиера поне не чете изказванията си. Ти на всеки МС /това което дават по телевизията /четеш. Сигурна съм, че няма да е по лош премиер от теб, а надявам се и по добър.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който сам си го налрави да избере анархията пред стабилността, която предлагаше ГЕРБ никой не може да му го направи.Кое в държавата не вървеше, че свалихте Бойко Борисов и сложихте на власт такъв без.утник като този на снимката и сега обсъждате за премиер продаваш на шнорхели?
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, кажи нещо за твоят министър Асенчо Василев как е осъден от два независими съда за кражби.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това,че служебното парвитеслтво било свършило нещо е осиморон, дървено желязо,
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, а ти имаш ли още чувството, че някой те подслушва?
7
0
 
1
 
! Отговори
рекламирате преди 2 години
вероятно порносаит липедофилски лине благодария
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно няма такава държава, премиера го пуска наркоман чалгар в последния момент без никой да го е виждал преди. И тези хора основната им програма беше да плюят Бойко.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиера е много добър избор. Избран от чалгар на редовен кастинг.
4
7
 
9
 
! Отговори
протестър сър преди 2 години
По стабилно от служебното правителство не съм виждал. Айде да правим партия и да ги избираме. На следващите избори. Септември октомври. Аре хаерелия да е.
3
3
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
НЯМА ДА ИМА СТАБИЛНОСТ, ОТ ДЕН НА ДЕН ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАК ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА СТАВА ПО - ЛОШО
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефан Янев би бил най-добрия премиер.Интелигентен,умен,спокоен,обран.Да вземе да направи партия и да се кандидатира за следващите избори,които подозирам,няма да са далече.Ще гласувам с две ръце за него.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви депутати тез са далавераджии и ченчаджии