Борисов: Ще стоим далече от отровните партии на омразата!

ГЕРБ няма да подкрепи правителството, но било безотговорно нови избори
Обновена: 3 авг 2021 12:39 | 3 авг 2021 12:12, Камелия Цветанова
403

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Изпълнителната комисия на партията е решила депутатите да гласуват против правителството, което ще предложи ИТН.
Още по темата

„Партията ще стои максимално отдалечено от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората, защото не може да имаш с 0,5% повече и да не отчетеш следващите след тебе, а да търсиш четвъртата, петата, ентната партия и те да се държат като победители“, коментира той.

„И ние искаме да сме опозиция, защото в една държава трябва да има здраво управление и здрава опозиция“, настоя Борисов.

Според него е доказано, че ДПС преля гласове към ИТН на изборите, за да спечелят.

„Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия налагана от другите партии, че ще бъде създадено правителство без ГЕРБ, чудесно, нека“, коментира лидерът на партията.

По думите му най- добре е да има правителство.

„Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват, че няма нищо лошо да  отидем на нови избори и демокрацията била скъпо нещо, но демокрацията е и  голяма отговорност, те са чели само първата част“, упрекна Борисов.

„Не виждам как ще подкрепи правителството някоя партия, как ще се унижи да подкрепи правителство, което няма политика, нищо не е написано. Хората им там говорили езици, но от писмото, което разгледах, те не знаят най-важния език - българският, не могат да пишат грамотно. И при мен всички знаят езици, но първото ми изискване е да пишат грамотно на български“, посочи той.  

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че депутатите от партията не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии.

„Всички казват: "да отиваме на избори", не знам при положение, че няма бюджет и няма как едно служебно правителство, което е компрометирано, и то финансовият министър, за когото съдружниците му кават, че е мошеник, да внася бюджет. Изборът е между две лоши неща, но ние се съобразяваме с хората, а те са избрали едното. Да си правят правителство и да не ни забъркват в техните каши“, отсече Борисов.

„Най-добре е да има правителство, да бъде изобличен разделителят на нацията президента, защото за него ще е добре да има служебно правителство“, отсече той.  

Според него ситуацията ще става по-тежка и с коронавируса, и с бежанците.

„Сега още по-тежко ще бъде с мигрантската криза,защото колоната от бежанци ще бъде с километри, след като  американските сили се оттеглят. Вирусът, който идва от Перу, ваксините не го хващат“, предупреди Борисов.

За номинирания за премиер Пламен Николов, той посочи, че му е симпатичен, „не се кокорчи“.

„Въпросът е как ще се направи връзката със Слави Трифонов. Следва и много, много сложна парламентарна игра, как ще се играе, не знам и не е моя работа“, посочи Борисов.


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Не мож избяга от себе си.
338
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Министър без портфейл по еврейските въпроси - Боян Расате :))))))))))))))))))))))))
337
1
 
2
 
! Отговори
Иво преди 1 месец
*** и нагъл интригант
336
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам как тролчетата на ГЕРБ с изкривени физионовии, отново повтарят опорките на партията, за 80% от българите, партията на злото. Пишете си опорките, вече никой не ви слуша. И да има и да няма правителство с ГЕРБ е свършено, никой никога няма да се коалира с вас. Скоро от ГЕРБ ще ви спрът заплатите, така, че вместо да пишете глупости си намерете истинска работа.
335
2
 
5
 
! Отговори
И на баба ми преди 1 месец
И стана ясно, че Слави връща БСП!
334
1
 
7
 
! Отговори
Mitaka преди 1 месец
ДБ няма да подкрепи този нескопосан опит. Формулата ще е Слави- ДПС - БСП + ***, които днес вече ясно казаха, че нямат пари да ходят на избори.Слави връща на власт най-корумпираната комбинация, а уж щеше да е промяна
333
7
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Големи *** лизатори се навъдиха, ама какво си бил мислил Борисов, ама как се бил чувствал! Борисов е прям и директен, и предостатъчно откровен, за да си казва мнението! Може да си го позволи!Факт е , че всички журналисти при него се струпват да му чуят мнението, та дори и всички тролове се изреждат, с неговото име да си вържат надниците! Борисов не ви е проблемът, клети "изтъргвачи", а тези които са ви гласували доверието! Те ще ви търсят сметка за вашата алчност и некадърност!
332
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това правителство не само ще мине а и ще кара дълго защото зад него ще седят ИТН,ГЕРБ, ДПС и БСП.Докато се изпокарат не за жени ,а за пари.
331
10
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 1 месец
С това си изказване.Борисов каза предостатъчно мисля!-:) На мислещите българи,Борисов каза ясно,че него днес го устройва,че изобщо е в парламента партията му!-:)На него,колкото и да е просто селянче Банкянско.Съветниците му,отдавна са му рекли,че партията му изгуби почва под краката си! И прекрасно знае,че партия ИТН ще мине в парламента с правителството си! Тоест,Тези 240 човека,без значение от коя партия са влезли,ще следват личните си 240 "интереса"!ПРАВИТЕЛСТВО НА ИТН ЩЕ ИМА!-:)НЕЩО НЕ ЯСНО?
330
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно така далеч от всички партии и то веднага в затвора ви чака лайнарника и си вземете памперси долни лешояди проклети да сте всички вън
329
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма покана за разговор, няма подкрепа за правителство, логично е. Но при нови избори ще избера " Не подкрепям никого" . Омръзнаха ми тези хора.
328
9
 
4
 
! Отговори
лично мнение преди 1 месец
Само не разбрах, защо не се оплака и от Ердоан? "Толкова много политически бежанци му върнахме с Цацаров, а той пусна толкова малко бежанци"
327
16
 
18
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Бую: "Ще стоим далече от отровните партии..." поговорка - Те не го искат в селото той за поповата къща пита
326
19
 
14
 
! Отговори
феновете не ГЕИБ преди 1 месец
при ГЕИБ всичко е лъжа,лъжа,лъжа и гнус и пак лъжа! И в лъжата под лъжа. Пари кеш да ви дават, пак е някаква лъжа!!! който вярва на една тяхна дума е зомбиран, трябвада се заобикаля. Спор с тях е излишен, никакъв аргумент не приемат. на времето един ингилиз (очевидно бивш *** полицай /БИЛИТА/,на длъжност главен пъдар), просто се дразнеше от присъствието ми, по високата ми длъжност и ейрархия в безсилието си да ми прави всякакви подлости, ИЗСЪСКА през зъби:и физическата (само)разправа е решение
325
16
 
18
 
! Отговори
Opiom преди 1 месец
Този съвсем изкрейза ...... Даже и в погледа му има нещо яко налудничаво !
324
12
 
18
 
! Отговори
Томичукалата преди 1 месец
Правилно Бойко...остави ги те сами се съсипят....жалко, че ''народа'' е толко келяв материал, ама вече почна да разбира за какво иде реч
323
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, което разбрах от Борисов е, че на следващите избори никой няма да гласува за ОПГ ГЕРБ
322
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зле си, блазе й на Севда с противен старец като теб.
321
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербаджии! Кабинет ще има! Ревизия ще има! Свиквайте да бъдете арестувани и съдени! Народа това иска! Ревете колкото искате!
320
11
 
16
 
! Отговори
Pikachu преди 1 месец
Само каква физиономия е направил ..... На отстрелян глиган :D